Dıştan Takma Motor için.....

Konu, 'Motorlar' kısmında mertyılmaz0 tarafından paylaşıldı.

1. mertyılmaz0

mertyılmaz0 mert yılmaz

Herkeze Selamalar;

30HP 2 zamanlı (Mercury,Mariner,Tohatsu,Parsun,Suzuki) acaba ortalama olarak 1 saat'te Kaç LT Benzin yakmaktadır.

Kullanan arkadaşlar varsa yardımlarını beklemekteyim..

Teşekkürler...

2. mertyılmaz0

mertyılmaz0 mert yılmaz

Tekne 900kg 6.50m fiberdir...

3. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    25 litre depo 4-5 saat gider.tabi verdiğin gaza bağlı

4. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

30 hp Honda bunların hepsinden az yakar. 40 hp yamaha da bunlardan az yakar. Yazdıklarınızın içinde yakıt olarak en ekonomiği suzikidir. Motorun yetkili servisinide düşünmeniz lazım. Bulunduğunuz yere en yakını veya hemen ulaşabileceğiniz bir servis varmı? Bazı servislere ödediğiniz ücret o sene ekonomik diye nitelendirdiğiniz motorun sağladığı yakıt tasarrufunun toplamından daha fazlaya geliyor. Yakıt bakımından ekonomik diye tercih ettiğiniz motor size aslında daha fazla külfet getiriyor.
    Ben 20 hp honda kullanıyorum. Yakıt olarak son derece ekonomik. Ama kullandığım yerde (çanakkale) yetkili servisi yok. Herhangi bir marin servise veya ustasına yaptırdığım bakımlarda subap ayarları, gaz ve hava ayarları kendi standartları dışında yapıldığı için hem performans hemde yakıt tüketimi son derece farklı oluyor. Bu sene istanbuldan gelen bir yetkili servise yaptırdım. Performans,yakıt değerleri haricinde pervaneden çıkan dümen suyunun bile şekli farklı oldu. Sadece yakıtı kriter olarak değerlendirmeyin.

5. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    arkadaş 2 zamanlı demiş hondaların hepsi 4 zamanlı

6. onur1872

onur1872

yarım gazda 10 litre yakar tahminindeyim.20 beygir 20 liraya gaz vermeden(hemen hemen yarım gaz denebilir)adalar karşısından adalara gidip geliyor gerisini siz düşünün. tbai 900 kilo üzeri tekneyle nekadar yakar denemek gerekiyor.benim verilerim 200 maksimum 300 kilo ağırlıkla 20 beygirle olan birşey :)