Merhabalar, Doğu Karadenizde Tatil için gittiğim memleketimde, oltalarımızı alıp, derin vadi içlerine kadar ormanlardan ve dik patikalardan inişimiz sadece 45 dakika sürdü sonrasında muhtşem bir manzara ve alabalıklar, 6 metrelik D.A.M göl kamışı ve emektar yine aynı boylarda 15 yıllık eski bir kamış, 1,5 metrelik misinaya hazırlanmış tek oltalı (mustad) kıstırma kurşunlu takım, yem ise Solucan.
Yöntem ve Sınırlamalar İçsularda amatör avcılık MADDE 13 (1) Ek-4te yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-5te yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır. (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. (3) Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu ve benzerlerinin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır. (4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir. (5) Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir. Göllerde yapılacak alabalık avcılığında ise kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir. Sevgili serkan kardeşim raporunda 8 adet doğal alabalık görünüyor bilindiği üzere doğal alabalıklar memleketimizin en ücra yerlerinde zor yapılan balık avcılğı olmasına karşın yinede yok olma tehlikesiyle karşı karşıyalar onun içinde koruma altına alınmaları lazım yani bizlerinde bu konuda duyarlı olması lazım yaptığın zorlu avı anlıyorum fakat bizimde tebliğe uymamız lazım yeni tebliğ bu avın enaz 25 cm bir kişiye 3 adet diyor kaç kişi avlandınız bilmem fakat yaptığınız av şeklide yanlış görünüyor 13. madde 5. ek bunu açıklıyor bence tebliği bir gözden geçirin beni anlıyacağınızı umuyorum sevgi ve saygıyla rastgele.
Alabalığın en cezbedici yönlerinden biride budur kesinlikle muhtşem bir balık, kendi gibi muhteşem bir doğada yaşamakta
Öncelikle Merhabalar Muhammer Bey, Yönetmeliği gayet iyi bildiğimi söylemek isterim öncelikle, avlandığımız bölge ailemin Dere kenarında Restorant ı olan ve dere çevresince arazimiz olan bir bölge, başta köy halkı olmak üzere bilinçizce avlanmak yüzünden, (Özellikle serpme avcılığı) 4 yıl öncesine kadar neredeyse tükenmişti, başta babam olmak üzere yoğun uğraşlar sonucu dereye, Tarım müdürlüğüne yapılan başvurular sonucu jandarma ve muhtarlar denetimde olmak üzere bizde arazimiz olan bölgeye yasak getirmeyi başardık, ve bu süre içinde kaçak avlananlara mücadele etmek adına kendi yöntemlerimiz ile çareyi deredeki serpme atılabilecek göletlere kendi imkanlarımız dahilinde dikenli tel ler atmakta bulduk, doğal olarak etik değil ama, söylemek istediğim ben ve aile fertlerimde alabalık için çok mücadele verdik ve başardık da sanırım, yasak bu yıl kısmi olarak bazı mevkilerde bitti, bizde kendimizce koruma altına aldığımız bölgede, sınırlı bir şekilde avlanmaya çalıştık, sadece o güne has bir avdı yani benim tatil için memleketime gidişimde, halk arasında Suni alabalık olarak adlandırılan Gökkuşağı alası da bizim restorantımızın çiftliğinden yakın çevreye kaçan ve birazda bilinçli salınanlardır, fotoğrafta bir kısmını görebilirsiniz. bu anlattıklarım da etik olmayan bir çok şey var yinede haklısınız fakat, bizler alabalık sevdalısıyız ve herkezden çok isteriz yaşadığımız topraklarda bu denli güzel bir canlının yaşamını sürdürmesini, umarım anlatabilmişimdir, Saygılar, selamlar...
+1 Muhammer Hocama katılıyorum... Verdiğiniz emek vs çok güzel ve o bakımdan takdir ediyorum ama başkalarına örnek olma adına kısıtlamalara uyma taraftarıyım.