Dolunayda Ildir Balik Show

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında tafa77 tarafından paylaşıldı.

1. tafa77

tafa77 mustafa

Favori Kamış:
    dam çıkrık, silikon sırtı
    En İyi Avı:
    olta ile 106 kg orkinos
    14/09/2008 pazar akşamüzeri 6 gibi ıldır balıkçı limanından kardeşim üstat ve ben denize açıldık. hedefimiz levrek ve turna idi ama hava çok durgun olduğu için çok ümitli değildik. güneş batana kadar bir iki çipura merası denedik ama vuruş alamadık. güneşin batışıyla beraber ada kıyılarında sırtıya başladık. üstat oltayı attıktan yaklaşık 1 dakka içinde ilk vuruşu aldık. kiloluk bir levrek aynı yerde birkaç turdan sonra bikaç ispenek daha geldi. ama aklımız turnadaydı hava kararmak üzerekeyken turna avlağımızda üstat yine yapacağını yaptı güzel bir turna. hava kararmıştı yükselen ay denizin dibini gösteriyordu dönmekten vazgeçip kolyoz + kalamar peşinde koşmaya karar verdik. açıklarda demirleyip bozuk sardalye ve sülünezle yarım saat yemlemeden sonra kolyozlar adeta teknenin içine atlayacak hale gelmişti. 3 saat içinde tam 167 parça kolyoz en küçüğü 150 gr. 200-300 grlıklar çoğunluktaydı. 12 sularında yorgun bir şekilde dönerken. üstat son bir sırtı yapalım dedi 10 dakkalık uğraş sonucu aynı anda atlayan 2 adet allı turnalarr..)) ve gecenin sonu mutlu bir yorgunluk..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Eylül 2008
  2. filinta_35

filinta_35 haşim özkamalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    YOĞURTÇUYU DENİZE ATACAM:))
    hani tebliğ haa hani tebliğ:mad:

hani bereketli olmuş ama tüccar işi:mad:

geldikçede alınmazki bi dur demek lazım:( :confused:

:cool: :cool: :cool:

3. erolarik

erolarik erol arik

hepimiz amatörüz,

Bereketli olsun güzel bir av olmuş,Ancak amatör olduğumuzu , Sportif cercevede kalmamız gerektiğini unutmayalım. rasgele,,,

4. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    heyecanlı bir anlatım ve güzel bir av. tebrikler.

yalnız merak ettim inşallah o kadar balık midelerinizin derinliklerinde kaybolmuşturda ziyan olmamıştır. öylemi :confused:

5. erolarik

erolarik erol arik

hepimiz amatörüz,,,

Bereketli olsun , güzel bir av olmuş,amatör olduğumuzu ,sportıf balıkcı olduğumuzu unutmayalım ,hırslanmayalım,,, rasgele

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Mustafa bey bu av kaç kişi tarafından gerçekleştiildi acaba?
    Balığın bol omasından dolayı heyecanınızı anlayabiliyorum ama görünüşe göre limitler dahilinde avlanmamışsınız maalesef. Niye denizi livarınız olarak düşünüp oradan taze taze yiyebileceğiniz kadar alıp geri kalanları taze taze yerinde bırakmıyorsunuz?

7. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Limit aşıldığı aşikar yazısından da belli 3 turna 1 kiloluk levrek ve birkaç ispendek 167 parça kolyoz herbiri 150gr ve üstü ortalama 30 kg balık 2 kişi birde ticari av mı acaba bu ? eve mi götürmüşler bir soralım bakalım yoksa o ilk resimdeki kasalar niye ;)

8. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    av güzel bereketlide birazda diğer olta atanlarında atacaklarında nasibine tecavüz olmamışmı.167 adet balık hamsi olsa tutulmaz o kadar.
    He deyin biz bu işten ekmek parası kazanıyoruz o zaman haklısın derim ancak yeride burası değil hepimiz amatörüz bu rapor yanlış örnek . Olmamış hemşerim :mad:

9. mustafa karataş

mustafa karataş mustafa

Av iyi ama biraz xxxxxx cıkarmıssınız bize bişey bırakmamıssınız dostum yinede güzel av tebrikler

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 16 Eylül 2008
  10. mayday_aykut1

mayday_aykut1 Aykut

Favori Kamış:
    Elime gecen ne varsa :P
    En İyi Avı:
    Pek Ole En büyük bi Büyük değildi
    Allah beraketisin arttırsın allah daha iyisinide wersin ama abi başkalarınıda düşünmek şart yanlışmıyım:confused:

11. sudak

sudak erol

Favori Kamış:
    el otası kıyıdan kamış
    En İyi Avı:
    2.260 kg antenli mercan şimdilik
    iyisin iyi bu zaten senin normal halin dimi :D :D Ben yanarım yanarım serdarıma yanarım beraberken o garibime acaba neler ettin.:confused: :parkadaşlarımızıda bu kadar yüklenmeyelim .Eminimki kendilerini frenlicekleri zamanı artık biliyorlardır.

Son düzenleme: 16 Eylül 2008
  12. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Erol abi bende sana bu konuda katılıyorum. Arkadaşımız yeni bir üye. Heyecanını mazur görmek lazım.

Ona en güzel tavsiye sitede yayınlanan sirküleri okuması ve bundan sonraki avlarda daha dikkatli olmasıdır.

Bu arada bende teknedeki kasaları merak ettim. Nedir acaba onlar? Bir açıklama var mı?

13. tafa77

tafa77 mustafa

Favori Kamış:
    dam çıkrık, silikon sırtı
    En İyi Avı:
    olta ile 106 kg orkinos
    arkadaşlar siriküleri tabiki biliyorum. amatör avcılığa ve denize her zaman saygım olmuştur. avlarımda ufak büyüsün diye birçok levreği lidakiyi akyayı sinariti denize bıraktığım çok olmuştur. ama kolyoz sonuçta büyük sürüler halinde gezen göçmen bir balıktır. gırgırlarla tonlarca avlanıyor. amacımız işin amatörlüğünü aşmak değil. o balıkların birkaç parça yiceğimiz haricini burada ihtiyacı olan balık yiyemeyenlere mubarek ramazan gününde dağıttık. siz aynı durumda aynı yerde 3-4 parça tutup dönermiydiniz bilmiyorum?? denize ve amatör balıkçılığa gönül veren bir arkadaşınıza bu kadar yüklenmeyin.

14. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    iyi demişsiniz hoş demişsiniz ama bir de şöyle düşünün, sirkülerde adam başı 5 kilo limit var bu durumda, iki kişi 10 kilo uskumru tutsanız, birer kilo alsanız 8 kilo dağıtsanız, ya da iyilik yapmak istiyorsanız hepsini dağıtsanız böylece hem aşırı avcılık yapmamış olsanız hem de gariban sevindirseniz bir taşla iki kuş olmaz mıydı? biz kendimizi bu zevki kısıtlamak pahasına frenlemez isek o balık dağıttığınız insanlar daha çok balıksız kalırlar. bugün uskumrunun kilosu bolluktan dolayı 3-5 lira olsaydı belki o balıksız kalanların pek çoğu balıktan faydalanabileceklerdi.

bunları bir bütün çerçevesinde değerlendirmeniz kanımca daha etik ve şık olacaktır. ormanlar tek tek ağaçların birleşmesinden oluşmaktadır. göller de damlaya damlaya olmaktadır. başkalarınca tonlarca gırgırla çevrilip tutulması sirküleri uygulamama konusunda sizi haklı kılmamaktadır. böyle düşünürseniz ancak bir parça daha zarar vermiş olursunuz denizlerimize.

son olarak; çok başarılı olan avınızın ve takdire şayan insani hareketinizin mükemmelliğe erişmesine sadece küçük bir adım kalmış, sirküleri biraz daha ön plana almak. getirdiğim eleştiriler bir yana; yaptığınız insani davranışı tebrik eder, mübarek ramazanda Allah'ın kabul etmesini dilerim. saygılarımla, rastgele...

15. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    arkadaşlar güzel av olmuş yalnız sirkülere dikkat edelim etmeyenleri uyaralım rasgele daha büyükleri için

16. turna

turna

tafa 77 ,fazla balıkları mübarek ramazanda dağıttıysanız sizikutları çok büyük hayır işlemişsiniz. Av içinde tebrikler.

17. 35kalamarcı

35kalamarcı murat(35kalamarcı)

Favori Kamış:
    KAMIŞ OLTA KALAMAR ZOKASI
    En İyi Avı:
    kalamar avladım 1kg500gr ağırlığında idi kıyıdan yakalamıştımçok güzel bir gündü:))
    arkadaşın sözlerine katılıyorum artı yapmış olduğunuz insani yardım içinde tebrik ediyorum sizleri ama yinede çok dikkat edilmesi gereken hususlar da var saygılarımla...:( :( :(

18. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Arkadaşlar bu tür forumların hepsinde bu tip konular yıllardır konuşulur..
    ben sadece bir cümle ile katkıda bulunmak isterim,

Amatör balıkçılır bireysel bir ruh halidir ,bir felsefedir, bir sevgidir, bir aşktır ,bir idealdir doga ve canlı ile bir olmaktır.
    ticari amacıda olmaz . ticaret yapanlar ile de kıyas edilmez.

19. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    maalesf ki hırs insanları çürütüyor..
    balık gerçekten çok zevkli bişi...hele bide cayır cayır tutulunca...
    o kadar balık varken at çek at çek her iğne de balık olunca insan gazA gelip nefsine sahip olamıyor..
    işte bu hobinin en güzel tarafı DUR diyebilmenin erdemidir...;)