Donduk ...

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında oguzhanyildirimoglu tarafından paylaşıldı.

1. oguzhanyildirimoglu

oguzhanyildirimoglu oğuzhan

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Pazar günü evde geçiriyorum arkadaşım aradı canım sıkılıyor turnaya gidek biraz hava alırız bide bakarız balık durumuna dedi saat 13:30 tamam dedim 14:00 gibi çıktık yola 35 km uzak taki avlağımıza vardık hafiften yağmur ciseliyor avlak yerine arabayla gidemeyiz yol kapalı arabayı bırakıp 1.5 km falan yürümemiz lazım bekledik geçsin yağmuru saat 14:30 oldu baktık yağmur atıştırmayı durdu çıktık yola avlağa vardık bir rüzgar var oltayı atıyoruz geri bize geliyor soğuk bide turna hevesine durduk ha şimdi keser rüzgar ha kesti ha kesecek at - çek çalışmaya devam ediyoruz birden nisan da kar başladı buz kestik yağmur bir taraftan bir taraftan rüzgar mahvetti bizi hadi dönelim donduk oltaları tutamıyoruz karar verdik oltaları toplarken güneş çıktı hadi çalışalım ...

Başladık çalışmaya 4 saat durmadan o soğukta çalıştık denemediğimiz sasi kaşık rapala kalmadı yok tek bir vuruş bile yok sanırım balık daha su soğuk olduğundan saldırmıyor dönmek üzereyken 4-5 tane yapay yem kopartmışız bari şu otluk sazlığıda atıyım bir kaç kere koparsan kopsun dedim her attığım takılıyor sazlıklara 6-7 denememde yine takıldı zannetim ben koparmaya çekiyorum bir baktım balık suyun yüzüne çıktı sanırım misine kamışlıklara dolanmış balık arada kalmış boşluyorum misineyi balık kurtulamıyor çekiyorum yine balık kurtulamıyor yapacak bişey yok asılıyım balık kamıştan kurtarırsa alırım dedim biraz asıldım ki sasi turnanın ağzından çıktı geldi :(

alığı görünce 30dakika kadar daha çalıştık orda ama nafile nasip bize soğuk bugun başka zaman dercesine birşey göstermedi

fotoğraf çektim ama inanın çok bozuk hava bu yüzden paylaşma gereği görmedim...

23 nisanda cumartesi gidip geceleyip pazar günü dönmeyi düşünüyorduk ama hava böyle olursa sanırım mayıs ortalarını bekleyecez

Birde şu artık kafamda yer etti Turna avında kesinlikle iyi görünüyor bu rapala yok şu iyi silikon hepsi hikaye ...

Balık okadar kadar kaliteli yapay yemlere atlamadı kurt diye tabir ettiğimiz kuyruklu beyaz-kırmızı sasiye atladı ... bu yüzden çantanızda beyaz çeşidi sasi ve kaşık turna avı için yeterli benim okadar paralar verdiğim sahteler daha iş yapanını görmedim

nasibiniz bol olsun...

2. violinist41

violinist41 Deniz

Favori Kamış:
    Lineaeffe extreme cast-Lineaeffe Scruve 4,50 surf-İtalcanna vertigo-shimanospeedmasterspn
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000, Twinpower 8000PG,Bull's eye XT9120,Saragosa 6000,Sustain 5000,Tica Dolphin
    En İyi Avı:
    14 kg Akya
    Kısmette olmayınca ne söylesek nafile..

3. MustafaKaya

MustafaKaya Mustafa Kaya

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 mt-Cormoran 1.60 mt
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    60 cm Turna :) kilosunu bilmiyorum
    Oğuzhan bey inşallah başka sefere daha kısmetli olursunuz da dün de hakikaten çok soğuktu yer ismi belirtmeden hangi tarafa gittiğinizi sorabilir miyim

4. alphinist-fisherman

alphinist-fisherman Basri

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Yayın balığı,8kg
    Oğuzhan kardeş aynı pazar günü bizde oğlumla anlattığın 35km olan yerdeydik ama biz sabah çok erken saat 06.00 civarı avlaktaydık.Evet korkunç soğuk ve rüzgar vardı.Ben sardalya balığından dört tane dip yapmıştım,ben hiç bir işe yaramayan diplerle uğraşırken oğlum çeşitli sahtelerle at-çek yapıyordu.Ben daha dipleri atmayı tamamlamamıştımki oğlum bir tane 60cm,lik bir turnayı kıyıya almıştı bile.Bu turnayı turuncu sasi ile yakalamıştı.Bende dipleri attıktan sonra uzun süre çeşitli sahtelerle at-çek yaptım ama sonuç alamadım.Soğuktan ve rüzgardan duramadığımız ve ateş yakmayı da başaramadığımız için saat 10.00 gibi Ankara,ya eve döndük
    Herşeye rağmen kurtlarımızı dökmüştük.Ama senin dediğin 35 km,lik yer aynı yermi bilemiyorum tabi ancak aynı yer olduğunu kuvvetle tahmin ediyorum,rastgele.

5. oguzhanyildirimoglu

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Gölbaşına 35 km bakarsan anlarsın kardeşim zaten çokta çıktığı söylenemez maksat kurtlarını atmak

6. oguzhanyildirimoglu

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    aynen öyle kısmette yoksa hikaye gerisi....

7. oguzhanyildirimoglu

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    özelden yazdım bi bakarsan aynı yerdemiymişiz