Arkadaşlar Araniza Yeni Katildim 2 Senedir Balikcilikla Uğraşiyorum. Benim Sorunum Dip Oltasi En çok Ne şekilde Hazirlanir . Balik Vurduğunu Nasil Hisederiz. Hangi Tür Yem Kullanilir. Yemler Dagilmadan Uzaga Nasil Atiş Yapilir. Bu Konularda Yardiminizi Bekliyrum.
Çok ucu açık bir soru sormuşsun. Ben kıyıdan gece beklemeli olarak mırmırı hedeflerim. İki köstekli dip oltası kullanırım.Dalga durumuna göre de fırdöndü altına zeytin kıstırma eklediğim de olur.Bu konuda site de mırmır avı diye aratırsan dip oltaları hakkında da bilgi sahibi olursun. Balığın vurduğunu ucuna zil takarak anlayabiliyorsun.Gece avlarında ayrıca fosfor takarsan kamışın ucunun hareketlerini daha iyi gözlemlersin.Bunun dışında tecrübe ile dalgadan mı yoksa balık tırıklamasından mı kamış oynuyor anlayabilecek duruma geleceksin.Yem olarak yine hedef balığa göre değişir.Ben genelde boru kurdu kullanıyorum.Boru kurdunda dağılma olmaz.Fakat karides,midye gibi yemlerde önceden tuzlayıp sertleştirirsen dağılmadan yemi uzağa atabilirsin.
meraba barış arkadaşım soruların çok açık ve net fakat bu takımları tatlı sudamı yoksa denizdemi kullanıcaksın onu yazmamışsın çünkü tatlı suda denizde olta takımları farklı oluyor sistemler çok çeşitli balıga görede bu takımlar değişiklik göstermekte rast gelsin.....
denizde kullanmak istiyorum.BİRDE NEGİBİ ALANLARDA DİP OLTASI DAHA İYİ KULLANILIR.(KUMLUK,KAYALIK ,VB..)
takılacaksın dip balıkçılarının peşine gözlemleyerek dinleyerek öğreneceksin, burada yazı ile yönlendirmek ne kadar faydalı olabilirki, ben görerek öğrenmenin daha faydalı olduğunu defalarca yaşadım, sizinde bu şekilde daha kısa zamanda daha doğru bilgilere ulaşabileceğinize eminim rast gele iyi avlar
http://tr.netlog.com/ubujavine23/photo/photoid=46328366&surr=0#photos usta bu lınke bı goz atabılırsın