Bu akşam avladığım dişlilerden biri (cetvele yakın olan) parmağımı kaptı bırakmıyor, yakınımda avlanan Nuri yardıma koştu kurtardı parmağı. Sağolsun Oğuz da bantladı. Eve geldiğimde parmağımın kanı hala durmamıştı. Lüfergillere neden dişli dendiğini yaşayarak öğrenmiş oldum. Merak edenler için; Dişlileri Boğaz kıyısından, akşam saatlerinde (20.00 - 21.30), sert sahteyle aldım. 15 -17 cm. boyunda, 20-30 gr. ağırlığında çeşitli renklerde sahte kullandım. Balık aldığım sahtelerden birini, verimsiz geçen bir av günümüzün sonunda bana hediye eden Arkadaşım Ali Rıza'ya çok teşekkür ederim. Hepinize rast gelsin.
Fethi abi eline sağlık, parmağın için geçmiş olsun, henüz ben bir uzvumu kaptırmadım ama bu hayvana dikkat etmek lazım anlaşılan Ali Rıza Candır
2. Geçmiş olsunda benden olsun Fethi gerçekten tebrikler.Balıkların boyları çok iyi.Daim olsun İnşaallah.
Gecmis olsun son liderlerimi yakaladıgimda lufer nasılsa tavaya girecem diye avcıdan bir parça almak istiyor gibi göründü bana bende kargaburun aldım iğneyi çıkarmak icin.
Fethi abi tebrik ederim, balıkların maşallahı var :clap2: ayrıca çok geçmiş olsun dişlilerin hiç şakası olmaz abi yinede ucuz atlatmışsın bence, dikkat etmek lazım... Anladığım kadarıyla balıkları spin takımla çalışarak almışsın doğru mu ?
abi tebrik eder geçmiş olsun vede hayırlı bayramlar dilerim.bunun birde babası var kofana derler eğer kapan kofana olsaydı ve parmağı tam dişine oturtsaydı ya lif ya tendom yada parmaktan olurdun emin ol...
Gürcan abi tebrik ediyorum. Güzel balıklar vallahi. 2 akşam önce bende bu büyüklükte yakaladım ama rapalanın orta iğnesinin elime batması sonucu balığı düşürdüm. Yaklaşık 1 dakika kadar batmış iğne ve balığı tutma mücadelesi yaşadım. Sonunda da kaçtı yapacak bir şey yok. Oluyor böyle durumlar. Lüfer ısırığı izi hala sağ işaret parmağımda durur. Yıllar sonra bile kaybolmadı iz.
Gürcan abi tebrik ederim ayrıca çok geçmiş olsun sahte için devrica ederim abi ne önemi var o sahte ile balık almana çok sevindim.
Fethi reis geçmiş olsun. Yıllar önce buna benzer bir hadise yaşamıştım Yakaladığım kofanayı tam kıyıya alırken oltadan düşüp beton zemin ile deniz arasında kalmıştı. Hemen o anın heyecanı ile üstüne atlamıştım ve parmağımın bir kısmını traşlamıştı Kesinlikle yanınızda bir bez bulundurun! çıplak el ile hem balığı tutmakta zorlanırsınız hemde bu tür üzücü olaylarla karşılaşırsınız. Bez ile balığı tuttuğunuzda hem elinizden kaymaz hemde daha güvenli bir şekilde iğneyi balığın ağzından çıkarırsınız.