Bu güneşli ve ılık hafta sonunu dere kenarında hem piknik hemde tek ve sinek iğneli oltamızla kasna avı yapmak için uygun olacağını düşündük. İki arkadaşımla birlikte sabah erken bir saatte buluşup yola düştük.. Avlağa vardığımızda ilk işimiz semaverimizi yakıp dere kenarında güzel bir kahvaltı yapmak niyetiydi ki birden elinde serpme ağ beline çaprazlamasına ipe dizilmiş 4-5 kiloluk aynalı sazanlarla daha bismillah demeden biri çıkıp geldi. serpmeli amca - Hooopppp hemşerim burada balık tutmak yasak!!! ben - Sebep? serpmeli amca - Ben gölü kiraladım toplanın gidin burdan Ben - Göl derken başkanım? Göl 3 km ilerde be!! serpmeli amca - Burasıda göle dahil Ben - Git işine be elinde serpme ile yasak sezonunda sazan avlayıp birde dereye mi sahip çıkıyorsun? serpmeli amca - Jandarmayı aradım bile gitmezseniz onlar gönderir sizi zaten.. Ben - gelsin bakalım... Dedikten 15-20 dakika sonra bikaç km ilerde bulunan köy karakolundan jandarma ekibi geldi... Serpmeli amcaya bunlarmı diye soran jandarma reyizine evet dedi bizimkisi.. Ne mi oldu istihsal alanını işgal ettiğimiz için daha açmadığımız oltalarımıza el konuldu piknik yarıda bırakıldı serpmeli sazanlı amca tarafından reyize teşekkür edildi biz ise eve döndük... ne güzel memleket be ver kirayı kimseye göz açtırma ve senin için tüm yasaklar kalksın ve hatta kamuya kamu arazisini yasakla piknik alanımızın 1 ay önceki hali tabi o zaman kiralık değildi
Bulunduğunuz yer köy veya küçük bir ilçe gibi sanırım.Buna benzer bi olay bende yaşamıştım.Serpmeli amcanın jandarmalarla muhabbeti varmış demekki.Üzücü bi olay .
Bir keresinde bende derede kefal avlarken jandarmanın cahili ile muhattap olmuştum, yanımda sirküler olmasa idi oltalarımız gidecekti bizimde,yanımızda sirküleri bulundurmak gerekli ne yazıkki bu işin köontrolünü yapan insanlar da konuyu bilmiyorlar... geçmiş olsun size , üzüldüm hem oltalar için hem de keyifsiz geçen bu av gününüz için , selamlar...
En değerli ki birçoğu kendi el emeğim olan sahtelerimin ve maddi olduğu kadar manevi olarakta benim için değerli olan olta takımlarımızı kaybettiğime üzüldüğüm kadar, elinde serpme ile dolaşan cani herifin üzerine o yumurtaları akmış vahşice ipe dizilmiş resmen yumurta sezonu katledilmiş sazanlara da üzüldüm... Zaten kiraladığı gölün halini dönüş yolunda gayet net gördük gölü enine boyuna germe ağlarla donatmış ve hatta yetmemiş dereye yumurta bırakmak için çıkmış olan sazanlarıda serpme ile topluyor. Üstelik kira parası ödüyor diye bu adama herşey yasak sezonda bile serbest.. Kanun koruyucuları ise bizim yaka bırak avcılığımızı bile yasaklıyorlar. Bu bohçacılara gölleri dereleri kiraya veren zihniyete karşıyım arkadaş!! Usulünce yapanlara sözüm yok amenna ama üç kuruş para verip benim ödediğim vergilerle oluşturulmuş kamu mallarının kiralanıp yağmalanması insanın ağırına gidiyor aga!!!
Alper Bey kusura bakmayın ama burada sizde de hata var. Bu forumların amacı ne? Sadece, nasıl balık tutulur onu öğrenmek mi? Veya sadece Balık fotoğrafı görmek mi? Hayır. Bu forumların amacı aynı zamanda mevzuatı öğrenmek, doğru nedir, yanlış nedir bilmek. Haklarımızı öğrenmek ve bunu arazide uygulamak. Jandarmanın öyle bir durumda sizin takımlarınızı almaya kesinlikle hakkı yok. Hele ki tamamen yasadışı bir şekilde ve yasak mevsimde avlanan bir kendini bilmezin ihbarıyla. Buna kesin ve net bir şekilde itiraz etmeniz gerekirdi. Zaman zaman benim de başıma geliyor balıktayken. Gerek bilgisiz sahil güvenlik gerekse mevzuata hakim olmayan jandarmayla zaman zaman sorun yaşıyorum. Ancak şimdiye kadar ne takımlarımı almalarına izin verdim ne de ceza yazmalarına. Bu arada bazı arkadaslar yazmış ona ben de katılıyorum. Tebliğin bir örneği mutlaka yanınızda olsun.
+ Kanunsuzluğu, başına buyrukluğu, eşkiyalığı ilgili mevcilere iletmek lazım. Kimi kime şikayet edeceğiz değil, elbet vardır bir insaf ehli, ulaşmak-ulaştırmak lazım. Yer-tarih ve olayı kısaca özetleyen bir dilekçeyle Valiliğe, BİMER'e başvurup, sonucunu ısrarla takip etmek gerekir. Dağbaşı ve de yolgeçen hanı olsa da bundan böyle olamayacağını göstermek lazım. Kimin ne cezası varsa çeksin. Asla razı olmamak, en başta kendimize saygımızdır.
Ümit bey zaten karşımızda laf anlatabileceğimiz bir muhatap bulabilseydik bu yaşadığımız şeylerin tam aksi olması gerekirdi yoksa haklarımızı gayet iyi biliyoruz. Umarım siz böyle insanlarla karılaşmazsınız.. Nuri bey uyarınız için teşekkür ederim bimer'e şikayetimi ilettim cevap gelirse paylaşırım
Alper arkadaşım yanlış anlamazsın inşallah. Ümit bey son derece haklı arkadaşlar, işin içinde olan birisi olarak YAZIYORUM 1) HAKLAR ÇOK İYİ BİLİNMELİ 2) HAKKKINIZI ARARKEN EFENDİLİK SINIRLARINI AŞMAYIN. Sizin bilgisiz ve hakkını arayamayan hele çekingen olduğunuz anlaşılırsa suistimal edilebilir.. Kasna yakalamak yasakmı bu mevsimde? Göl kiralıksa uyarı levhası varmı? Akarsu kiralık alana dahilmi? Elinizde yakalanmış balık varmı? oltaları verdiniz ceza makbuzu aldınızmı? Yapılan işlemi tutanak gibi resmi bir evrağa döktünüzmü?
Şayet BİMER'den düzgün bir cevap alamazsanız, aşağıdaki maddelere göre yeniden şikayetinizi dile getirmeyi deneyin. Ayrıca, yazdınız mı bilmiyorum ama jandarmanın bu konudaki bilgisizliği, davranış şekli ve kanuna aykırı işlem yapması konusunda da şikayette bulunmanız gerekir. Bunu münferit olarak yaparsanız daha sağlıklı olur. Tabi yasal anlamda sonunu kadar takip etmeyi düşünüyorsanız. İçsularda amatör avcılık MADDE 15/(13) a) Kiraya verilen istihsal sahalarında amatör avcılık yapılabilecek alanlar Bakanlık il müdürlüklerince belirlenir. Kiraya verilen istihsal sahası baraj gölü ise amatör balıkçılığa ayrılacak alan için DSİ Genel Müdürlüğü mahalli kuruluşundan da görüş alınır. b) Kiraya verilen istihsal sahalarına, kiracı tarafından; kiralama yapanı, kira süresini ve amatör avcılık için belirlenen alanları gösterir bilgilendirme levhaları konulur. c) Projeli olarak kiraya verilmiş göletlerde amatör avcılık yapılması yasaktır. d) Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde, resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir.
Sevgili Alper Raporunu okuyunca dehşete düştüm.Sanırım ben orada olsaydım bu işin peşini bırakmazdım. Lütfen hemen herkes en azından biryerlerden sirküler bulup yanında taşısın,benzer hallerde bunu ilgililere göstersin. Sen hele hamgiKarakoldan gelmiş bu Jandarma bana bir bildirsene Sevgiler
Sevgili vedat abicim bizde çok üzüldür Alper arkadaşımızın haline. böyle çirkeflikmi olur. Jandarma malesef yaptım oldu jandarması hala. Ben asker çocuğuyum babam emekli astsubay ama kendiside sevmez jandarmayı. Bu işi çözersen ancak sen çözersin gibime geliyo. Sonucu merakla bekliyoruz. Alper abicim bizlerden bir talebin varsa çekinme söyle bizde yardımcı olalım. Sevgiler hepinize
Tebliğden b) Kiraya verilen istihsal sahalarına, kiracı tarafından; kiralama yapanı, kira süresini ve amatör avcılık için belirlenen alanları gösterir bilgilendirme levhaları konulur. d) Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde, resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir.
Jandarma da, o parayı basıp kiralayan HIRBO da suç işlemişler... Jandarma iki kere suç işlemiş... Sonuna kadar takip edin her ikisini de... HAdlerini bilsinler. Uzlaşma için yarın öbür gün gelirlerse de sakın uzlaşmayın. Göl de elinden gitsin ahlaksızın.
http://uyg.jandarma.tsk.tr/BilgiEdinme/FORM/frmEPostaGrsV.aspx?S=G geçmiş olsun yukarıdaki linke tıklayın formu doldurun. mutlak araştırılacaktır.