arkadaşlar kendim keşfettiğim ve çok verim aldığım metodu sizinle paylaşacağım dip oltasına taktığımız kurşunu kaldırmaya gücü yetmeyecek bir şamandra takıyoruz suya olatayı attığımızda kurşun yere temas ediyor şamandra kurşunu kaldırmaya gücü yetmediği için taktığımız yemler örnek;mısır,fleto,solucan yüksekte kalıyor dibe toprağa ve yosunların arasına gömülüp gitmiyor yemler bu şekilde balıkların dikkati daha çok çekiyor ben bu taktikle sazan,kızılkanat,sudak,ve beyşehir gölünde tatlısu kefaline benzeyen o yörenin ak balık diye adalndırdığı balıkları tuttum deneyin pişman olmassınız not; şamandra taktığımız yemin sadece 20,30 cm üzerinde olacak yani şamandrada suyun içinde kalacak kurşun yere temas edecek
güzel taktik. beden misinasını küçük bir şamandıranın içinden geçirip stoperle şamandırayı sabitleyince olur bu iş.
Bende bu yöntemin eski olduğunu zannediyorum. Hattta içine su doldurulan şamandıralar felan varmış galiba.
nevzat abi paintte resmi çizdim imageshacs ta bir sorun var galiba resmi yükleyemedim bazı arkadaşlar bunun yapıldığını söylediler ama ben hiç görmedim genelde özellikle derin sularda çok verimli oluyor ve dibi yosun olan yerlerde şamandra suyun içinde kalıyor sadece şamadranın görevi yemi yukarda tutmak yem yere temas etmiyor şamandrada suyun içinde kalıyor arkadaşlar yanlış anlamış olabilir örneğin derinliği 20 metre olan bir yerde kurşun yere temas ediyor şamandranın mesafesi kurşunla yaklaşık 120 cm şamandranın gücü kurşunu kaldırmaya yetmediği için yemler yukarda asılı kalıyor umarım anlatabilmişimdir
kardeş şamanrayı görmüyoruz şamandra suyun içinde derinde kalacak sadece yemi havada tutacakkurşun yere değecek derin bir yerde zaten suyun üzerinde kalacak şekilde şamnralı oltayı atamassın atsan bile dibe inmez yem benim anlatmak istediğim yem derinde kalacak
eski ve geçerli bir yöntemdir yanlızzz şamandrayı aldıgınız gibi rengarenk kullanmayın tatlısıda iseneiz koyu yeşil yada hahverengi boyayınki. balık farklı bir cisim olarak görmesin..
Daha iyisi, ilave bir kösteğe şamandıra görevi yapacak su üstü sahtelerden bağlayalım. Hatta sahtenin kapasitesi yetmezse şamandıra tipi el yapımı sahte icat edelim. Turnanın da artık keyfine göre bekletirken mi gelir, çekerken mi gelir Takımın adını da multi dip oltası koyarız. Dip Not: hafta tatilim bile olmadığı için balığa çıkamayıp bilgisayar başında (tabiri caizse) 'balataları yakabiliyorum' bazen. kokusu size kadar gelmiştir
kardeş zaten bende bu düşünce apada başladı geçen sene ramazanda apada dip oltalarımdan bi tanesinde iğne kurşundan sonra bağlıydı canlı yem kullanınca kurşun yerde olduğu için canlı havada kalıyordu 2 tane 50 cm sudak aldım o oltayla diğer oltalarlada toplam 16 sudak 40 yakın balık tutmuştuk yalnız en büyükleri o oltayla yakaldım o yüzden böyle bir şey düşündüm apada sudaklara bu şekilde canlı yem atıyorum
arkadaşlar resim koyabilirseniz daha iyi olacak çünkü bişey anlamadım. biz sazan avında pop-up (yüzen yem) kullanırız batak ve otlu yerlerde. bu taktiğide görsem iyi olacak.
evet aynen öyle bende resim çizdim yükleyemedim bu resimdeki şekli 10-15-20 metre derinliklerde düşünürsek yemlerimiz yosuna toprağa gömülmez balıkların gözü önünde olur
peki arkadaşlar bu şamandra ile kurşunun arasındaki mesafe ne kadar olmalı? kurşun kaç gr olmalı? emeğinize tşkler..