Merhaba dostlar, işlerimden dolayı forumdan bir süre uzak kaldım. Günde 5-10 dak. ancak zaman ayırabiliyordum. Artık daha fazla zaman ayıracağım .İşler artık yolunda çok şükür . Özledim sizi yahu Birkaç kez Kartal kıyılarında yemli denemeleri yaptım fakat henüz sezonu açamamıştım . Dönüşümü balıklı bir rapor ile yapmak istedim . Perşembe akşamı Güray.85 ile birlikteydik .Gittiğimiz yer Maltepe-Bostancı sahilyolu arasında benimde ilk defa gittiğim bir meraydı. Benim için keyifli bir akşam oldu. Daha 5. dakikada aşağıda gördüğünüz lüfer efendi ile tanıştık .Balık 30 cm. geldi. Şanslı bir geceydi Sezonun ilk dişlisini almış oldum.Balığı aldığım takım ise kendi imalatım olan 4 numara çapraz iğne ile bağlanmış klasik mantarlı takımdı , 0.26 mm. mono misina ile bağlamıştım . İlk balık livara girdikten sonra 1,5 saat kadar hareket olmadı . Sonra güzel bir vuruş ve tasmanın ardından 2. si de geliyordu ama maalesef balığı kaldırdığım an takımı kesti ve gözlerimizin önünde kayalıklara , oradanda suya düştü .İlkinden kesinlikle daha büyüktü ama Kısmet değilmiş demek ki. Malum kısmetten öte köy yok. Yemli denemelerine devam . Bana eşlik ettiği için Güray.85 kardeşime tekrar teşekkürederim.
Tebrikler,daha iyileri rastgelsin. Bu arada merak ettiğim bi konu var ; herkes şuanda balığın karadenizden akmasını bekliyorken, anadolu yakasında normalde bu mevsimde dişli vermeyecek meralarda dişli olmasının açıklaması nedir. Sizin avlandığınız yerin dışındada fazlaca lüfer ve sarıkanat yapan yerler var gece yemlide.Acaba erken vakit karadenizden akmış olan(boğazın derin kısımlarından) balıklar olabilir mi? Çünkü bahsettiğin yerler normalde yatak balığı barındırmayan meralar.
Özkan abi dün gürayla kulaklarını çınlattık bizde dün meradaydık vuruş alamadık yanımızdaki abiler aldı bitane az ilerde bi abinin kovasında üçtane lüfer vardı birinde bitane vardı zargana ile almışlar balığı bidaki sefer beraber olta sallamak dileğiyle saygılar
tebrıkler ıyı bogazda balık tarayanlar duruken maltepe -kartal hattında guzel haberler gelıyor azda olsa. taze yemlık tutanvarmı geceleyın yoksa alıpmı gıdıyorsunuz dişliye ADALI BALIKCI imza tam benı anlatıyor )))Balık zamanı vakit olmaz, vakit bulursun balık olmaz.. herkese rast gelsın
Şans faktörüde var elbette . Zira yemim bayattı . Tazecik bir istavrit fleto değildi. Bence balık akmaya başladı . Bazıları henüz erken vs. diyor ama hiç umulmadık meralarda balık gezinmeye ve av vermeye başlamış durumda .