dip oltası..?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında digix21 tarafından paylaşıldı.

1. digix21

digix21

derinliği 1-2 metre arası akıntısı da biraz kuvvetlice olan çayda dip oltasıyla balık avlanabilir mi?

2. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    avlanır...

3. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Güzel cevap: kısa ve net :D Biraz ayrıntı ver hocam. Arkadaşın işine yarasın.

4. İsmail TALAY

İsmail TALAY ismail talay

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    minekop 4 kg 2006 (zıpkın)
    merhabalar,

avlamak istediğiniz balığa göre sorunuzun cevabı değişir. Ancak ben size şimdilik bir balık ile ilgili bilgi vereyim.

Örneğin; akıntılı tatlı sularda yaygınca bulunan ve halk dilinde bıyıklı diye nitelendirilen bu balık

kolaylıkla yakalanabilir. Genellikle bu balığın avında akarsunun geniişliğine göre değişik boylarda ama genelde 4.50 mt. porselensiz göl kamışları tercih edilmelidir.

takım şöyle olmalıdır.

mantarınız suyun üzerinde değil misinanın dışarda kalan kısmında havada askıda kalmalıdır,ve ışıldak kullanmanız gerekecektir. çünkü genellikle gece avlanacağınız için vuruşları daha net görebilirsiniz.

özellikle akşamüzerinden başlayarak gece gec saatlere kadar yemlenme özelliğine sahip bu balık için bir kaç yem kullanılır yöresel olarak değişsede en yaygın olarak

toprak kurdu
    kullanılır, resimdeki kurt toprakta iken kristale yakın beyaz renktedir ve genelde su yollarında ayrık otu denilen yabani çimen köklerinde ve büyük baş hayvan dışkılarının çimle birleştiği yerlerde bulunur.ayrıca bu kurt patates tarlalarında, patates köklerinde bolca bulunmaktadır. bu yem bizim yöremizde çok yaygın kullanılan etkili bir yemdir.

solucan:

özellikle bulanık sularda çok etkilidir ( yukarıda belirrtiğim takımla solucan taktığınızda tatlı su kefali yakalama olasılığınızda yüksektir)

hamsi:

balıkçıdan alacağınız hamsiyi kanca ebatlarında keserek bıyıklı balık avında sonuç alabilirsiniz.

umarım bir nebze yardımcı olabilmişimdir.

5. digix21

digix21

cevaplar için çok teşekkürler.ben kamışlı değilde dip oltasıyla ve de gündüz balık avlamayı denemek amacıyla sormuştum.dip oltası tekniği hakkında biraz daha detaylı bilgi alabilsem daha memnun olacaktım.

6. ONDER38

ONDER38 ÖNDER

O şekilde de avlanır.Kasnaklı dip oltalarından kullanacaksan eğer, oltayı attıktan sonra misina elinde bekle dip akıntısının arasında balığın vurduğunu çok rahat hissedebilirsin.Ayrıca kenara oltayı sabitleyebilirsin ancak akıntının durumuna göre sık sık oltayı tazelemen gerekebilir.