İkinci el ilanlarda özellikle düşük beygirli bir çok motorun alt koruma kapağının olmadığını görüyorum. Nedenini sorduğumda bana öyle geldi kaybolmuş vs vs tatmin etmeyen yorumlar alıyorum. Bu motorların alt kapakları motorun daha önce hararet yada benzeri bir sorun geçirerek bozulmuş olma şüphesi veriyor. Bu konuda bilgisi olan varmı? Alt kapak olmadan kullanım durumunda sorun çıkmıyor mu?
Alt kapak derken neyi kastettiğinizi anlamadım.REsim ekleyip gösterirseniz daha faydalı olur.Almayı düşündüğünüz motorları link olarak da paylaşırsanız fikir verebiliriz.
evet benimde dikkatimi çekmekte. ilk baslarda eski makinalarin orjinal hali sanmistim ama simdi baska bi durum oldugunu düsünüyorum. bu arada ilandaki 3.5 bg lik enkaz gibi görünen asar-i antika motora 700 tl isteyen zihniyetide ayrica tebrik ederim....
Öncelikle o motor 1990 dan daha eski.Modelinden sanırım motorun orjinalinin o olduğunu düşünüyorum.Pazarlıkta yapsanız size 500'e de verse o motoru almam.800-900 TL ye Yamahanın daha üst modellerini 4-5Hp gücünde olanlarını alabilirsiniz.Hiç olmadı 54 lbs lik aküsü ile beraber elektrikli motor alabilirsiniz.Bu şekilde hurda olacak kadar eski motorlara bakmayın bile.Eğer hız olarak fazla derdim yok tin tin giderim derseniz ve de botunuz omurgalı ise seagull motorları tavsiye ederim.Çok kullandım.Torku çok yüksektir.Hız yapmaz.Fakat katır gibi çeker.ARızası yok gibidir.Olsa da kendiniz bile tamir edebilirsiniz.En kötü masrafı 100TL yi geçmez.Bende 1964-1982 modelleri vardı.1964 deyince sakın şaşırmayın seagullarda yıl önemli değildir.Eğer görürseniz anlarsınız çok basit yapıları vardır.Fiyatları ise 4-5 HP civarı olanlarını 300-500 arası bulabilirsiniz.Yine de bilen birisi ile motor alın.
ramazan usta selamlar. motorların alt kapakları iki çeşit oluyor yenilerin alt kapakları yok yani demirden. eskilerin ise mika dediğimiz plastik malzemeden eskilerin çoğu hava alsın vs diye çıkartıyor. mesela benim elimde 4 hp evinrude var alt kapağı yok. 6 hp evinrude vardı alt kapapı diye birşey yoktu çunku kapak yoktu alt kapağın olduğu yer şaftın uzantısıydı ve demirdendi. benim 4 hp altında iki motorum oldu 3.5 hp ve 4 hp motorlardı. ikisi de eskiydi ve ikisinin de kapağı yoktu. dediğim gibi böyle küçük motorların kapakları demir değil plastik. yani başına herşey gelmiş olabilir. aynı motorun bir benzeri bende var. o kapaklar kolay kırılıyor ve çabuk kayboluyor. o baktığınız yamaha beyaz ve dolayısıyla 1970 lerden bir model. onun alt kapağı da muhtemelen yaşı dolayısıyla geçen 40 yılda ya kırılmış ya da kaybolmuştur ya da bu sahibinden önceki 4-5 sahibinden biri rahat nefes alsın diye çıkarmış atmıştır. ayrıca umut abi gibi ben de o motora 750 lira isteyen kişileri tebrik ediyorum ederi en fazla 400 liradır. 1970 lerden olduğunu düşünürsek de kıyıdan 100 metre açılmamakta ve kıyıda kıyı boyunca seyretmekte fayda var. bugüne kadarki tecrübelerime dayanarak söylüyorum 2000 yılı öncesi motorun ne yapacağı belli olmaz. ayrıca tam bilgi verebilmek adına motor kapağı olan ve olmayan aynı iki motorun fotograflarını ekleyeceğim fakat şimdi sınava gitmem gerektiği için acilen çıkmam gerekiyor, akşama buradayım fotografları eklerim.
motor düzenli çalışıyosa sorun yok. bende de 1995 mercury var. rutin bakımları dışında hiçbir derdini görmedim 7 yıldır.
arkadaşlar fotograf nasıl ekliyoruz ben unuttum insert image vs var fakat o değil sanırım. öncelikle biryere yüklüyorduk vs.. nasıldı söyleyin de hem bahsedilen yamahanın kapaklı versiyonunu yüklemek adına hemde kapaklı ve kapaksız bahsettiğimiz motorların görsellerini yüklemek adına yardıma ihtiyacım var
Barış Bey cevap için teşekkür ederim. Ama motor aradığımı yazmadım. Bir kaç adet bot motorum ve ayrıca teknem var. Motor ihtiyacım yok. Sadece alt kapağı olmayan çok sayıda ilan görüyorum. İlanları akip ederseniz sizde fark edersiniz. Bu kapakların olmaması orjinalinden değil. Örnek olarak verdiğim ilanın orjinal halinde alt kapak var biliyorum. Sadece bu alt kapakların neden olmadığını merak ediyorum. Bana daha önce hararet yapmış ve eridiği-bozulduğu için çıkarılmış gibi geliyor. Kim motorunu tuzlu suyla ıslatmak ister ki...
bunlar motorların korumalı ve korumasız resimleri. korumlar plastik olduğu için muhtemelen bakım yapıldıklarında vs sökülmüşlerdir. ayrıca motorun iyi hava alması hararet yapmaması için de sökülmüş olabilecekleri gibi sert plastik olduklarından kırılmış da olabilirler. ilk önce soru sordunuz bizler de tecrübelerimizi yazdık, sonrasında da yazılanlarla pek örtüşen şekilde yazıyorsunuz. ha kaldı ki kendiniz biliyorsanız neden soruyorsunuz değilmi ama?