Arkadaşlar makinam 0,35 mm misinadan 360 metre sarıyor,ben 300 metre 0,28 mm misina saracağım kaç metre hangi kalınlıkta dolgu misina sarmalıyım ? Düşündüm taşındım ama bi yöntem bulamadım varmıdır bunun bir mantıksal çözümü işin içinden çıkamadım bitürlü ? 150 metre 0,40 mm misina sarsam denk gelirmi yada daha az-fazla sarmalıyım ?
Makinenin yedek kafasi varsa Önce 300mt misinayi sar sonra üstüne dolguyu sar. Sonra diğer kafaya sardin mi is tamamdir. Ben alta atil misinalardan sarip üstünü elektrik bando kapliyip sonra üzerine devam ediyorum
Fatih bey malesef yedek kafası yok, mutlaka bir püf noktası olmalı...bende evde kullanmadığım 0,40 yada 0,50 mm misina buldum 100 -150 metre var onu sarmayı düşünüyorum ya uğraştıracak bizi yada yarın akşama kadar bi formül bulacağız bakalım..
Başka makina varsa boşta ona sarin? Bende yeni sardigimda sizin gibi takildim bu soruna.. En son kafama gore dolgu yaptim 300mt misinadan 100mt artti dolgu + 200m sarmisim yeter bana bogazda .. Ugrasirsaniz boşalan bos makaralara elle de sarabilirsiniz. Yada malzeme aldiginiz yere rica edin derim..
300 metre 0,28 mm misina saracağın makinene önce bu misinayı sar üstünede düşündüğün dolgu misanayı olması gerekti kadar sar, sonra o 2 misinayıda boş bir kasnağa veya benzeri bir yere sar, bu işlemi bir kere daha tekrarlayarak dolgu misine altta kalacak şekilde makineye tekrar sar, umarım anlatabilmişimdir...
Wuhuuuu bu süper fikir oldu işte kolumuz yorulacak ama 4. seferde istediğim şekilde olacak hihi teşekkür ederim akşam sarıcam c.tesi akşamıda kısmetse dişli avına çıkıcam yavaş yavaş raporlarda gelmeye başladı siftahı yapalım bakalım yeni makina yeni misina uğurlu gelir inşallah :thumb:
Tamam fikir güzel de misina aktarımlarını suyolunda yapamaz iseniz sonunda don lastiğinden az hallice birşey elde etmiş olursunuz... (Acayip gam yapar demek istedim...)
Maalesef su yolu yapamadım ama sarmadan önce makaraları suyun içine soktum ve ıslattım o şekilde sardım en azından kuru kuru sarmaktan ıyı olmuştur dıye düşünüyorum olmadı bi makara daha alırız 15 tl dolgu misinasını sabitledik nede olsa, awa-shıma tuttum bu misinayı çok iyi tavsiye ederim
Don lâstiği elde etmek istemeyenler, bir kovaya yarıya kadar su doldurup sarmak istedikleri misinayı içine atıp oradan sarmak istedikleri yere veya makinaya sararlarsa belki don lâstiği meydana gelmez bellimi olur...!
aynı kafa 0.35 den kaç metre alıyor 0.28 den kaç metre alıyor onu öğren sonra 1 metre 0.28 kaç cm 0.35 lik misinaya denk geliyor basit bir matematik hesabı ile halledersin işi ayrıca makara döndükçe misina sarar bir sonraki sarımda bir öncekine göre daha fazla sarar onuda dikkate almalısın aynı misina olsa bile