Arkadaslar, dip avi yaparken 3 lu kostek uzerindeki ignelerin bagli oldugu misinalr yaridan kopuk geliyir sektigimde, kumluk bolgede atiyorum, yani dibe takilma olamaz acaba sebebi ne olabilir, tesekkurler.
Benim tahminimde o.....yem olarak teke kullaniyorum aksam ustu 4ten sonra avlaniyorum, acaba kaclik misina koysamki misina yi koparmasin....
çok büyük ihtimalle balon balığı bunu yapıyordur.. tam bir başbelası balık,bence avlak değiştirip deneyin selamlar..
Aldığın balıklar tahminime göre eşkina.iskorpit vs.Belkide farkında bile olmadan levrek Bizim burda tekirdağda balıkçımın kendi imal ettiği takımı kullanıyorum bende.Aynı sistem senle dıye tahmin ediyorum.Ortalama 0.40 misina kullanıyor o da.Bence sende o kalınlıkta bir takım hazır al 1.40 fiyatı vardı bizim burda.böylece şu misina hırsızını da yakalamış olursun Aklında kalmamiş olur misinada. sürprizlere acik ol. RASTGELE...
Bu av yerimde sorgoz cok cektim ama gecen hafta balon baligindan baska bisey yoktu....tahmin ettim bende.....ama daha kalin misinayla bi dha deniyecegim benim av yerini...ne oldugunu bildiririm..cok sagolun dostlar...
Cenk abi isin zormüs şimdi ama Baştan söyleyeydın avlakta balon var diye İşin zormuş hemde çok zor.O balıklar giderek tehlikeli olmaya başlıyor o taraflarda.Sargozu denemeye devam ama başka avlaklarda aramaya başlamalısın bence...Kurtulmanın başka yolu yok sanırım o yamyamlardan
Kesinlikle Balondur o. Belki yararlı olacaktır. Birde böyle deneyin. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=40336
Tipik bir balon baligi problemiyle karsi kasiyasiniz. Disleri o kadar keskinki bazen oltaniz hic vurus almamisken takimi yenidenyemlemek uzere topladiginizda tum kosteklerin kesilmis oldugunu gorebiliyorsunuz. Celik bedenli cinekop, lufer takimlarini bile kesiyorlar. Tek care rezistans yada muadili tel ile kostekleri olusturmak.
sagol dostum, tahmin ettiydim balon aoldugunu...bugun baska bi avlakta sansimi deneyecegim...bilgi cok faydali oldu.....