donmus gölde nasil avlanacagiz kisin burada eksi 30 derece oluyor buzu nasil kirmamiz lazim nasil kiracagiz ve ne tur olta ve yem kullanmaliyimidk idk idk idk
Adem kardeşim merhaba, Donmuş gölde balık avı demişsiniz. Nacizane değerlendirmemdir ama, bence donmuş gölde balık avı olmaz. Olsa olsa sadece balık yakalamak olur. Hemde sepet sepet. Böyle yüzlerce balık yakalamaktansa, normal şartlarda 1 tane balık avlamak daha yeğdir; bana çok daha fazla zevk verir. Hani haberlerde izleriz ya, gösteriler, oğrenci olayları falan. Sonra eleştiririz polisi; dengesiz güç kullandı diye. Donmuş gölde balık tutmakta bence böyle dengesiz bir yakalama şekli. Av şekli değil yani. Nacizane görüşümdür; iyi dileklerimle.
abi burda adamlar oltayla yakalyorlar abi ben kutuplardayim ya burda normal göl yokki hepsi donmus kisin bwn hic denemedim ama deniyecem nasil olacak ögrenmek istemistim tesekurler yinede yamrsparkle zmisin
Adem bey buzu nasıl deleceğinize dair umarım bu video yardımcı olur,balık tutmaya gelince herhangi bir fikrim yok çünkü buz tutmuş gölde balık hiç avlamadım bugüne kadar.Herhalde biraz daha araştırdığında buzda balık yakalamakta kullanılan yöntemler hakkında onun da üstesinden gelirsin http://www.youtube.com/watch?v=6gM9OAXPSwE&hd=1&t=6m
Öncelikle mutlaka koruyucu kıyafetler edinin,yoksa benim gibi 3 gün üşümeniz geçmez Kazakistan da böyle bir deneyimim olmuştu ve kabus gibiydi buzu delmek için burgular var onlardan edinmeniz gerekiyor ayrıca yanınıza birde kızartma süzgeçi almanız lazım,deldiğiniz yerdeki su kısa sürede kristalleşmeye başlayınca süzgeç ile temizlemeniz gerekir, Yem işine gelince ; biz balık malzemecisinden börtü,böcek alıştık,ayrıca değişik ve renkli küçük jig ler kullanmıştık, Orda avlanan kişileri gözlemlemenizi tavsiye ederim,bildiğim kadarıyla Finlandiya da Sudak,Turna ve Somon gayet popüler balıklar. Şimdiden rastgelsin.
Abim sanırım yanlış anladın donan gölde mahsur balıkları toplamak şeklinde değil arkadaşımızın bahsettiği avlanma. Göl yüzeyi donduktan sonra burgularla delinerek olta sarkıtılır,yüzey asgari 17 cm donduktan sonra insanların avlanması için uygun zemin olur,50 cm ve üzeri donmuş yüzeylerde araba ile bile dolaşılabilir, Şu ana kadar yapmış olduğum en zor ve mücadele gerektiren bir avlanmam olmuştu,uygun kıyafetler ve ekipmanlarla yapılırsa müthiş keyifli ama buda yüklü bir fatura anlamına geliyor,sadece koruyucu kıyafetler 600-700 Usd civarı tutmuştu Heleki bayraklı olta takımları ile avlanmak müthiş bir seyir zevki veriyordu izleyenlere Rastgelsin.
tesekurler abiler bir arastirayim burda yabanci oldugum icin pek sorasim yok kimseye sizlere sormak istedim
Murat kardeşim merhaba Kişilerin bakış açıları farklı farklıdır. Burada ki bakış açım ise şöyle: Donmuş bir gölde balıkların en çok ihtiyaç duyduğu şey oksijendir. Açılan delikten oksijen almaya gelen balıkların, bu zaaflarından, zor dönemlerinden yararlanarak onları yakalamak, bana avcılıkla ilgili olarak, hiç zevk vermeyen bir yakalama turudür. Olsa olsa kişilerin sadece balık yemek, karınlarını doyurmak, yada satmak amacıyla tuttukları balıklardır. Bundan ne kadar zevk aldığınızı, yada alacağınızı sorarım size. Şayet derseniz ki, '' vallahi çok zevkli olur. '' diye, o zaman sözüm yok. Belki bu şartlarda bende, sırf o gün taze balık yemek için, 2-3 tane yakalarım; ama bu bende ki balık avıyla ilgili hobimi ve egomu hiç bir şekilde tatmin etmez. Zevk vermez. Bunada ben balık avı demem zaten. Birde bizde bir atasözü vardır; sizlerde büyüklerinizden mutlaka duymuşsunuzdur. '' Su içen yılana bile dokunulmaz. '' diye Nacizane bakış açım budur. Herkes de, etik olmak kaydıyla, bakış açısında özgürdür. İyi dileklerimle.
Saygıdeğer abicim, bir yanlış anlaşılma var galiba. Arkadaş kutuplardayım diyor, yani yılın büyük bir bölümünde (belki de tamamında) donmuş olan bir gölden bahsediyor. Türkiye'de olsa sizin dediğinize katılıyorum, ama şartlar böyleyse bence normal. (Saygıdeğer abicim sizi eleştirmek için söylemedim, belki gözünüzden kaçırmışsınızdır diye dikkatinizi çekmek istedim, zira ben arkadaşın (kutupdayım) cevabından sonra ona hak verdim. Saygılar ve hürmetler.)
İrfan kardeşim merhaba İlk değerlendirmemden sonra kutuplar açıklaması geldi. Malumunuzdur, bölgelerin karakteristik yapıları gözönüne alınarak şartlar oluşturulur ve gereken neyse o yönde strateji geliştirilir. Kırıkolta rumuzlu arkadaşım da '' Anlayamadım, biraz açarmısınız '' deyince, o arkadaşıma hitaben bakış açımı yansıttım; bizlerde yapılan bu tür avlar konusunda. Mutlak zaman zaman sizlerde seyretmişsinizdir, bizlerde donan göllerde yapılan balık av şekillerini. Bölge insanlarının çuval çuval toplayıp sırtladıkları balıkları. Ne yapacaksın kardeşim o tuttuğun 50 kilo 100 kilo balığı ? Hadi ihtiyacın olan 3-5 balık alır, evinin yolunu tutar, sonrada ailece onları afiyetle tüketirsin. Amenna, ama Çuval çuvalsa, o hoş değil bence. Bunun, balık avı hobisiyle, uzaktan yakından hiç bir alakası yoktur kanımca. Umarım beni şimdi daha iyi anlamışsınızdır, anlatabilmeye çalıştıklarımla ve bakış açımla. Sevgiyle ve mutlulukla kalmanız dileklerimle.
Aynen dediğiniz gibi abicim. Size katılıyorum. Ben de arkadaşın yaşadığı şehre bakınca asıl olayı farkettim. Tüm dediklerinize Türkiye ve benzeri ülke şartları için katılıyorum. Bir de bir arkadaşın gönderdiği buzda balık avı videosunda olduğu gibi yakala bırak yöntemi olacaksa neden olmasın. Saygılar ve sevgilerimle.
Açılamanız için önce çok teşekkür ederim. Ben sadece fikrinizi öğrenmek istemiştim. Benim yaptığım balıkçılıkta %90 oranda yakala bırak yaptığım için ve bu iş kanun ve mizamlara uyan avrupalılar da yaptığı için etik anlamda fikrinizi almam iyi oldu. Sizler doğal olarak ülkemiz insanlarımızın zihniyetini bildiğiniz için bu fikrinizde de yanlış olmadığını düşünüyorum.SAYGILARIMLA