Dişli yoksa Dişsiz var :) Rize bayram tatilimiz.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ozkan79 tarafından paylaşıldı.

1. ozkan79

ozkan79 özkan

Arkadaşlar merhaba;

Öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutlarım,daha sağlık dolu günlerle nice bayramlar olur inşallah.

malum işlerimin yoğunluğundan bu sene senelik izin yapamadım,bayramı fırsat bilip memleketim olan Rizeye gitmeye karar kıldım,kuzenim eserde benimle gelicekti (eserli83)

Önceden planlar yapıldı uçak biletleri 15 gün önceden satın alındı :D

Rizeye gidipde olta atmamak düşünülemezdi :)

yanımızda spin takımlarımız envai çeşit rapala kaşık sahtelerimiz herşeyimiz hazırdı :cool:

herşey 11 ekim cuma sabahı 05.02 de zili çalan telefonum ile başladı,uçak 06.35 de kalkacak idi ama ben hala yatakdayım:eek:

neyseki akşamdan çantamı hazırlamıştım üstümü giyinip kapıya yönelmem sadece 1 dakika sürdü tam o anda kuzenim eserde geldi son hazırlıklarımızı yapıp düştük Atatürk hava limanı yollarına,

sabahın 05.30 unda öyle bir trafik vardıki anlatamayacağım uçağa ucu ucuna yetiştik :eek:

neyseki kazasız belasız saat 10 sularında evimize vardık hemen kısa bir selamlaşma faslı ve kahvaltıdan sonra kendimizi deniz kenarına attık,

amacımız levrek ve dişli kovalamakdı,

hava güneşli ve açık oldukça sıcak deniz ise uyur gibi idi,

11 ekimde cuma günü kayda değer bir avımız olmadı tek tük zargana bir kaç parça istavrit ile evin yolunu tuttuk küskün bir şekilde,

12 ekim sabahı içimizde yine bir umut kendimizi attık deniz kıyısına ama yine aradığımız dişliler ve levrekler yokdu piyasada:confused:

saatler saatleri kovalamya başlamasına rağmen kayda değer bir avımız olmaması bizi iyice karamsarlığa itiyordu,

kime sorarsak bu sene balık yok cevabı alıyorduk,

13 ekim pazar günki avımıza akrabamız servetde katıldı saolsun onun arabası ile rize şehir merkezindeki dere ağızlarına gittik,akşama kadar kayda değer bir av yapamadan sıfır çekip 166tl de egsoz trafik cezası yedikden sonra akşamı edip küskün bir biçimde evimize vardık.

14 ekim pazartesi günü yine planımızda balık avı vardı ama biz hastahanelik ve karakolluk olduk,
    park halindeki aracımıza başka bir araç gelip vurdu 2 araçda hurdaya çıktı binlerce Şükürler olsunki ALLAHA kimsede kalıcı bir sağlık problemi olmadı.

kazadan bir saat önce,

kazadan sonra,

15 ekim salı kurban bayramı günü,

dünki kazadan sonra biraz buruk karşıladık bayramı,
    sabah bayram namazı büyüklerinin ellerinin öpülmesi bayramlaşma ve kahvaltıdan sonra yine kaşıntımız tuttu ve kendimizi deniz kenarında bulduk sıfır çekmek kaçınılmazdı ve nitekimde öyle oldu banghead

16 ekim çarşamba,artık umutlar tükenmiş balık sevdasına lanet etmeye başlamıştıkki rize pazarda bir dere ağzında benim rover 98 su üstü sahtesine bir kaç takip aldık;lakin gerisi gelmedi,ve küskün bir şekilde yine evimizin yolunu tuttuk.

17 ekim perşembe,işte bu gün kuzenim Eser kayışı sıyırdı hemen Onurairi arayıp bilet tarihinde değişiklik yapıp 17 ekim akşamı trabzon hava limanının yolunu tutup beni yanlız bıraktı,bende 17 ekimde pazardan Çayeline geçtim oradaki dere ağızlarında levrek denemelerim oldu ama sonuç yine hüsran,akşam olunca dayımlara geçtim bayramlarştım oturup yemek yedik sohbet muhabbet derken akşamı sabah ettim çayelinde...

18 ekim cuma (büyük gün) sabah suyunda yine çayelinde dere ağızlarını denedim ama yine tık yok,sabah suyunda aradığımı bulamayınca saat 10 sularında köye çıkıp kahvaltı yapıp anne tarafı ile vedalaştıktan sonra tuttum pazarın yolunu,pazara geçerken evvelki gün takip aldığım meraya uğramamak olmazdı :D

herşey suda boğulan şu kelebeği kurtadrıktan sonra oldu,

saat 16 sularında ilk vuruş ve ilk levreğimi almıştım,

gerçekten müthiş sevinçliydim :)

ilk balığı aldıktan sonra 3 kez daha vuruş almama rağmen balık alamadım kısmetimde yokmuş diyerekden saat 19.30 gibi avı sonlandırdım ve dönüş yoluna geçtim.

19 ekim cumartesi sabahı yatakdan kalktığımda saat 09.00 gösteriyordu ve dışarda sicim gibi bir yağmur vardı :eek:

sabah kahvaltısından sonra babama rica edip beni dere ağzına götürmesini söyledim saat 12 civarında dere ağzına vardığımda sevincim kursağımda kalmıştı,şiddetli yağan yağmur dereyi kudurtmuş ve iyice bulanıklaştırmışdı,su tamamen çamur akıyordu deniz nerede ise çamur gibi olmuş görüş mesafesi sıfıra düşmüştü dere yakınlarındaki atçeklerden sonuç alamayınca dere ağzından uzaklaşmaya başladı yaklaşık 1 km. ilerdeki limana kadar at çek yapa yapa gelmiş idim lakin ne bir takip nede bir vuruş vardı,

yağmurda iyiden iyiye hızlanmış deli gibi yağıyordu,

Rizenin yağmuru meşhurdur:confused:

bugünde sıfır çekeceğim diye düşünürken bulunduğum bölgeye yakın olan bir dere aklıma geldi ve koyuldum yola,

tasarladığım avlağa vardığımda dere yine bulanık akıyordu lakin denizdeki akıntı derenin çamurlu suyunu bir sağ tarafa doğru yığmış derenin sol tarafı nispeten daha berrak kalmıştı içimde azda olsa bir umut vardı,

bulunduğum bölge dolgu kayalıklardan oluşmuş olta atılması oldukça zor bir meraydı çünkü yağmurdan dolayı kayalar ıslanmış ve jilet gibi olmuşlardı,heran ayağım kayabilir ve feci şekilde düşüp yaralanabilirdim ama bütün riskleri göz önüne aldım,

kendime güzel bir kaya bulup atışlarıma başladım ve henüz 5-6 atışda tam sahteyi sudan kesip tekrar atacak iken levrek altdan fırlayıp şaşkın bakışlarım eşliğinde rapalaya yapışıp derine ve açığa doğru yüzmeye başladı,

balık yakalandıktan sonra çıldırmışçasına kalama alıyordu belki çok büyük bir levrek değildi ama benim ilke levrek tecrübem olduğundan bende büyük heyecan yaratı.

3-5 dakikalık uğraştan sonra balığı kayaların dibine kadar getirdim uzanım alma imkanım yoktu kepçem zaten yokdu,tek şansım 0.26 lık oscar misinanın sağlamlığına güvenmekti ve öylede yaptım balığı kaldırıp kıyıya aldım.

benden mutlusu yoktu artık :) :)

kısa bir video ve bir kaç resimden sonra tekrar atışlar yapmaya başladım,tahmini 10-15 dakika sonra yine kıyıya yakın bir noktada 2 levrekde gözümün önünde sahteye yapıştı :eek:

bu levreği kıyıya almakda bayağı zorlandım çünkü daha irice inatçı bir balıktı ayrıca istanbuldaki şiddetli poyraz karadenize dalgalarını ulaştırmaya başlamış deniz iyiden iyiye çıldırmaya başlamıştı,

şükürler olsunki 2 balığıda sağ salim kıyıya aldım,

yağmur şiddetli yağmaya başlamış rüzgar ise kuzey/kuzeybatıdan şiddetini iyiden iyiye arttırmıştı 2'inci balığı aldıktan takribi 15 dakika sonra bir balık daha sahteme yapıştı süper kalama alıyordu onu zaptedemedim iyice açığa doğru yüzdü ve bir anda kalama sesi kesildi :eek: nasıl oldu ise balık iğneden kurtulmuştu,ama olsun deniz ana bana 2 balığını hediye etmişti bundada şükür.

denizin iyice kudurması sonucu olta atılmaz bir hal oluşunca can güvenliğimi düşünerek deniz kıyısından ayrıldım eve dönerken bir iki koy benzeri ve liman içi denedim ama takip yada vuruş alamadım.

ama olsun mutluydum çantamda 2 levrek ile eve dönüyordum hihi

20 ekim pazar günü olta atamadım :eek:

memleketden birkaç görüntü.

iş yerinde açtığım bir konudur yazım hataları affola,

herkese iyi forumlar dilerim.

2. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Acısıyla tatlısıyla derler ya usta, Allahtan kimsenin canına her hangi birşey olmamış. Bayramın mükafatı da alınmış. Memleket havası zaten herşeye bedel ohh daha ne olsun yani :)

Hoşgeldin diyeyim ;)

3. d33p3r

d33p3r Erdinç

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting Surf Kamış 4.20, Okuma VSystem Spin Kamış 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-65b, Okuma Avenger AV-40b
    En İyi Avı:
    36 cm lüfer, 1.2kg Palamut
    Özkan, öncelikle büyük geçmiş olsun diyorum. Nihayetinde sağ salim istanbul'a dönmüşsün. Çok güzel kareler bunlar. Memleket gibisi yoktur. İlk levrek tecrübesinide bu sayede yaşadın işte. Giderken söylemiştin, mutlaka tutacağım diye. Allah, daha güzellerini nasip etsin kardeşim...

4. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    abim benim sen bize lazımsın ya :) sana bişey olmasında cana gelecegine mala gelsin
    ayrıca çok güzel görüntüler var ellerine sağlık abim
    özellikle o dogana bittim ne kadar da yakında çekmişsin onu öyle
    yavru yada yaralı gibime geldi dogana ne oldu onu merak ettim abim

5. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Öncelikle çok geçmiş olsun, kimseye bisey olmamasi da sans allah beterinden korusun..

Avina gelecek olursak,

Zarganalar seni oradadami buldu ;) boyle dissize can kurban.. Ama en önemlisi bu azme karsi deniz ana sana kiyagini yapmis :) güzel avini tebrik ederim abi.. O kacirdigin baligi da Cok merak ettim nazil bi canaa vardi acaba :)

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Özkan, senin adına müthiş sevindim. :)

Her günü ayrı ayrı yazman ve hergünün hüsran olmasını okudukça, ne ara tuttu levrekleri dedim ama son zamana sıkıştırmışsın balıkları.
    Heyecanlı bir serüven olmuş.
    Eline sağlık, keyifle okudum, fotograflarda harika. Kaza için çok geçmiş olsun, nice güzel kazasız belasız avlarınız olsun. :)

7. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Abicim çok geçmiş olsun Rabbim tekrarını yaşatmasın...

Balıklar içinse tebrik ederim rapor ve balıkların bir harika...

Her daim kazasız belasız avlarınız olsun ...

8. cakall

cakall Burhan Sait

Özkan Çok geçmiş olsun. Allah daha kötüsünden korusun.

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Değerli dostum Özkan,

Çayıyla, turşusuyla, balığıyla, yeşiliyle muhteşem bir Rize esintisi yaşattın bizlere. Bu güzel levrek balıklarını yakalamış olmana senin adına çok sevindim, umarım ilerde daha büyükleri de oltanda olur. Sahibinin çok emek vermiş olduğu arabanıza olana da üzüldüm, adeta göz değmiş. Cana geleceğine mala gelsin diyelim. Sana ve Eser'e selamlarımı yolluyorum, rastgelsin.

10. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    reis öncelikle büyük geçmiş olsun, kaza haberini ilk duyduğumda bütün gardım düşmüştü ve endişelenmiştim. şükürler olsunki kimsede sağlık problemi yoktu. araç sahiplerinede allah yardımcı olsun. mal canın yongasıdır.

bayramda köye çıktığımda her kapıdan kara üzüm yedim onun kokusu tadı aramosı yokmu ahhh ahh.

raporlara gelince herşey cok güzel, kuşlar, kelebekler, köpekler veee paşalar, hepside çok güzel, eserede selamlar en kısa zamanda telefi ederiz inşallah, avların daim olsun, nice avlara inşallah.

11. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Tebrikler Özkan
    Vallahi belgesel tadında enfes bir paylaşım olmuş

12. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    öncelik ile geçmiş olsun,cana gelmesinde gerisine çare bulunur..tatilin epey zevkli geçmiş seçin açından:) güzel levrolar almışsın..tebrik ederim..manzara ve resimler çok güzel..:) paylaşım için teşekkürler

13. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Kardeşim çok geçmiş olsun.. Amma velakin müthiş aksiyonlu avlar yapmışsın. Tebrik ederim ve kareler içinde çok teşekkür. Devamını dilerim.

14. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi geçmiş olsun Allah'tan araba park halindeymiş verilmiş sadakanız varmış.
    Son zamanlarda okuduğum en güzel raporlardan birini hazırlamışsın ellerine sağlık. Boş geçen günlerdeki sabır ve gayretin in dolu olan günler içinse levrekler için kocaman tebrikler

15. Emrahs

Emrahs Ezergeçerus

Favori Kamış:
    Lineaffe Ac-Casting 4.20
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000
    En İyi Avı:
    24 cm Çinekop
    Geçmiş olsun ve balıklar için de tebrikler. Yazık olmuş güzelim arabaya. Cana zarar gelmemesi de teselli olacak artık.

Ben de yıllık izinlerimde eşimin memleketi olan Ardeşen'e gidiyorum ama orada daha çok Fırtına deresinde kırmızı benekli peşine düşüyorum. Seneye bende levrek denemesi yapacağım sayende :D

16. melikşah

melikşah ........................

Özkan'ım büyük geçmiş olsun kardeşim gerçekten kazanın nereden ve nasıl geleceği hiç belli olmuyor:(
    Çok şükür kimseye bir şey olmamış.
    Rapor'un her zaman ki gibi süper:thumb: Rize'nin havasını soludum resmen:)
    Yanlız levreklerin olduğu videoların sonunu getirmeden yarıda bıraktım.
    Çünkü sahteleri balığın ağzından çıkarırken balığın kafa atmaması için gerildim resmen:eek:
    Eyvah! balık hareket ederse , iğneler eline batarsa valla kaskatı kesildim:eek:
    Hiç levrek tutmadığım için balığın huyunu suyunu bilmem:D
    Ama yinede dikkat et kardeşim en son elime batan iğneyi acil'de çıkartmıştım o da dokuzluk yada aynı yarda çapari iğnesiydi.
    Tekrar tebrik ederim kazasız belasız avlar:thumb:

17. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    Özkan öncelikle çok geçmiş olsun :(

Resimler ve anlatımın harika tebrik ederim

18. bluefish34

bluefish34 Erdem

Özkan öncelikle geçmiş olsun, Levrekler içinde tebrikler azimle uğraşmışsın sonunda istediğin balıkları yakalamak nasip olmuş...
    Yalnız bir tavsiyede bulunacağım sana videolarda gördüğüm kadarıyla balık serbesken iğneleri çıkartmaya çalışıyorsun. Aman dikkat et bir anda çırpınır balık , sahtedeki iğneler bir kaçı eline saplanır, refleksle çekersin balığın ağırlıyla iyice oturur iğneler, balık salladıkça dayanılmaz bir hal alır elden iğneyi çıkarmaya çalışması da çabası olur.. Çok dikkat edersin yenilerinde..
    Her daim rastgele.. :)

19. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Özkan çok geçmiş olsun, Allah daha kötü kaza bela vermesin, umarım sorunsuz aracı halletmişsinizdir. çarpan araç bayağı bir hızlı olmalı

levrekler için tebrikler ama o manzara o huzurlu ortam bırakılıpta gelinirmi :)

valla gitmiş kadar oldum, gerçekten çok güzel yerler

20. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Öncelikle çok geçmiş olsun Özkancım.Resimler harika sizin sayenizde rizeye gidecem:) :) :) Hanım rizeli olduğundan anlatıp duruyordu ama bu yaz en az 1 hafta kaçacam.Bu arada levreklerde çok yakışıklı süper olmuş rapor.Tebrikler :thumb: :thumb: :thumb: