dıştan takma motor güvenliği

Konu, 'Motorlar' kısmında duayen tarafından paylaşıldı.

1. duayen

duayen mehmet

Beyler dıştan takmalı deniz motorlarının çalınmaya karşı güvenliğini nasıl sağlıyorsunuz? Uygulanabilinecek en güvenli yöntem nedir acaba?

2. onur1872

onur1872

ötb ile kayıtlıysa seri numarası.aynen arabalardaki gibi ötb ruhsat yerine geçtiği için sahil güvenlik kontrollerinde gbt lerde bulunması, çıkması az da olsa muhtemeldir.ha çalan kişi seri numarasını değiştirebilir orasını bilemem.

en güvenlisi denizden sonra çıkarıp eve götürmektir diye düşünüyorum.ama 50 hp ve yukarısı ağır makinalar için bu hayli zor olsada çalınma riskine karşı çevredeki birkaç kişi ile araca taşınabilir.

zincirle bağlayanlar var ama bence geçerli bir önlem değil.eve girmeyi göze alan hırsız için zincir de neymiş diye düşünüyorum.

3. 56562

56562 xxx xxxxx

En güvenli yöntem tekneyi mümkün olduğu kadar gözönünde biryere koymak. Bunun dışında motoru aynaya takıp sıkıştırmaya yarayan kulakçıkların üzerindeki delikleri yanyana getirip asma kilit takabilirsiniz ( bana kalırsa hiçbir özelliği yok, motoru götürmeye niyetlenen adam o asma kilidide bir şekilde keser ). Ayrıca motorun askı aparatının arasından kalın bir zinciri, teknenin aynası üzerindeki halkadan geçirip daha sağlam bir asma kilit takmış birisinide görmüştüm.

4. atcek

atcek ibrahim

Bundan Iki Yil Kadar önce Bizim Motoru Evin Bahçesinden Götürdüler Ama Bahçe Duvarindan Başka Bi Güvenliği Yoktu. şimdi Tekneye Büyük Vidalarla Sabit Ayrica Zincirli. Ve Bahçede En Azindan Götürmek Isteyenin Biraz Uğraşmasi Lazim.. :)

5. hakan_srt

hakan_srt hakan

6. duayen

duayen mehmet

Bu kilit hoşuma gitti. Ben de bir tane temin edeyim. Umarım yararını görürüm. Asma kilitle bağlamaktan daha iyi gibi görünüyor.

7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Uydudan yer tespiti ???

Bununla ilgili alarmlar var ama sonuçta çalmak isteyen çalabilir tabiki.

Kilit zaten dosta karşıdır.:)

Benim bir süredir düşündüğüm bazı arabalara da takılan bazı GPS cihazları var. Uydudan nokta tespiti ile yer belirleyebiliyor. Küçük pratik aletler. Acaba bu aletleri büyük motorların içine monte edilme imkanı olmazmı? Çalınsa bile kısa sürede bu aletle yeri tespit edilebilir. Hırsızın motoru açıp içinde gps varmı diye bakacağını sanmıyorum.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı?

8. onair

onair musa

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    istavrit
    motor takip sistemi

Bunu kendi başınıza alıp yapamıyorsunuz bu işi yapan firmadan cihazı (180euro)satın alıp ayrıca harita hizmeti alıyorsunuz senelip 60 euro bunun için birde cep telefonu hattı almak lazım onun msg parasınıda ödüyorsunuz uydudan isterseniz onun fiyatı daha yüksek ben bu fiyatları 60 araç için almıştım tek araç için fiyat biraz daha yüksek olur turkcellin ve diğer gsm hatlarının filo takip için sistemleride vardı onlar daha cazip olabilir bir tane telefon ve hat sonra turkcellden hizmet ama telefonu sürekli açıktutmak sorun olabilir

9. Balık Babam

Balık Babam Mustafa Kutlu Koç

Kilit Çözüm Değil

İki yıl önce taksitleri yeni bitmiş olan 8 Hp honda motorumu çaldırdım. Aynı anda iki arkadaşın daha motoru çalındı.Geçen yıl aynı barınakta iki motor daha gitti. Benim yeni aldığım motorumda kurcalanmış ama çalınamamış. Bir arkadaşın bahsettiği 'motoru sabitleyen vidaları koruma içine alan kilit' ve ayrıca motoru aynaya bağlayan cıvatalar kullanmıştım. 2009 ekim sonunda gene ayı barınakta 3 motor daha gitti; bumotorların ikisinde bahsedilen kilit vardı. Kilitlerin nasıl etkisiz hala getirildiği meçhul. Kilitlerin çare olmadığını anlamış olduk. Motorum şimdi evde duruyor;güzel havalarda ah çekiyorum. Son çare olarak, çok iyi planlanmış bir alarm sistemi düşünüyorum. Piyasada böyle birşeyin olup olmadığını araştırdım bulamadım. Elektronikçiler bu amaca yönelik bir sistem kurarlarsa,çok iyi satış yaparlar . Çözüm pratik ve ekonomik olmalı.

10. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

gps yöntemi en prtik ve en kesin çözüm ayrıca motorunuzu alıp gidenler bunu bilemiyeceği sote biyere saklıyarak bir navigasyon destekli cep telefonuyla motorunuzu fizana götürseler sizde peşinden gidersiniz suç üsütü ve baskın yaparken yanınızda jandarma ve polis olmalı ve sizde motorun belgeleri olmalıki suç üstü yapa bilrisiniz bu şekilde hem hırsızların gözü korkacak hemde polis ve jandarmanın görevleri rahatlıyacak

11. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Ali nasıl bir şeydir bu?

Bir Link felan varmıdır?

12. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Son düzenleme: 23 Ocak 2010
  13. Balık Babam

Balık Babam Mustafa Kutlu Koç

Deniz den, balıktan vazgeçemiyeceğimize göre, çözüm bulmalıyız. Kesin çözüm çok zor. Bana yakın gelen çözümler...1-GPS(elektronikçileri yardıma çağırıyorum; teferruatsız,basit ama ucuz bir cihaz) 2-Alarm(gene elektronik, motora dokununca,sıkma cıvatasını oynatınca alarm versin.3-Otomobillerde kullanılan kilitli bijon ve somun sisteminin tekne versiyonu(cıvata-somun imalatçılarına duyurulur.) Yetişin imdade ey elektronikçiler,cıvatacılar! )