Doğu Karadenizde Levrek Avcılığı

Konu, 'Bölgeler' kısmında tonkano tarafından paylaşıldı.

1. tonkano

tonkano cafer

Favori Kamış:
    Lavraki-italcanna-mitchell
    Favori Makine:
    Abu Garcia
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5kğ
    Doğu Karadenizde Kıyıdan Levrek Avcılığı
    Levrek avına bu bölgede gönül verenler;
    Teknik ekipman, malzeme, malzeme temini, avlanma şekilleri kısaca levrek hakkında her türlü bölgemize uygun Tanışma, bilgi alış verişinde bulunmak, yardımlaşmak için tüm Doğu Karadenizlileri buraya bekliyorum.

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    ben doğu karadenizli değilim oraya da hiç gitmedim ama orda bir arakdaşım nasıl avladığını anlatmıştı. canlı kaya balığı genelde oltaya takıp atıyorlarmış o şekilde yakalıyorlarmış. benim duyduğum buydu umarım istediğin bilgiyi başka arkadaşlardan da alırsın..

3. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Merhaba Cafer abi,

Trabzonda genelde slikonla avlanıyoruz. Fakat rapala denemelerime de başlıcam için bir adetde spin takım oluşturuyorum.

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Aynen öyle

Kuzey Ege'de kaya balığı çok kıymetlidir.
    Heleki ufak ve orta boy olursa daha iyi olur.

Canlı bırakmanın bir numaralı yemidir.

5. dralisen

dralisen ali

En İyi Avı:
    rus kefali, orta boy levrek
    bırakma oltasını orduda hiç gormedım. ama ben bu sene nasıpse deneyeceğim. inş olumlu sonuçlar alırım.

6. ozdemirfa

ozdemirfa Fatih

levrek avı

Açıkçası Karadeniz'de levrek avını hiç denemedim, hatta birkaç kişiye sorduğumda buranın doğal balığı olmadığında ve sadece balık çiftliklerinden kaçan levreklerin zaman zaman avlandığında ısrar ettiler. Eylül başında Çayeli tarafında bir arkadaşım kıyıya yakın bir mevziye serdiği ağdan yaklaşık 5 kg.lık bir levrek alınca benim de tüm bu olumsuz görüşlere rağmen deneme isteğim alevlendi.
    Nasip ise bu haftasonu hava güzel olursa Rize kıyılarında ilk denemelerimi yapmayı düşünüyorum. Aklımda birkaç potansiyel bölgede at-çekle deneyeceğim. Ben daha ziyade akarsu ağızlarını yolayacağım ama avlak yeri konusunda da her türlü tavisyenizi bekliyorum, değerli balık tutkunu dostlar...

7. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    herkese selamlarımı sunarım arkadaşlar
    adım fatih trabzonda yaşıyorum ve yaklaşık 15 yıldır balık avıyla uğraşıyorum.bu siteye yeni üye oldum ve baya keyifli ve bilgilendirici sohbetler oluyor.4 yıldır levrek avcılığı bende bir tutku haline geldi önceleri pek bilmezdik bu balığı trabzonda,ilk levreği büyük limanda eski menderekte ganzilisle(teke) isparizeye atarken yakalamıştım yaklaşık 1,50 kg civarıydı ama o zaman balığın levrek olduğundan bi haberdim :) yaklaşık 1 yıldırda atçek yapıyorum.daha önceleri yomra dere ağzında avlanıyorduk fakat balığın çok küçük olması sebebi ile ve o balıkları alanları gördükçe avlak bölgelerimi farklı yerlerde aramaya başladım.en son avımı 24.10.2011 tarihinde gerçekleştirdim 2 parça levrek almak nasip oldu.umarım buradan tanışacağım dostlarla tanışmak ve beraber avlar yapmak nasip olur.herkese tekrar selamlarımı sunarım.

8. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Samsun Orta Karadeniz fakat akım doğudan başladı. Çiftlik kaçkını levrekler de epeyi avlanmakla beraber Karadenizin asıl avı yerli levreklerdir.
    Önceki haftaki tokurun fotograflar bölümünde vesikalıkları var.
    Yemli, sahte yemli, balık, karides, kurt... herşeyle almak mümkün. Yer zaman doğru ayarlansın yeter.

9. göksen inal

göksen inal göksen

Favori Kamış:
    okuma salina spin 2.40
    Favori Makine:
    pen pursuıt 3000
    En İyi Avı:
    henüz levrek yok
    herkese selamlar ben sakarya kocaalide yaşıyorum.benimde hayalim levrek tutmak ama burada bilen dahi yok. ama karadenizde var diyorum anlatamıyorum. sizler yazdıkça bende ümitleniyorum
    sizlerden ricam hangi şekilde avlanacağımızı yazarsanız sevinirim
    hangi takım sahte hangisi yeri nasıl ayarlamalıyız. sakarya ve melen denize dökülüyor buralardan oralarda olumu acaba? şimdiden saygılar

10. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70 10-40 gr. Dam Super Natural 3.30m 50-100gr.
    Favori Makine:
    okuma trio 40S, daiwa ballistic 3000sh
    merhaba arkadaşlar bende at-çek için takımı oluşturuyorum bir haftaya kadar da umarım başlayabilirim denemelere.aklımda bir kaç yer var benimde.bu arada trabzona yeni yerleştim daha.deneyimli arkadaşlarla avlak konusunda paylaşımlarda bulunursak iyi olur.

11. anchovy61

anchovy61 namık kahveci

Merhabalar adım namık trabzonluyum bende yaklaşık 6-7 aydır her hırsatta balık tutmaya gidiyorum. genelde boru kurdu ile ordu ve trabzonda levrek tutum fakat en büyüğü 600 gr di. Uzun zamandırda forumu takip ediyorum rapala ile kiloluk levrekler tutanları görünce hemen bi takım aldım. Fakat bir çok kez denesemde ne orduda nede trabzonda hiç tutmak nasip olmadı. Artık rapala ile balık tutmak için karadenizin çok uygun olmadığını düşünmeye başladım. son 1 aydırda boru kurdu olmadığından çeşitli yemler denedim ama hep hüsranla sonuçlandı. Eğer ordu veya trabzonda rapala ile balık tutan arkadaşlar var ise bir kaç bilgi edinmek sevindirici olur.

12. fevzined

fevzined fevzi köse

ben rizeliyim ve zıpkınla dalıyorum geçen yıl levrek kovalamaya başladım birkaç kiloluk avım var. acaba arnızda zıpkınla rizede levrek avlayanlar varmıdır. ustalardan bu konudada bilgi alsak çok sevinirim. özellikle hangi aylarda kıyıya yakın oldukları ve avlanabildikleri ile ilgili teşekkürler

13. ismail2776

ismail2776 ismail yılmaz

Favori Kamış:
    Shimano catana cx 270 14-40 mh
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Levrek, 4780
    samsun kızılırmak deltasında tutulan levreklerin videosunu izledim, süperdi.

14. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    bende bu sene allah kısmet ederse ordu fatsa avlanacagım karadenizde sahteyem dedimiz kandırıcılar 2 yıldır kullanılıyor bildigim kadarıyla az kisi tarafından kullanılıyor ve ekipmanlar yetersiz oldunu gordum karadeniz levrek palamut lufer avcı balıkların yaz sonuna kadar ikamet ettikleri yerlerdir ege akdeniz marmarada avlandım kara denizegeldigimde 30 yıldır yazları devamlı gelirimbir farklı balık kultur vardı orne olarak verirsem fatsa limanda 25.kostek 35 beden capari kullanılıyordu vede basarılıydı desik yontemler deneyen hic gormedim ben denemeye kalktıgımda oyle yakalanmaz balık gelmez ona diyerek klasık avlanma yontemlerine kullanmaya maruz kaldım bu sene 30 yakın sahte ile lufer levrek palamut denemesi yapcam butun ekipmanlarım hazır bir sekilde
    kullancagım kandırıcılar

Uploaded with ImageShack.us
    daiwa seisinden bir kac ornek bu kandırıcılar test edilmis onaylanmıs dır orkinos plamut kofana lufer levrek etkil bir sekilde yakalanmıstır karadenizde kullanan oldumu bilmiyorum bunları denicem atıs mesafesi 100 metre cıvarında atıs yapılabilmekte bu kandırıcılarla eger basarılı olamassam atcek avım icin karadenizi listemden cıkarırım sonucları burda paylascam arkadaslar

15. levrekçi61

levrekçi61 selami taş

üstadlar ben de trabzon yomrada avlanıyorum. malesef çok küçük balıklar var orda. eğer bildiğiniz başka bir yer varsa levrek ve kefal avı için tavsiyelerinizi beklerim.

16. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    *** bir ay sonra bir hafdalığına trabzon ofa geleceğim levrek lüfer palamut gibi balıkları kıyıdan tutma şansım varmı ona göre takım kamış getireyim yoksa hic gedirmeyeyimmi yardımcı olursanız sevinirim

17. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Levrek olabilir. Lüfer, palamutu unutun :D

18. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    yardımcı olurmusun hemşerim of da nereden avlanmalıyım nasıl bi takım kullanmalıyım biz burda levreği raglou larla ve zargana topu teke takarak tutuyoruz oradada aynı sistemler işyaparmı ***lr

19. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kesinlikle raglou iş yapar. Özellikle sabah suyunda. Ama gece de avlanacağım dersen 2-3 tane de sahte al yanına.

20. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    teşekkürler mehmet bide ofda odagarın yanından akan solaklı deresinin denize döküldüğü yeri denemek istiyorum orası uygunmudur yoksa önerebileceğin biyer varmı