DOLUNAYDA LEVREK ZOR AV

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında timursen89422 tarafından paylaşıldı.

1. timursen89422

timursen89422 timur

Her hafta sonu yaptığımız faaliyetlerden biri nedir?
    Tabiiki balık avı...:) organizasyon tamam bugün ekip 5 kişi. (aslında vücudumda bi kırgınlık var. hastalık işaretleri veriyor vücut ama, gene dayanamayıp ekibe dahil oluyorum)
    bir sorun var .mesafe uzak ,ve taşınıyormuş gibi malzeme götürdüğümüzden bir kişilik yeride malzemeler dolduruyor(tüp,masa ,oturak,vs,vs):) mecburen 2 araba gidiyoruz.
    biraz işlerimizin olması sebebiyle hazırlanıp yola çıkmamız saat 19:00 buluyor.
    Bu da demek oluyorki akşam suyu kaçtı.varmamız oltaları hazırlayıp atmamız saat 20:30 bulacak:eek:
    -Hayırlısı diyoruz nasipte varsa olur, yoksada yapacak birşey yok zaten.
    yolda gideceğimiz mekan hakkında istişare yapıyoruz.
    rüzgar 3-5 gibi.. biraz daha kuvvetli olsa farklı bi avlak deneyecektik ama o avlağı bulandıracak rüzgar olmadığına kanaat getirerek herzamanki avlağın yolunu tuttuk.
    sekiz, sekizbuçuk arası avlağa vardık.oltalarımızı hazırladık şöyle bi su kenarına inip suyu kontrol ettiğimde bugünkü avın epey zor olacağına kanaat getirdim:eek: nedenmi: su çok berrak üstüne üstlük tepemizde tabak gibi dolunay:) balığı bilmemde piknik garanti gibi duruyor:D
    Bizim arkadaş bu durumu görünce olta bile açmadan direk demliği tüpün üstüne koydu:) (sağolsun... onunda hakkını ödeyemeyiz, çay ve yemek işlerine çoğu zaman o bakıyor ,o yüzden arkadaşlar arasında o na analık diyoruz:) )
    avlak ortamının böyle olduğu zamanlarda ustalar daha iyi bilir, zannımca, levrek gezerek değilde taş diplerinde yatarak pusu avı yapıyor
    suda en ufak bir hareket ,kamit kaçışması yok.
    o avlağın müdavimlerinden bi avcı var kayıktan atçek yapıyor ona seslenip soruyorum
    -akşam suyu nasıl av yaptımı
    -yok hocam tık yok...
    tam tahmin ettiğim cevap,balık biz gelmeden öncede girmemiş:eek:
    Biraz daha olta attık ,çaylarımızıda içtik.iki arkadaş biraz kestireyim saat 2 gibi kaldırın deyip arabaya yatmaya gittiler.
    bir arkadaşta atçeke başladı.
    bizde analıkla biraz lafladık
    saat 23:00 gibi atçek yapan arkadaşın yanına gittim
    -nasıl durum. diye sordum
    -tık yok
    biraz dinleme yaptım suda en ufak hareket yok.
    canım sıkıldı arabanın yanına döndüm ,oturan arkadaşa dedim:
    -ben denizin ağızına gidiyorum
    -ne yapacan orda tepede ay var, akıntı bile yoktur orda diyor.
    -olsun yürüyüş yapmış olurum dedim. aldım oltamı ve filemi indim aşağı.
    benim düşüncem çaya hiç balık girmedi.Eğer giriş yaparsa önümden geçecek.
    settte zaten insan var.aşağıda kimsede yok benden başka. hadi hayırlısı:)
    Sette toplu takım attığımdan buradada değiştirmedim sistemi:)
    zaten attığım yerde su diz boyu bazı yerler biraz daha fazla
    10-15 dk.lık atıştan sonra bir cılız vuruş oldu.gene benekliler var anlaşılan diye geçirdim içimden.
    sekiz-dokuz atıştan sonra bir vuruş daha ve tasmaladım .geliyo:) yarım kiloluk bi palaz.daha ücüncü atışı yaptım .bir vuruş daha deminkinin fotokopisi. onuda misafir ettikten sonra. arkadaşları arayayım dedim,onlarda nasibini arasın.
    -ferhat ışık yakmadan gelin balık geçiş yapıyo ,iki tane aldım:)
    -telefonu kapadım, dördüncü atışı yaptım sanırsam gene bir vuruş ve tasma balık oltada ooooo güzel levrek kalamada alıyo:) ama bu sefer rahatım. çünkü attığım yer kumsal:D yavaş yavaş çekiyorum ve balıkla arama biraz mesafe koyup kumsala yatırıyorum:) hemen koşarak balığı tutuyorum.arkadaşta az uzaktan geliyor koş diyorum hemen at balık var:) balığıda görünce daha bi azimli atıyo:) balık 1800gr. geldi. beş dk. sonra benim olta attığım yer oldu galata köprüsü:D :D :D tabii balıkta geçişi yaptı:) aynı yerde bi palaz daha aldım. ve sete çıktık ben rahatsız olduğumdan yatmaya karar verdim iyi bile dayanmıştım aslında:) arkadaşlar sabaha kadar çalışmış ama başkada av vermemiş levrek :eek: Herkese daha irileri rast gelsin:)

2. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Hocam daha bugün günlerden salı haftasonuna çok var ama siz iki raporla bizi gaza getirdiniz :) bu hafta son balığa çıkmak farz oldu. Tebrik ederim avlarınız için devamını dilerim

3. timursen89422

timursen89422 timur

:D yasin bey siz ve volkan balığa çıkında. balık tutup raporlayın diye yazdım bu raporları:D :D
    şaka bi yana iki gündür raporluyum boş vaktimde çok :) şimdiye kadar okuduğum güzel av raporlarına diyet olsun diyede yazdım bu günceleri:) gerçektende zor işmiş bu av raporlarını yazmak bu sebeplede bize paylaşımda bulunan tüm kardeşlerimizin emeğine ve ellerine sağlık:)

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    arkadaş şu balığı taşa yatır yada otların üstüne yatır çek:) yığacaksın mekana bilimum avcılarıhihi tebrik ederim güzel bir levro almışsın:hungry: nicesine rasgelesin,darısıda bizim başımıza olsun:rolleyes:

5. timursen89422

timursen89422 timur

teşekkürler kadir bey...size daha da güzelleri rastgelsin inşaallah:)

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, ne güzel dolu dizgin başlamışsınız. :)
    Tam gazlık raporlar.
    Böyle raporları okumak insanı bayağı motive ediyor. :D
    Eline sağlık, gene tam bir levrekçi yazısı olmuş.
    Nice güzel avların olsun, gönlünce rastgelsin. :)

7. timursen89422

timursen89422 timur

teşekkürler bu kadar motivasyona hayırlısıyla bi rapor görürüz yakında :D daha irileri sizleride ziyaret etsin inşaallah:)

8. dental

dental ibrahim

Favori Kamış:
    okuma v spin 2.70 20-60 gr atar SHIMANO Vengeance Spin Shad 2.10 cmMH 10-40
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000 vi Shimano ELF 3000
    En İyi Avı:
    75 cm baracuda
    arkadasım maşaallah...yeni başlıyoruz. bize spin kamış + boyu ve atarı + spin makinada ne tavsiye eder sin.şu ana shimanonun yeni çıkan Naski modeli ++yeni ELF C3000 marka makinası hakkında ne düşünürsünüz + sahte yem su üstü mü olmalı dalan mı hengi boy ve eğırlıkta olmalı.....lütfen herkes burdayken acil yardım

9. timursen89422

timursen89422 timur

:) kardeş bu ne acele:) bu sorduklarınla ilgili açılmış epey bi konu var istersen onları bi incele:) tatmin olmazsan bi konu aç ustalarımız eminim yardımcı olur size:) bizde bildiklerimiz varsa yardımcı olmaya çalışırız...

10. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Çok fena gaza geldim. Tekne avı için arkadaşlar ısrar ediyor ama at-çek için kimse yok. Cuma gece yağmur arkası güzel av olur die düşünüyorum.

11. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Hastayım, grip oldum. Adamı gaza getirmeyin zaten dolunay var :(

12. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Bunlar daha sezon öncesi avlar. :) Eğer her avı raporlarsan burada şenlik olacak abi bu sene. :)

Benim şans eseri aranıza katıldığım av efsaneydi mesela, onun gibi avların raporlarını düşünüyorum da, taşlar yerinden oynar burada :D

Daha irilerine rast gelsin dicem de bilmiyorum dememe gerek var mı :eek:

Görüşürüz abi, geçmiş olsun ayrıca.

13. timursen89422

timursen89422 timur

geçmiş olsun alper bey bende gaza geldim sonuç iki gün rapor:) zaten ayda pekte olmuyor levrek.. bu tuttuklarımda yolunu şaşırmış zaten:) siz dinlenmenize bakın:)

14. timursen89422

timursen89422 timur

Teşekkürler aykut:)
    normal zamanda pekte fırsatım olmuyor... ama fırsat bulursam yazmaya çalışırım:)
    o av günü gerçektende özel zamanlardan biriydi.:)
    bizimde herzaman karşılaştığımız bi durum değil aslında:)
    bizim gibi haftada birgün ava gidebilen kişiler için (levreğin bol yaptığı zamanlar en fazla iki gün:) ) bir sezonda ancak4-5 kere başa gelebilecek bi durum:)
    avlakları yakın olupta hergün yoklama şansı olanlar daha fazla şanslılar bu bakımdan:rolleyes: gönlünce avların olsun inşaallah:)

15. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Ahhh ah bu sene o kadar çok gaza gelip ava çıktık ki anlatamam :) Volkan abiyle de çıktık avdaşım özkanla ikimiz de çıktık, yemli de çıktık spin de çıktık ancak raporlanabilecek 1 av dahi yapamadık maalesef. Yaklaşık 2 senedir at-çek yapıyorum şu ana kadar skorum 1 sübye, o da yolunu şaşırım kendi boyunda sahteye atlamıştı:laughing: :laughing: ama İnşallah bu sezon bi kaç levrek alacağım ( ya da öyle inanıyorum :D )

Zaten levrek yakalarsam sanırım 3 sayfalık bi rapor yazarım :)

16. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Yasin kardeşim, iki hafta önceki avımızı sanırım Özkan anlatmıştır sana.

Ben bu kış Volkan'ın zaten kendini aşacağını, Özkan ve senin de çok güzel levrekler tutacağınızı düşünüyorum. Hatta düşünmekle kalmıyor, "biliyorum". ;)

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :p Teşekkürler kardeşim, geçen seneki öngörün de tutmuştu. :thumb: İnşaallah bu da tutar. :)
    Yasin ve Özkan yeni olmalarına karşın, bence çok mesafe katettiler.
    Malzeme açısından da bir eksikleri yok. Avlakta uzun süreler sıkılmadan atçek yapabiliyorlar. Kondisyonları yüksek. :thumb: Sessizler, disiplinliler. :thumb:

Bu sene daha tecrübeliler ve bölgeyi daha iyi tanıyorlar. Hatta güney İzmir'i bile. :thumb: Kısıtlı zamanlarına karşın, güzel avlar yapacaklarından şüphem yok. Zamanı gelince, patlama beklediğim sessiz ve derinden giden çok uyumlu avdaşlar bence. Arada bende fırsat buldukça eşlik ediyorum kendilerine. :)

18. didimcil

didimcil Şafak Durmuş

Selamlar.. Bu sezon levrek bol olacak gibi görünüyor..Dolunayda benim avlarım pek verimli geçmiyor.

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

İnşallah inşallah :) ağzından bal damlıyo valla :) Evet Özkan anlattı aksiyonları, eğer benim çocuk bakma işim olmasaydı ben de katılmayı çok isterdim ama nasip değilmiş. İnşallah bi dahaki bu taraflara tur düzenlediğinde birlikte tutarız o levrekleri

20. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi şımartıyorsun bizi :eek: :eek: Sıkılma ve malzeme ve de disiplin bakımından ben de bi sıkıntımız olmadığı ancak bedevi bahtsızlığının da yakamızı bırakmadığı kanaatindeyim :) Avlarda da günlük hayatta da özkanla gayet uyumluyuz sen de katıldığın zaman balık olmasa bile avın tadı muhteşem oluyor abi. Bu hafta sonu yeni bir yer daha keşfedeceğiz bildiğin gibi, kim bilir belki de şeytanın bacağını çatlatırız, sen de yanımızda olursan muhteşem olur :)