Dinamit Avcıları-Bohçacılar-Trofe Balık

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında ozduzen tarafından paylaşıldı.

1. ozduzen

ozduzen Hakan

Favori Kamış:
    okuma v system 8 240
    Favori Makine:
    Shimano Sustain 4000 FG
    Adıyaman-Kahtada Dinamit ile yakalanmış balıklar fotoda elinde balık olan kişi piknik alanında iki adet dinamit sesi geldiğini ve aradan geçen 15-20 dk sonra bu balıklar elinde bir kaç kişi gördüklerini ve balık ile fotoğraf çekme isteğine olumlu yanıt aldığını bildirdi.

Cenabı allah bu tür insanları ıslah etsin, ha bir insana kıymışsın ha bu hayvana insan bohçacı olurda bu kadarmı bohçacı olur onu anlamış değilim.Tabi burada benim şahsi görüşüm kesinlikle denetim eksikliğinden kaynaklanan bir olay olduğudur.

Fotoları sizlerle payalaşıyorum..

2. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Bu dinamitçilik işi sakattır.Adamı çolak,kolsuz gibi lakap sahibi yaptığı gibi,dört kollu tahtarevanada bindirir sık sık.''Ne şehittir ,ne gazi,balık yoluna gitti niyazi'' misali,elektrikçi,tüpçü,dinamitçi dolu batı mezarlıkları. çekirge bir hoplar,iki hoplar...yakında bir iki niyazi haberi gelecek demekki Kahtadan.Kahtalı mıçıdan sonra kahtalı kolsuz niyazide meşhur olur...

3. MrSyhn

MrSyhn Emre

Favori Kamış:
    c
    Favori Makine:
    d
    En İyi Avı:
    e
    o bölge böyle güzel caner balıklarıyla meşhur yani anlamıyorum o dinamiti patlatana kadar bu balıgı ugrasıp oltaile avlasan ve sadece 1 tane avlasan nolacakki terbiyesiz insan bide onu götürüp kesin satıyodur..

4. ozduzen

ozduzen Hakan

Favori Kamış:
    okuma v system 8 240
    Favori Makine:
    Shimano Sustain 4000 FG
    Sana Katılıyorum abi, temennim yinede öyle olmaması ama dinamit işi sakat iş..

5. ozduzen

ozduzen Hakan

Favori Kamış:
    okuma v system 8 240
    Favori Makine:
    Shimano Sustain 4000 FG
    Yani zaten zevkine yapmadığı kesin, zaten bunu yapanlar eğitimsiz,cahil insanlar onlar için olta balıkçılığı zahmetli,yorucu,anlamsız gibi kelimelerle dolu bir iş olacaktır.

Neyse bu arada bu balıkları görünce kahtaya-kahta çayına gitmek farz oldu :))

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yahu benim anlamadigim bu dinamit nerden temin edilir. Tünel, maden, yol yapim isçisimi bunlarin hepsi ? Dinamit buralarda kullanilir diye biliyorum. Edinmesi bu kadar mi kolay ? Dinamit kullanma izni olan isletmelerden bunlari çalmak çok mu kolay ? Yoksa el altindan satanlar mi var ? Allah islah etsin diyesim var da demiycem. Elinizde patlar insallah.

7. hangisidogru

hangisidogru MUHARREM

En İyi Avı:
    kendim
    Tam bir Türkiye vakası ;)

AMİİNNN ;)

8. MrSyhn

MrSyhn Emre

Favori Kamış:
    c
    Favori Makine:
    d
    En İyi Avı:
    e
    Vala bi haberde görmüştüm o bölgede suyun aktıgı kısımdaki keban barajında adam tek basına gece 130 kilolugunu yakalamış hatta ilk defa bu kadar korktum diyede yorumu vardı inşallah o bölgemizin bu güzel balıkları yok olmaz..

9. ozduzen

ozduzen Hakan

Favori Kamış:
    okuma v system 8 240
    Favori Makine:
    Shimano Sustain 4000 FG
    Üstad çoluk çocuğun bile elinde germe diye tabir edilen ağlar var artık biz forumlarda sağda solda tırıvırı ile mücadele ederken inanın bizim bölge için söylüyorum, adamlar germe ile tuttukları balıklar ile övünüyorlar ve bu işi en çok yasak olan mevsimlerde ve balıkların yavrulama zamanı yapıyorlar, hatta daha ilgincini size söyeleyeyim adamlar yavrulama mevsimi olduğu için özellikle trofe sazanlar otların içine yada kıyılara yakın yerlere yatıyorlar bizim cahil insanımızda bu balıkları zıpkın ile avlıyorlar kenardan ayklarında çizme ile girip balığı alıyorlar :(

10. MrSyhn

MrSyhn Emre

Favori Kamış:
    c
    Favori Makine:
    d
    En İyi Avı:
    e
    zıpkına gerek yokki üreme döneminde zaten kenarda yüzüyo balıklar e tabi onu gören TÜRK insanı napar :D bütün balıkları toplar yapacak bişey yok ama hala sorunsuz olan nadir sularımızdan keban barajı ve fırat nehri *** oraya bişey olmaz..

11. MrSyhn

MrSyhn Emre

Favori Kamış:
    c
    Favori Makine:
    d
    En İyi Avı:
    e
  12. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    sazan 8 kg alabalık 3.50 kg
    abim bende geçenlerde kahtaya şim dolayısıyla geldim balık malzemecilerinde şabut ve caner balıgı hakkında hem bilgi hemde malzeme almak için görüştüm al tırıvırıyı git torbanı doldur gel dedi hepsi kaşıkla felan ugrasma dediler zaten bi tanesi kaşık hakkında hiç bir şey bilmiyordu ben tarif ettim baraj kenarında olta adtmadan turlayıp geldim siz kahtadamı ikamet ediyorsunuz

13. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Doğudaki bir çok ilde malesef durum söylediğin gibi çok vahim, Malatya, Adıyaman tarafında gördüğüm malzemeciler ve avlananlar arasında olta yada normal malzeme kullanan görmedim desem yeridir.
    Kontrol, denetim sıfır. Sürgü'de çoluk çocuk bayan farketmeden herkesin aynı anda tırıvırı atarak kopardığını ve bagajlardan yedeklerin çıktığına şahit oldum.
    İşin acı tarafı oradaki balık popülasyonu yoğunluk bakımından Türkiye'nin farklı illeriyle kıyasladığımda inanılmaz yoğun.

14. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    sazan 8 kg alabalık 3.50 kg
    bu yogunluk şu an bitme aşamasında daha önce hiç boş döndürmen avlaklar şimdi boş çeviriyor daha bakir insanın kirletmedigi meralara ulaşmak için 200 km yol yapıyoruz

15. fortuna

fortuna fatih

Favori Kamış:
    crivit
    Favori Makine:
    crivit
    En İyi Avı:
    yayin 45 kilo
    savasta bile artik bu dinamit kullanilmazken baliklar icin kullanilmasi kullanan kisinin ruh halini anlatiyor

halbuuki akli basinda normal bi insan fotograftaki cocuklarin buyudugunde dinamitle oldurdugu baliklari bir daha goremeyicek olmasini dusunemiyor

gerci benimkide laf dinamitle balik avliyor adam cocuklarinin geleceginimi dusunur

tiriviriya lanet okurken birde bunlar var rabbim islah etsin bu ve bunun gibi olanlari

16. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Allah ıslah etsin.

17. GencoGnc

GencoGnc Genco

Yakın döneme kadar asker terör,kimvurduya gitme vs korkusundan 30 senedir cahil insanlarımızın talan etmediği temiz kalmış meralar ne yazık ki geri çekilmeyle beraber talana açıldı.

18. ace

ace Cagri Eroglu

Favori Kamış:
    Bakıyorum bilgim yok
    Favori Makine:
    Bakıyorum bilgim yok
    En İyi Avı:
    Ne yazıkki avım yok henüz
    fatih abiye katılıyorum düzcedede cok sayıda colak lakablı insan vardı hatta ben kucukken beldemizde colak ali denen biri vardı sağ kolu yoktu.resmen aptallık hadi yasalara uymuyorsunuz balıga ve balıkcılıga saygı duymuyorsunuz ulan azcık kendine saygı duyun insan hayatını tehlikeye atarmı