DİŞSİZ! :) (1500 gr)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ellidokuz tarafından paylaşıldı.

1. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana
    MERHABALAR, son günlerde artan dişli raporları malum hepimizin iştahını kabartıyordu işlerden dolayı hafta içi çok fazla gitme imkanımız olmuyor olsa da kısa koşu yapıp dönüyorduk..

Başka bir forumdan tanıştığım Sevgili Zafer abiyle bu 4. avımız olacaktı, ilk avımız da 1er sarıkanatla dönmüş diğerlerinde havanında denizinde güzel olmasına rağmen balık oltamıza uğramamıştı.. yine lüfer raporlarından gaza gelerek sabah lüfer meramıza gitmeye karar verdik, akşam havanın değiştiğini kış olsa muhakkak levrek yapacağını bildiğimiz yerlere gideriz diye düşünürken ani bir karar değişikliğiyle zafer abiye haber verip abi rotamız değişti levrek için deneyelim kısmetimize artık, lüfer nasıl olsa tutarız ama hazır hava var deneyelim dedim.. kambersiz düğün olmaz kayınçomla beraber haydi sabah yola :D

meraya vardığımızda sabah ezanı okunuyordu oltalar hazırlanıp suyla buluştu, ima sahte favorim ve neredeyse her ava gidişimde muhakak denerim :)

arkadaşımın babasının tayland ziyaretinden sonra getirdiği DAİWA crest 3500 lük makinayı da manayla test ediyorum ip misina sarımı çok güzel oldu yağ gibi kayıyor makina falan diyorum ama biraz ağır falan.. derken derken.. anam olta birden ağırlaştı ben bu heyecanı daha önceden biliyordum tanışmıştık :p :D kalamayı o kadar bol bırakmışım ki yetiştiremiyorum ama balık hemen yakınlarımda belli oldu, geriye çekildim daha sonra aklıma bir önceki ve ilk levreğimdeki gibi misinayı elime dolamayım forum sakinlerinden uyarı aldım :) mazallah diyerek kalamayı biraz kısmaya çalıstım..

hay çalışmaz olaydım eldivenim misinaya dolanır gibi oldu 1 saniyelik bi olay!!.. sahte fırladı geldi ayaklarımın dibine banghead banghead

zafer abi ilginç bakışlarla noluyo oğlum ne bu telaş dercesine bi bakış attı 15-20 metre uzaktan.. yanına gidip dedim abi gitti vallahi bu kadarda tecrübesizlik olmaz...

kalaması niye önden ki keşke arkadan olaydı falan.. (işin mekanik ve işlev kısmıyla ilgili bilgiye sahip değilim tamamen o anki fikirim NEDEN ARKADAN KALAMA değil !! :) )

yoklamaya devam derken 10 dakika geçmedi baktım zafer abi cebelleşiyor :D koştur koştur gittim dedim kurtulur murtulur atlarız balığın üstüne hihi (Abartıyorum tabi ) çıkarttı kenara balığı yüzünde okunan mutluluk benim o anki sevincim falan derken biraz daha denedik baktık olmayacak eh malum bugün tatil günü de değil.. toparlandık araçların yanına geldik tarttık 1505 gr geldi balık zafer abiyi tekrar tebrik ederek işe geldim aklım hala kaçan balıkta !!! :eek: :laughing: hepinize bol şanslar keyifli avlarınız olsun..

not: daiwa crest 3500 ağır lakin avda çok keyifli kullanılıyor, shimano aernos kolay kolay vazgecmeyeceğim makinadır fakat hakkını vermek lazım daiwa hiç onu aratmayacak :)

temizlenmiş halinden bi küçük foto kırpa kırpa bu kadar kaldı :)

Son düzenleme: 7 Mayıs 2014
  2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ellerinize sağlık bereketi bol avlar dilerim süper. dahasına ve bereketlisine rasgele.

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Senin kaçan balık avdaşına gitmiş. Kısmet işte. Bir dahakine sana da rast gelir inşalllah.

4. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    tebrikler güzel balık güzel macera :)

5. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Tebrik ederim, daha güzellerini dilerim.

6. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Güzel bir av günü olmuş tebrik ederim. Hiç vuruş alamamaktansa balığı yakalayıp bir şekilde kaçırmak bile insana mutluluk veriyor. Ayrıca yazdığınız gibi bir an önce tekrar olta atmak için de kamçılıyor. Muhtemelen ilk fırsatta soluğu tekrardan o merada alırsınız :) İnşallah kaçan paşaya da denk gelirsin, rastgelsin :)

7. Turkey Fishing Club

Turkey Fishing Club Meriç

Favori Kamış:
    Buffalo 300 Cm Pelican Kamış 50-100 Gr Atarlı
    Favori Makine:
    Alba Star RR 40 - KK 50
    En İyi Avı:
    4.5 Kg Levrek
    Kutluyorum ve daha büyüklerinin sizlerle olmasını diliyorum. Kaçırılan balık içinde şöyle diyorum ; KALAMA - KALAMA - KALAMA

;) Dediğiniz gibi her zaman ayarlı bir şekilde ava başlamak lazım sadece levrek için değil her balık kafasını döndürme fırsatını bulduğu an eğer çok derin ve kuvvetli geçmemişse maalesef kusabiliyor yada iğnenin ters çalışma prensibinden yararlanabiliyor.

Nice bereketli avlara. Kolay gelsin.

Turkey Fishing Club
    http://turkeyfishingclub.blogspot.com.tr/
    Meriç Yalçın

8. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Tebrikler Özden. Çok güzel ve de özlenen bir av yapmışsınız. Kaçırmış olsan da heyecanı yeter ;)

9. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    ALİ abi teşekkür ederim. rastgele..

10. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    olabilir :) yabancıya gitmemiş olsun :cool: :D

teşekkürler size de rastgelsin

11. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    teşekkürler hocam, macera oldu valla :) rastgele

12. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    teşekkürler sizlere de rast gelsin

13. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

önder abi soluğu bu sabah orada aldım :) yine ben yakalayamadım. beraber gittiğim av arkadaşım aynı zamanda iş arkadaşım yakaladı.. konu açmak istemedim 600-700 gr civarı tombul bir balık :) neyse sağlık olsun köküne kıran girmedi ya elbet yakalarız :cool: sana da rastgelsin..

14. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    teşekkürler, tecrübe etmeden farkına varamayacakmışız :) kalama ayarını muhakkak kontrol ederim bundan sonraki avlarımda.. sizlere de rastgelsin..

15. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

teşekkürler ayhan abi.. heyecanı yetiyor da artıyor evet artık bi balık yakalayana kadar sürükler götürür bizi hihi

bol şans rastgele..

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel av olmuş Özden, hareketli geçmesi bile insana yetiyor. :)

Mevsime göre balık bayağı karınlı gözüktü gözüktü. Bilgin varmı, veya sorar mısın arkadaşına balığın karnından ne çıkmış?

Bu zamanda, daha yumurta dökmeyen bireyler olabilir mi diye soruyorum. :)

Niceleri rastgelsin. :)

17. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    balıklar havyarlı değil :) sadece meradaki kefalleri yedikleri için böyle tombul oluyorlar, başıma defalarca geldi bu durum :)

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bencede bu balık daha havyarını dökememiş bir hayvan diye düşünüyorum. sıcaklıklar istenilen duruma ulaşmadığından hepimizin kasım sonu üreme dönemi diye düşündüğümüz. durum tamamen şahsi fikrimdir. su sıcaklıklarının tam olarak oturmaması nedeniyle süreç hazirana kadar sürer diye düşünüyorum.mart sonuna kadar yumurtasını döker diye bildiğimiz balıkta, sıcaklık farklılıkları nedeniyle süreç benim düşünceme göre Haziranlara kadar uzuyor gibime geliyor. bu tabii sadece ve sadece benim gözlemlerimden ibaretttir. akdenizde yumurta bırakma dönemiyle marmarada ki dönem arasında muazzam ısı farkları vardır.

19. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynen Volkan abi hareketli geçmesi güzel, bi kaç avı bu gazla götürecek :D sorarım tabi, öğrendiğimde yazarım.. kalamaya çok özen göstereceğim bundan sonra artık, yoksa bu aldığımız gaz keseye yol su elektrik olarak geri dönecek :D
    teşekkürler size de rastgelsin

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    600-700 gr lık ispendek bile karınlı, bu mevsim. Şaşırdım, bizim buralarda tığ gibi balıklar. :)

Olabilir, bende onu merak ediyorum. Havyarını attıktan sonra iyi beslenen balıklar mı, yoksa havyarını dökmemiş veya dökmeyecek olan balıklar mı?
    Yahut geç dökecek balıklar daha varmı? Yalnızca balığı tanıma açısından soruyorum. :p :)

Ali abi, bana da havyar karnı gibi geldi ilk balık. 2. balık 600-700 gr'lık ispendek avlağın yerleşik balığı olabilir, besili olması normal de olabilir. Tam bilmiyorum, merak ettim, bakalım bilgi alırsak güzel olacak. :)

Teşekkürler Özden, sana da rastgelsin artık. 2'dir üst üste avdaşına denk gelmesi seni hırslandırmıştır. :)

Kalamayı balığa göre değil, misinanın taşıma kapasitesine göre yaparsan iyi olur bence. Yani misinayı çektiğinde kopmadan misina ağır ağır sağılabilsin.
    Olması gerekenden biraz sıkı olması, biraz gevşek olmasından iyidir levrekte. ;) :p