merhabalar olta balıkçılığına hayranım ve en önemli tutkularımdan biri.Yalnız diyarbakırda bir türlü güzel bir yer bulamadığımdan oltalarıma veda etmek üzereyim. Balık tutabileceğim yerler arıyorum bilen varsa lütfen yardım edin hatta beraber gidelim.
Sevgili Gevheri, Aramıza hoşgeldin, Eminimki o bölgede yaşayan arkadaşlarımız en kısa sürede irtibata geçeceklerdir. Keyifli paylaşımlar dilerim.
nasıl olmaz mutlaka vardır ben duyumlar almıştım...ben arkadaslara ulaşabilirsen sana mesaj atarım..ama yönlendirme açısından en azından orada mutlaka av malzemesi satan yerler vardır tam olarak avlak belki söylemezler ama fikir alabilirsin..
Hoşgeldiniz.Ben askerliğimi Diyarbakır Devegeçidi'nde yaptım.Ve bu barajdan oldukça güzel sizin Sinarit dediğiniz balıktan ve sazan yakaladım.Hafta sonları şehre sırf bu yüzden inmediğim çoktur. Gece nöbetlerinde de baraj kenarında nöbet tutan askerlere yakın dip oltası atardım.Zil çaldığında haber verirlerdi.Çok güzel günlerdi doğrusu.
dicle ve fırat kurumadı ama devegecedi artık eskisi gibi degil su diz boyunu gecmıyor.ve burada herkes serpme dinamit gibi araçlarla herşeyi kurutuyorlar. hemen her avımda yaklaşık 70-80 km yol yapıyorum ve hiç yavru getirmiyorum çoğu zamöanda boş geliyorum.etrafımdakiler o kadar benzin parasını versen 1 ay balık yersin diyorlar ama uykulu bir anlarında zilin çalmasını duymadıklarındandır.
Yazık etmişler. Devegeçidi barajından kaç aile balıkçılık yaparak ekmeğini kazanıyordu.Çevre köylerde oturanların midesi balık görüyordu.Yazık...
arkadaslar diyarbakırda yaşayanlar yokmu aranızda yada diyarbakırlı arkadasları olan varsa irtibata gecmemize vesile olacaklar
yok aslında buralarda durum okadar da kötü değil ben balık tutacam diye nerelere gitmedim ki ama inan herhangi bir yerden farksız herkes kendı derdınde
slm elbistanlıı arakadasım bende foruma yeni katıldım.ben diyarbakırlıyım her hafta sonu elimden geldiğince balığa gitmeye çaılısırım.tanısalım isterseniz.