Osmaniyeli iş adamları denizde kayboldu 12 Ocak 2009 İbrahim EMÜL-Ufuk AKTUĞ/ DÖRTYOL(Hatay), (DHA) HATAY'ın Dörtyol İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Beldesi'nde denize balık avı için açılan Osmaniyeli 2'si işadamı 4 arkadaş denizde kayboldu. Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİD) eski Başkanı Serdar Kılıç, işadamı Levent Dereli ile Bayındırlık İl Müdürlüğü'nde memur Yılmaz Ayten ve kardeşi Aslantaş Barajı'nda çalışan Temel Ayten, dün sabah erken saatlerde balık avı için Osmaniye'den Dörtyol İlçesi'ne geldi. Buradan da ilçeye bağlı Yeşilyurt Beldesi'nde kendilerine ait tekneyle denize açıldılar. Öğle saatlerinde hava şartları bozulunca yakınları merak edip, amatör balıkçıları cep telefonuyla aradı. Ancak ulaşamayınca durumu jandarma ve polise bildirdi. Yapılan arama çalışmasına rağmen 4 kişiye ulaşılamadı. Gece geç saatlerde ara verilen arama kurtarma çalışmasına bugün sabah tekrar başlandı. Kayıp balıkçıların yakınları da Yeşilyurt Beldesi'ne gelerek sahilde arama kurtarma çalışmalarını büyük bir umutla izliyor. Alıntı hürriyet gazetesi
Insaallah hayirli haberleri gelir, Yakinlarina Allahtan sabir ve ümitlerini kaybetmemelerini temenni ederim.
Dün bizde denizde zor anlar yasadık.Meteorolojıye gore ogleden sonra fırtınamsı ruzgar beklıyorduk, ama saat 10 cıvarında o ruzgar basladı ve gıderek sıddetını artırdı.Allah yardımcıları olsun, insallah kuytu bır yer bulup sıgınmayı basarmıslardır.
haberlerden bu 4 kardeşimiz sağsalim inşaallah evlerine döner.ankaradan haberleri sabırsızlıkla bekliyoruz. çok zor bi durum yakınları açısından allah sabırlar ihsan eylesin.onlar sevdiklerine en kısa zamanda kavuşsunlar...kendimi bir an onların yerine koydum.içim sızladı....
Ne yazık ki korktugumuz basımıza geldi, az once 4 arkadas da olu olarak bulunmus.Allah rahmet eylesin, ailelerine sabır versin.
Allah rahmet eylesin yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilerim arkadaşlar lütfen tekne ile denize çıkarken hava raporlarını dikkate alın can yeleği takın teknenin boyutu nedir bilmiyorum ama 4-4.5 metrelik bir tekne ise 4 kişi çok fazla herkese dayılık olur ama denize olmaz yapmamız gereken küçük bir kaç tedbir yüzünden yakınlarımızı üzmemize hakkımız yok
allah rahmet eylesin,mekanları cennet olsun,deniz bu hiç affı yoktur, valla,iyiyken bile birden bozuluyor hava,çok dikkatli olmak lazım bu tip konularda,allah korusun hepimizi..
Allah rahmet eylesin. geride kalanlara sabırlar diliyorum. sorun budur. öğleden sonra fırtınamsı rüzgar beklentisi varken denize niye çıkılır. tahminden önce gelecek bir fırtınaya dayanmak mümkünmüdür. Lütfen biraz daha dikkat ve emniyet. geride kalanlara yaşatılacak acı hiç bir zevkle anlaşılır olamaz. kendi zevkimiz için ailelerimizi üzmeyelim.
Kesinlikle haklısınız Ozan Bey, Normal sartlar altında aksama kadar surecek avımızı,ki 2,5 saat icinde tam 23 tane levrek almamıza, kıyıdan 50-60 metre uzaklıgı gecmememize ragmen 10 civarında baslayan hafıf sert ruzgardan sonra donme kararı verdık.Gercekten denizin şakası olmuyor.
Merhum amatör balıkçı kardeşlerimize Allahtan Rahmet, Ailelerine sabır diliyorum... Çok zor bir durum... Onların ölmeden önce denizde çırpınışlarını ve ailelerinin bugünkü çaresizliklerini hayal ettikçe içim bir garip oluyor....
allah yardımcıları olsun inşallah sağ salim bulunurlar ,,,,,,,ailelerine allah tan sabır diliyorum .,,
çok önemli bir konu. ayrıca şunu eklemek istiyorum balık hiçbir zaman olmadığı kadar çılgınca yem alıyosa denizden çıkmak için geç kalmış yada kalmak üzereyiz demek oluyor bence.
allah rahmet eylesin. bu yaz komşum ve oğlu marmariste balık avında hayatlarını kaybettiler. çok üzücü bir durum allah yakınlarına sabır versin.
allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun...denizin şakası olmuyor arkadaşlar her türlü önlemi alarak avlanmak gerekiyor... bunun son vaka olması dileğiyle ....ailelerine sabırlar diliyorum.