Donkey Rig, Double zulu rig, fluke rig,

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    herkese merhabalar..yeni keşfedip bulduğum bu yöntemi sizlerede göstereyim istedim:)

inanılmaz aksiyon alıyor:) yapımıda çok basit..makinadan gelen misinaya öncesinde bir fırdöndü geçiriyoruz..sonra misinaya fırdöndü bağlıyoruz..her 2 fırdöndüye beden yapıp ucuna gamakatsu ofset iğne bağlıyoruz..sahtenin biri diğerinden kısa olacak.. makinadan gelen misinalı fırdöndülü takım..seyyar takımdan biraz uzun olacak..

makinadan gelen misinalı takım 60cm..seyyar gezerli fırdöndülü takım 50cm..
    bunu 50 ye 40cm de yapabilirsiniz..kimisi kısada yapmış kullanıyor..

aksiyon şekli wtd,silikonlar bir birlerinin üzerinde çapraz yüzüyorlar.dalıyor çıkıyor.acayip bir aksiyon alıyorlar:D
    bu yöntem için videoları izleyin..uygun silikon temin edin..çatal kuyruk.mümkünse altı geniş..boyu uzun olursa daha iyi olur..zira atımıda iyi olur.. minik kurşun takıp denedim..o şekilde de güzel aksiyon alıyor..ama kurşunsuz çok daha ekşın;)
    savagaer ın sandell silikonlarıda iyi yüzüyor bu yöntem le.. 17 20cm lik silikonları..düz sarımda da aksiyon alıyor..
    silikonu alırken ona uygun iğneyide beraberinde alın..
    bu yöntemde kullanılan iğnenin nasıl takıldığını biliyorsunuzdur..duruş şekli farklıdır normal iğnelere göre..

bu sebebden..balık bindiği anda sert tasma atmalısınız!
    çift sahte ile sürü pisikolojisi verdiriyoruz..

peki bu takım atarken karışmıyormu:confused:
    hiç karışma olmadı.fırlatırken kendi açılıyor karıştığında..karışma olsada.fırlatmadan önce,takımı düzeltip fırlatın..ama yukarıda dediğim gibi.kendi açılıyor..
    Quote this photo and video

Uploaded with ImageShack.us

kurşun takılmış hali..

ilgili videolar..videolar içersinde aksiyon gösterimide var..

http://www.youtube.com/watch?v=8F21Ss3moZU

http://www.youtube.com/watch?v=jWwDkiwlm5g

http://www.youtube.com/watch?v=ngyCMAr5nhk

iyi seyirler:)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Kadir abi. Çok ilginç gerçekten. Deniz levreğinde hiç denedin mi abi? Gerçi hava ve deniz durumu pek uygun da değil.

2'li silikon denemiştim ama bide fırdöndülüsünü deneyip, wtd yaptırmak şart oldu. Aslında videoyu izleyince adamlar tam wtd de yaptırmıyorlar sanki. Biraz da popper tarzı çekim yapıyorlar gibi geldi. :)

3. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abi nerden bulursun böyle enteresan şeyleri bu yöntem fenaymış yahu:Dallahtan ben şu yeni shimano catana super sensitive 5-20 aldım.bu yöntemden anladığım mümkünmertebe kurşunu olmicak.olur sa da hafif bişeyler olacak.kamış nekadar esnek olursa erim okadar iyi olur gibi geldi.ama şuna eminim bu yöntem iş yapar.hatta bu yöntemde salt kurşunu yani gezer kurşun yerine bazı ofset iğneler var hani dirseğinde(eğik olan yer)ufak bir kurşun olan.markasını unuttum ama markasının amblemi kartal dı.o tür offset iğneler ile hassas bir spin kamış oldumu haarika iş yapar.ben ilk fırsatta bunu yapıcam elimde uygun silikonlar da var.:D:Dbüyük şef siplintır usta:D

4. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    popper tarzı çekim yapmıyor o tasma atıyor balığa:) sert wtd yapmıyorsun..kıvamında.kullandığın silikonun yapısına göre aksiyon alışına göre,wtd yi açarsın kısarsın.takip alıyorsan tempoyu artırabilirsin.. aksiyon ekşın oldukdan sonra.. balığı alırsın:)

bu aralar bıkkınlık geldi..deniz çarşaf,,levreğin L sini göremiyorum duymadımdahihi

5. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ya helal olsun Kadir sana,devamlı bir arayış içindesin,balıkcı dediğin aynen senin gibi olmalı,araştırmalı bulmalı hatta kendi buluşları olmalı aynen senin gibi,ne diyelim helalolsun demekten başka:thumb: ...

6. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    abi teşekkürler eline sağlık yine faydalı ve güzel bir paylaşım olmuş, sormak istediğim bir soru var iğneleri karına doğru değilde sırttan çıkacak şekilde taksak bir fark olur mu?

7. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bahsettiğin iğneyi alacaktım vazgeçtim..paketi 15tl mi neydi 20miydi unuttum:)
    ben 2 paket 4/0 no iğne aldım.6 küsür tl paketi.bendekiler..15cm lik o çatal kuyruk silikona biraz ufak geldi.. daha küçük silikonlara 001 nolu olanı kullanıyorum..
    yöntem çok ilginç bir o kadarda gerçekci yüzdürüyor silikonları:)

aldığım iğne..bende 001 var.. bu 4/0 daha büyük ve ağır..bendekine göre..
    http://www.avdeposu.com.tr/?urun-5984-gamakatsu-worm-offset-ewg-no:4-1-6

buda senin bahsettiğin iğne..yaprak kurşun sarar geçerim okadar para vereceğimehihi

http://www.avdeposu.com.tr/?urun-53981-savage-gear-4play-weedless-hook-l-#7-0==-5-parca

bu iğneyi aldım..malzemesine bakıp kendim yapacağım..neko rig yönteminde dipte solucan zıplattıracağım.. dehşet aksiyon..hihi

http://www.avdeposu.com.tr/?urun-39646-6411-100-d-a-m-silikon-ignesi

aldığım silikon.13cm. meşhur bir marka bu abd de..

http://www.avdeposu.com.tr/?urun-86720-trigger-x-minnow-10-cm-sbtxmn4-renk-:-07-prl

8. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abi bu gün geçti ama yarın kesin bu takımı hazırlarım.gideceğim yerde uygularım.aslında bu yöntem bana sank biraz ikili jighead varya hani sadece silikon ve jighead hani senin genelde küçük ispendekler geliyor dediğin teknik.onu andırdı ama bunda kurşun daha hafif olması lazım benim dediğim iğne buna çok benziyor ama daha iyisi..:thumb:
    http://www.avmarketi.com/asp/product/140286/Savagear-SG-4Play-Weedless-Hook-Small

9. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi ben değişkenliği seven biriyim..farklı yöntemlere hep açığım..onunlada tutup zevk alasım geliyorhihi jigging hiç yapmadım bu güne kadar..tekniğini biliyordum..araştırdım aklıma yazdım..
    dün bir balığı, silikonu jigging tarzı çekerken aldım:D ne kadar yenilik o kadar seçenek abi:) teşekkür ederim

hemen türk üsülü işine kaçma:D iğneler dışarıda olursa bir birine takılabilir,,karışabilir bence..denemedim,silikonlar yüzerken bir birinin altından çapraz geçiyorlar ara ara..o esnada karışabilir:) teşekkür ederim:)

10. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    :laughing: kaçmıyorum abi sırta çevirip çıkarmadan içerde bırakacağım bi arkadaş bu iğnelerle bu şekilde avlandığını söylemiştide senin bu konuda fikrini alayım dedim ama o tek silikonlu sistemde avlanıyordu:D

11. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
  12. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    o iğnedende gördüm sanırım avdeposunda.., bazı markalar S M L olarak boy ölçüsü veriyor.. larc büyüğü oluyor..aklında bulunsun:)

13. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    abi ilk etapta kendi elimdeki offset iğnelerle yapıcam eğer bir icraat görür bir de balık alırsam zaten s-m-l-xl-xxl-xxxxxxxl yani alayına gider:laughing:

14. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    şimdi anladım..hihi o şekil hiç kullanmadım ben bu iğneyi..hele bu takımda hiç denemedim..:)
    normal üsülüne göre takıyorum..srtan çıkarıp..ucunuda hafiften silikona batırıyorum..dipten çektiğim zamanlarda..ota çöpe vs ye takılmasın diye..

http://www.avmarketi.com/asp/product/140286/Savagear-SG-4Play-Weedless-Hook-Small

15. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aynı iğneden söz ediyoruz aslındahihi bende yaprak kurşun sarar geçerim demiştim:D de.. denizin durumunu biliyorsun..bu havada zor..turnalara heder ettirirsin silikonlarıhihi

16. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    bence bi dene abihihi aksiyonu bozmazsa takılmayı epey azaltır:thumb:

17. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    abi elimde okadar çok silikon varki inan hepsini suya atsam ortalığı karıştırırım.turna levrek şaşar nooluyo len nerden çıktı bunlar şimdi diye:Dbunlardan bu şekilde kurtulup orjinal ragot alacam zaten.bahanem olurhihi

18. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kullanacağım silikon iç yapısı, biraz sert diğerlerine göre..balığı iyi oturmaz tasmalama anında..balık kusar yemi,aşırı esnek silikonlar için olabilir:)
    evet ragotda her daim yanında bulusun..redgıl bulabilirsen ondan al..kendinden ağırlıklı olanları var..zoka top vs ekipman istemez:)

19. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    hele şu yeni usulü bi uyguliim sırayla onlarada gelirim abi.takipçinim haberin olsun:thumb:

20. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sanırım bu düzenle, tatlısuyun yanısıra özellikle akşamüstü ve sabahın alaca karanlığında,bu aralar halende,suların pek soğumamış olmasından dolayı,liman içi ve yakın çevresinde dolanan küçük yem balıkların peşinde olan levrekleride kandırabiliriz.

Bu sene yeni bir yer bulmuştum tatlsıuda.Burada su beş ayrı kalın boruya verilmiş ve her birinden gelen kuvvetli akıntılı suyun önlerindeki göle hızla karıştığı yerde sanki borulardan öbür yana geçme yada yem arama telaşındaki birçok küçük balıklar bolca ve telaşiçinde dolanmaktaydı.Hemen altlarındaki büyük taşlara gizlenik devasa kasnalar ve arada turnalar arada bu kendilerini cezbeden yavru balık sürüsüne dalmaktaydı.Bu Donkey rigi oralarda dolaştırsam anında dalarlar.

Teşekkürler sevgil Kadir.Çok faydalı oldu sağolasın.

Sevgimle kal