doğaya saygı

Konu, 'Genel Konular' kısmında menupa_21 tarafından paylaşıldı.

1. menupa_21

menupa_21 m.nuri parlak

Favori Kamış:
    stellpoweer
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 7 kilo
    4 yıldır tatlısu balıkçılığı yapıyorum sazan avı gerçekten çok sabır isteyen ve bilindiğinin aksine hiçte okadar kolay olmayan bir şey tabi büyükleri için ben yakaladığım enbüyük avım 7 kiloluktu 20 dakika uğraştım ve ilginçtir çok farklı yemler denedim olmadı bende enson tavuk göğsüyle denedim ve arka arkaya 7,4,3,3,3,3,kiloluk sazanlar çektim .yalnız şu ağla aşırı avlanma konturolün olmaması bir kilodan küçük sazanların yakalanması ve devletin tatlısu balıkçılığına gereken önemi vermemesi benimgibi amatör balıkçıların bu güzel etkinliği nerdeyse bırakma aşamasına getirdi ben DİYARBAKIRDAYIM ve burası tatlısu yönünden oldukça geniş bir alana sahip dicle ,fırat ve bunların üzerinde kurulan barajlar gerçekten olta balıkçılığı için çok güzel imkanlar sağlıyor ama bu ilgisizlik burdaki balık neslini gün geçtikçe daha olumsuz bir geleceğe taşıyor ve biz neyapacağımızı bilmiyoruz.leblebi misali satılan doğa katili tırıvırıda cabası.

Son düzenleme: 20 Mayıs 2010
  2. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Nuri bey merhaba,
    Tırıvırı sorunu ne yazik ki tüm bölgelerimizde, hepimizin sorunu. Dilerseniz bu konuda başlatılan mücadelemizi anlatan http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=18061 sayfamızı bir ziyaret edin. Belki ardından Diyarbakır'daki mücaledemiz de sizlerin katkıları ile ilerler :)

3. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Nuri abi tebrikler diyeceğim fakat dilim varmıyor, nedn olduğunu herhalde tahmin edersiniz, ben yine de yardımcı olayım. 6 balık ve toplamı 23 kilo , siz limitleri aşmış hatta 5 günde yapılacak avı 1 günde halletmişsiniz.

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İsmail, canım benim

Nuri abimizin yaptığı sazan avı ve kg cinsinden limite dahil değil. Sazanda günlük limit kişi başına 10 adet ve 40 cm. den küçük olmayacak.

Yalnız; av güncelse şuan Diyarbakır'da (1 Nisan-1Temmuz) sezon kapalı.:(

5. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Abim benim , kağıt üzerinden gidersek vay bu memleketin haline ,23 kilo balıkla enaz 50 kişi doyar bunun neresi nden tutarsan tut tutarsızlık , sularımızda bu kadar katliam yapmamıza uygun sayıda balık varmıki, bu standartı getirmişler.:(
    Birde 40 cm boyundaki bir sazan ortalama kaç kilo geliyor.