Sabah Sabah Orhan Abiden arkadaşlık iletisi gelince şaşırdım. Zaten giriş mesajından şüphelenmiştim. S.a diye bir mesaj atmazdı Orhan Abi. Sonra aşağıdaki diyalog gelişti. Jp20 bir oyun sitesi için ödeme kodu sanıyorum. Sizi de ekleyeceklerdir. Bilginiz Olsun. Bu arada bu yada buna benzer durumlar için ASLA ödün vermeyin. Gerçek bile olsa bir kez daha düşünün. Son zamanlarda kontör dolandırıcılığı da bu şekilde yapılıyor. Haberiniz olsun Diyalogdaki argodan ötürü özür dilerim. Ayrıca Av raporlarına açtım ki onay süresince zaman kaybedilmesin. Çünkü hesap yeni açılmıştı her an herkesin başına gelebilirdi.
İnternette böyle sahte hesap açıp dolandırılıcık çok oluyor. tanıdığının arkadaşıyım deyip para veya kontur talep ediyorlar dikkat etmekte fayda var
Profile dikkat ederseniz açtığınız zaman profili açan acemi dolandırıcının adı çıkıyor link kısmında adı Tanıyanınız var mıdır? bilmem ama benim gördüğüm Emre İpekçi yazıyor. Adres çubuğuna dikkat ederseniz görebilirsiniz...
O da fake olabilir ama direk facebook a şikayette bulunup incelenmesini ve hesabın kapatılmasını talep etmelisiniz..
Vayy canına. İnsanları nasıl töhmet altında bırakıyorlar. Canlı canlı haberleşmeden hiç bir şey yapmamak lazım.
Teknolojiyle gelen riskler ve tehlikeler. Bende, dikkatli ve uyanık olmanın gerekliliğini, geçen hafta yaşadım; bu konuda. Face de, 77' li dönem olan grubumuzda, online konumundayken mesaj kutusu açıldı ve 35 yıldır görüşmediğim bir arkadaşın mesajı ile karşılaştım. Karşılıklı iyi niyet yazışmaları derken, 3. kişi olarak aynı isimle bir kişi daha girdi devreye. Bu 3. kişi, gerçek olan arkadaşımdı. Gerçi tokata gelme şansımız yoktu. Bu tür isteklerde, ortak olarak kullandığımız binlerce şifreli bilgilerden bazılarına cevap vermesi gerekecekti; karşı art niyetli kişinin. Yinede, bu tür isteklerde uyanık olmanın gerekliliğini gözardı etmemek gerekir.
Ne olursa olsun internet ortamında karşınızdakine hele ki şahsi bilgisayarınızdan kesinlikle küfür etmemenizi tavsiye ederim. Bu yeni bir para kazanma şekli, internet üzerinden sizi tahrik ederek küfür etmenizi sağlıyorlar sonra da savcılığa şikayette bulunuyorlar. Hakkınızda "toplum huzurunu bozmak vs." diye ceza davası açılıyor ceza alıyorsunuz veya almıyorsunuz ama bu şerefsizler sonrasında size tazminat davası açıyor ve 2-3 bin lira paranızı alıyorlar. Şu anda böyle bir olaydan muzdarip olduğum için iyi biliyorum ne olursa olsun karşıdakine kesinlikle küfür yazmamanızı tavsiye ederim.