Ankara Dikilitaş göletinde balık yumurtaya girmiştir.15 Aralık yasağın günü ama Pazar günü av yapan arkadaşlarımızdan Tuncay ve Baybora balıklardan havyar çıktığı gözlemlemişlerdir lütfen bunu dikkate alıp duyarlı bir oltacı olup dikilitaş göletine turna avına gitmezsek çok güzel olur ...Hepinize Teşekkürler oltacılar... reeling idk
uzun zamandır turna avı için Terkos'a gitmeyi düşünüyordum... bu cumartesi günü gideceğim. Acaba yakala bırak yapsam turnaya bir zarar vermiş olur muyum .. yoksa hiç mi atmayayım cyr
Terkos ta balık yumurtaya girmemiş de olabilir ben burdaki küçük bir gölet için yazdım bunları arkadaşlar..Yakaladıktan sonra ayırt etmek mümkün aslın da biraz bilgi gerekli hayvana zarar vermeden karın bölgesine hafiften dokunduğunuz da erkekse sıvı veya dişi ise yumurta çıkar bilinki balık havyar da ayrıca dişi olanlar enli ve geniş olur.... Rastgele reeling
Hiç yakalamamak daha iyi. Yakala bırak esnasında iğneleri çıkarırken oluşan tahribatı da es geçmemek lazım...
Resmi olarak yasak başlamadı. Etik olarak, tanıyabiliyorsanız sadece erkekleri alıkoymanızda fayda var. Ben olsam öyle yaparım.
Arkadaşlar Uluabat gölünde de geçen hafta yakaladığım turnada da havyar başlangıcı vardı,sezonu kapattım..İleriyi düşünen duyarlı arkadaşlarda son dakikalarıda hesap etmesin derim...