Merhaba arkadaşlar , Balıkçılık malzemeleri satışı yapan bazı internet sitelerinde kurşun şeklinde ışık saçan dip ışıkları gördüm. Sormak istediğim konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşlar varsa , bu dip ışıkları ne işe yarar, herhangibir zararı varmı ,yokmu ? Bilgi veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
Bende bir sitede görmüştüm. Sitede; balıkları kendine çekmek için yazıyordu, kırmızı ve mavi renk şeçeneği mevcuttu hatta... Ama balığı çekermi korkutup kaçırır mı bilemem...
Bu ışıklar, derin su avlarında ve gece avlarında balığın dikkatini çekmek için kullanılır arkadaşlar. Oldukçada verimlidir.
Işıktan ziyade Forsfor borular satılıyor. Yaklaşık 1-1,5 mm çapında. Misinaya geçiriliyor . Kanımca Yaydığı loş tatlı ışıkla daha etkili olacaktır. En azından balığı korkutmayacaktır.
Kemal Amca, şimdi bu resmi koydun ben dahil kaç kişi bu ışıklardan aramaya koyulmuştur.Yapılır mı bu şimdi
Loş bir ışık veriyorsa iyi ama korkutçak cinstense o kötü. Emre senin dediğinde zaten ışığa doğru tutulduğunda suyun içinde loş bir hal alıyor ondan korkmuyorlar ama bu loşmu olur çokmu parlak olur bilemiyoruz...
Kemal abi , nerede bulabiriz bu ışıklardan? Bir sorumda, hangi balıklar üzerinde daha etkilidir? Mesela eşkina gelir mi?
Büyük bi ihtimal gece balıklarını o ışıkla kaçırırsın gibi bide taşlık bi yerde atıyorsan hiç şansın yok takımı suda bırakırsın
Bu isiklar devamli yanmiyor,sadece yanip sönüyor yani anlayacaginiz ates böcegi gibi yanip yanip sönüyor,ayrica sistem suya girince calisiyor,bence is görür ama yasakmi degilmi bilmiyorum...
Valla ne yalan soyleyim ilk defa gordum.Cok ilginc.Ben isik olayini sadece fosforlu borular ve boncuklarla sınırlı diye biliyordum.Bende ise yarayacagina inaniyorum.Bulursam bende almayi dusunurum.Tesekkurler.
400 m derinlikte artık güneş ışığı artık yoktur. Yanılıyorsam düzeltin lütfen gece avları haricinde bu 400m ve aşağı balıkları avlamak için kullanılır. Mesela Danagöz. Bu iş ışıkla bitmiyor az 400m misinayı çekmek mesele valla o zamanda motorlu çıkrık gerekiyor falan. hedeflerimdeki avlarımdan biridir.