sevgili arkadaşlar ben ankaranın k hamamın dağlık köyündenim gelelim sadate etrafı ormanla kaplı büyük bir gölümüz var ne yazıkki kurbağadan başka bir canlı yaşamıyor işin özü nasıl balıklandıra biliriz
Cengiz abicim selamlar , sizin oraya balık(sazan,turna,yayınvb) balıklar salmanız doğru olmaz çünkü yasaktır. Bulunduğunuz yerde belediye ve bu işlerle ilgilenen kurumlara ulaşır derdinizi anlatırsanız onlar size yardımcı olur uygun görürlerse balık salımı yaparlar.
Bölgeye bağlı tarım müdürlüğüne fln isteklerinizi iletirseniz eğer balık olmamasının bi nedeni yoksa balık salımı yapılır tabi uğraşırlarsa. Uğraşmazlarsa atın 5-10 tane sazan irili ufaklı büyüsün yavrulasın
Balıksız göllerdense, birileri tarafından balıklandırılmış göller daha fazla problem olmuş, acaba neden? Evet?
arkadaşlar bilgi ve yorumlarınız için teşekkürler bu göl yaylamızda bulunuyor 8-10 yıllık göl ve köyümüzde daha küçük göl var oraya bu yaz altıbin adet atmışlar nehikmetse yayladaki göle atmamışlar acabarakım 1800 lerde serin birmevki bundan kaynaklanıyormuyki
2800 rakımda da balık olur olmasına da, aşağıdaki soruma cevabını merak ettim, esirgemezsen müteşekkir olurum.
nuri abicim soru anladığım kadar cevaplandırayım öyle bakir gölleri balıklandırmaya öncül olanlar o ğölü sahiplenme gibi teşebbüse kakkıyorlar ondan ondan problemler yaşanıyor bunumu kastetdin örneğini yaşadım saygılar