Doğanın gücü karşısında insan çaresiz kalıyor.

Konu, 'Genel Konular' kısmında geneben tarafından paylaşıldı.

1. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Evet arkadaşlar dün en son bu mesajları yazdıktan sonra tahmini 17:30 - 18:00 civarları olmalı, keyifle sitede sohbet ederken , birden ofisin camına birisinin vurmasıyla irkildim.
    -Dışarı çık su geliyor, diye bağırıyorlardı ve birden kapı açıldı yaklaşık 50cmlik diz boyunda su bloğunun ofisin cam kapısını iktirerek ofise dolmasıyla oturduğum sandalyenin oturak mesafesine kadar su içinde kaldım.Doğal olarak elektrikler birden gitti bilgisayarlar su içinde kaldı .:(
    Hemen ani hareketle kendi bilgisayarımda dahil olmak üzere, ofiste bulunan üç bilgisayar kasasını gözüm görmeden diz boyu suda ilerliyerek, kablolarını çıkartamadan çekip masaların üstüne koydum. Bir yandan da dışarıda deniz kenarında Kordonu bilenler için söylüyorum denizle oturduğumuz yer arasında bir kara parçası kalmamış gibi dalgalar gelmeye devam ediyordu.:eek:
    Karanlık bir yandan devam ediyor bir yandan sular gelmeye devam ediyor , bu arada ofisin içinde aklınıza gelebilecek hertürlü ofis malzemesi yüzüyordu.
    Şok içindeydim aklıma gelen bir kaç erişebildiğim önemli su altında kalmış evrağı yüksek yerlere koyarak ofisin cam kapısını kilitledim ve 2.Kordon diye tabir ettiğimiz bir üst sokağa çıktım . Gül Sokağı girişi yada Tevfik Fİkret Lisesi girişi yada Dokuz Eylül Rektörlüğü'nü gözünüzün önüne getirebiliyorsanız deniz oralara kadar içeri girdi.:eek:
    Saat 20:00 civarları deniz çekildi bu arada dizime kadar pis suda ıslanmış soğuktan hissedemediğim parmaklarımla ofisin önünde duran şirket arabalarından birinin anahtarını aldım . Işığını açıp ofisi aydınlatmak istiyordum arabanın kapısını açınca içinin su dolu olduğunu farkettim.neyseki fazla girmemişti ama paspasların üstü 2 parmak su içindeydi arabayı çalıştırıp ofise doğru farlarını açtım. Ofisin kapısını açtığımda ağlamak istiyordum herşey birbirine karışmış yerler pis bir çamur içinde ofisin altı üstüne gelmişti. Son bir çabayla atabildiğim kadar içeride kalan suları dışarı attım. Bu arada diğer dükkanların ve eğlence yerlerinin bizden farkı yoktu. Saat 21:30 a kadar atabildiğim kadar suyu atıp eve gittim artık parmaklarım donmak üzereydi malesef ayakkabılarım ve çoraplarım bu olayla zamanlarını doldurmuş oldular ve çöpü boyladılar.
    Ertesi gün (yani bugün) patronum Volkan abi ve çalışma arkadaşım erkenden dükkana gidip temizlik yapmak ve içeriyi toplayabilmek için ofise gittiler.Malesef tüm bilgisayarlar ve elektrikli su altında kalan ofis malzemeleri kaput olmuş. Ben biraz yorgun olduğum için gidemedim akşama kadar ellerinden geleni yapmışlar . Yarın sabah erkenden gidip toparlamaya devam edicez. Ofis sigortalı olduğu için bir nebze içimiz rahatlıyor ama şu sıralar bilgisayar işlerimizi yapan arkadaşlar harddiskleri kurtarmak için uğraşıyorlar. İş programlarının yedekleri olsada malesef özel dosyaların hiç birinin yedeği olmaması canımı biraz sıktı.:(
    Allah kimseye böyle bir felaket yaşatmasın. İnanın elinizden birşey gelmiyor doğanın gücü karşısında . Tsunami faciasını yaşayan insanların nasıl çaresiz kaldıklarını bir nebze anlamış oldum. Zaten gelen su blokları yani dalga diyemiyorum bir metre daha yüksek olsaydı gerçekten bizim bölgedeki insanları çok zor duruma düşürebilir ve Allah korusun ölüm haberleri çıkarabilirdi. Yanlız ben mi görmedim bilmiyorum ama hiçbir haberde yayınlanmaması ilgimi çekti. Sadece İzmirde su baskını gibi bir kaç küçük haber gördüm.Ben 10 seneden fazla süredir Alsancaktayım ve daha önce su baskınları gördüm, bu bir su baskını değildi deniz içeri geldi . Su baskınında yağmur suları ve pis sular taşıyordu ofislerin içine yaklaşık 5-10 cm kadar yada daha alçakta olanlar için biraz daha fazla hepsi o , bu çok farklıydı.Bir kaç gün siteye giremiyebilirim en azından herşey biraz toparlandıktan sonra görüşürüz bu arada evden de giremiyecem çünkü bilgisayarımı ofise götürüp kurucam yarın ne de olsa iş devam ediyor . Tekrar görüşünceye kadar hoşçakalın.:(

2. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Geçmiş olsun aşkın hocam.Arada bunlarda olmazsa insan oğluyla başa çıkılmaz.Doğa ben varım diyor.Zararınızın maddi ve manevi yönü için üzüldüm.
    Tekrar geçmiş olsun.

3. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Çok üzücü, ne diyeceğimi şaşırdım...Dün biz espriler yaparken ardından bunların yaşanmış olması üzücü..:(

Elden ne gelir bilemem ama, eğer ofisi toparlamaya insan gücü lazım ise ben yardıma gelebilirim...Geçmiş olsun:(

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    geçmiş olsun dıyorum. evet doğa maalesef önünde h,çbir engel tanımza. havayla denizle asla mücadele edilemez.
    Daha kötü günlerin yaşanmaması dileğiyle

sevgiler

5. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Teşekkür ederim Burak kardeşim olan oldu artık cana gelmesin.

Sorma Burak ya gerçekten gelsen ofisin içinde olta atabilecekmişsin:) Birde ben şaka yapıyordum dalga alıp beni götürdü diye hakikatten gidecekmişim haberim yok:eek: , Teşekkür ederim düşünmen yeterli fazla bir şey kalmıştır diye umuyorum yarın en geç salı gününe topalarız.
    Bu son mesajlarım olabilir bir kaç gün yazan tüm arkadaşların geçmiş olsun mesajlarına teşekkür ederim.

Teşekkür ederim Ali arkadaşım iyi niyetlerin içi sağol.

6. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Doğru hocam.Cana gelmesin yeterki.Gerisi telafi edilir zamanla.

7. oz0735

oz0735 Özkan

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    28.2 kg sarıkuyruk(kuzu);4.7 kg levrek;1.5kg kofana;4.5 kg deniz turnası;2cm gümüş(alanya)
    çok geçmiş olsun. :( :( :(
    ama hala dediğinize şaşıyorum.bende 2 yıl izmirde okudum.nasıl olduda deniz suyu kordonu geçip oralara kadar geldi..demek çok kötü bi fırtına vardı..allah daha beterinden saklasın..tekrardan çok geçmiş olsun..

8. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Aşkın çok büyük geçmiş olsun. Çok üzüldüm olanlara. Ama maalesef bu bir kaç gün daha ülkemizin belli bölgelerinde devam edecekmiş. Gerçekten bu kadar büyük bir fıtına ve su baskınlarını haberlerde neden göremedik, ben de şaşırdım. Çünkü burası da bu gün tam bir kabustu ve eşimin telsizinde yardım isteyen kaptanların çağrıları gün boyu eksik olmadı. Sürüklenenler mi, demir atamayanlar mı, gemicisiz gemilerin yarttığı tehlikeler mi? Hangi birini sayayım bilmiyorum ama televizyonlarda tık çıkmadı. :(

9. tr16hunter

tr16hunter H.Cahit ÇİÇEK

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm takımlar.
    En İyi Avı:
    sazan 5.300gr
    Aşkın büyük geçmiş olsun kardeşim.:(
    Mala gelen telafi edilir,sevindirici olan cana birşey gelmemiş olması;) . İnşaallah bilgisayarlardaki bilgileride kurtarırsınız hepsi düzelir.:) Yardıma ihtiyaç varsa Bursadan ne yapabiliriz bilmiyorum ama elimizden geleni yaparız istersen.;) Tekrar büyük geçmiş olsun,canını sıkma... Sağlıcakla kal...:)

10. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    çok geçmiş olsun, fırtınadan sonra su çekilen yerleri bi yoklayın bakalım balık da vurmuş mu kıyıya

11. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    abicim büyük geçmiş olsun. bilgisayarların kablolarını çıkarmadan elleme bence bir daha canından daha değerli deil yaa..

12. nertikus1

nertikus1 Naci ERTİK

Favori Kamış:
    şamandıralı,makaralı
    En İyi Avı:
    9 kg yayın
    çok büyük geçmiş olsun.maddin tazmini var.önemli olan sizlere birşey olmaması.özel bir not olarak sigortaları kapatmayı seçmen daha iyi olurdu.elektrikle şaka olmaz;)

13. istavrit

istavrit Boğaç

maalesef bir de tekne kaybımız var !

aşkın arkadaşım öncelikle büyük geçmiş olsun ,Allah beterinden saklasın ...Buna ek olarak da bir kötü haber de benden ...Siteden değerli arkadaşımız Çağların (zodiac) özenerek aldığı ,gözü gibi battığı teknesi maalesef Tuzla limanda parçalandı...Ne hayallerle aldığımız ve benim bile daha ava çıkmaya fırsat bulamadığım tekneyi denize vermek zorunda kaldık :(

14. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Aşkın ım çok geçmiş olsun. Şükür ki sizlere bir şey olmamış. Allah beterlerinden korusun.

Boğaç size de geçmiş olsun. Allah daha güzelini almak nasip eder inşallah. Maddi zararların telafisi olur, önemli olan sizlerin canlarına bir şey gelmemiş olması.

15. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Öncelikle Aşkın kardeşim çok büyük geçmiş olsun :(
    Allah daha beterlerinden saklasın.Alsancakta 15 senem geçti yoğun yağmurlarda lağam taşmalarına çok şahit oldum hatta çok yoğun yağmur yağdığı zamanlar gece yarısı dükkana gittiğimi ve sabaha kadar lağam suyu temizlediğimi daha dün gibi hatırlıyorum.

Ama bu seferki tam bir tusunami olmuş,Deniz dalgaları dükkanlara taşmış.Sizin neler hissettiğinizi az çok anlıyabiliyorum.Şükretmeliyiz genede can kaybı veya yaralanma olayınız yok.sigorta olmasıda bi nebze olsun rahatlattı bizleride yoksa acı dahada büyük olucakmış.
    Dediğiğm gibi kardeşim Allah canınıza zeval vermesin.

Allaha emanet ol.

Boğaç kardeşim sizlerede çok geçmiş olsun.

Bide şunu düşünün o anda denizde ve teknede balık yakalıyor olabilirdiniz.Allah korusun.Bunada şükür diyelim.Tabi mal canın yongasıdır derler ama önce canımız sağ olsun.Çok geçmiş olsun kardeşim.
    Alaha emanet olun.

16. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Çok geçmiş olsun

17. istavrit

istavrit Boğaç

Serdar Kardeşim ve Müjdat Abim ...İyi dileklerinizi için teşekkürler ,şu anda acayip bir lodos esiyor ...Hafta sonu gözüm devamlı hava raporlarındaydı...En az bir hafta daha kötü hava devam edecek ...Bir daha ki hafta sonuda su dolu leğene olta atmaya devam :eek:

18. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun

19. RAUGH

RAUGH Can Özçiçek

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    70 cm turna
    Usta geçmiş olsun, Allah korumuş. Mal yerine gelir, dua edin canınıza bişey olmamış...

20. SİNARİT

SİNARİT

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    LEVREK - AKYA - MIĞRI - MÜREN - KEFAL - USKUMRU
    İyi ki elektrik çarpmamış,geçmiş olsun.