Dörtyol Açıklarında Gerçekleştirilen Sırtı Avımız..

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYESİ :)

Yıllık iznimin bitimine 3 gün kala...

Bugün Aslında 27-33 kulaç arasında güzel balık alındığı duyumunu almıştık , ancak imkansızlıklar yüzünden bitürlü denize çıkmıyorduk. 3.60 Zodyak botumuz evde kuzu gibi yatıyor ancak botu götürcek vasıtayı ayarlıyamıyorduk normalde bugün bugün sabah karşı açığa yemli takımlarla deneme yapıcaktık ancak akisilikler yakamızı bi türlü bırakmadı doğrusu sabah saat 06.00 Dörtyol balıkçı barınağından çıkılacaktı ama olmadı
    . Botumuzu götürcek vasıtayı bir türlü ayarlıyamdık saatler ilerliyordu derken saat 12.00 oldu arkadaşımızadan motorsiklet bulup botumuzu motorun arkasına bağladık ,güç bela botumuzu öğlen 13.00 gibi suya indirmeyi başardık çok şükür :)

Deniz 3-5 esiyordu ve hava parçalı bulutluydu oldukça fazla kavis vardı geç olduğundan bir kaç kerteriz yokladık, 14,16 kulaçta iki parça israil cerbiti aldık, Arkadaşımla konuştuktan sonra Sırtı denemesi yapmaya karar verdik ,,

Yeni aldığım sahteleri denemek için sabısızlanıyordum doğrusu. Motorumuzu rölantiden bir az fazla gazla alıp, sırtı takımlarımızı suya indirip dolaşmaya başladık. Takımları indirmemizden 10 dk geçmediki, elimde tutuğum kamışta birden gerime oldu hemen tasmaladım, balık oltataydı artık ben çekiyorum o asılıyor kalama ayarını yaptıktan balığa fazla boşluk vermeden güzel bir mücadele sonrası balığı Can dostum Burhanın ikinci hamlesinde kepçelemeyi başarıp balığı botumuza aldık çok mutlu olmuştum güzel Ceylan balığıydı :)
    Hiç vakit kaybetmeden balığı aldığım yerde bir iki tur atıyoruz bi iki vuruş alıroruz ama mağlesef balığı sahteye binderimoruz.Biraz açığa gitmeye karar veriyoruz 1 saat açıkta sırtı çekiyoruz ama hiç vuruş olmuyor. Kıyıya doğru giderken elimde tutuğum kamış inanılmaz şekilde gerildi kalama açılıp gitmeye başladı derken kalamayı sıkıp balığı tasmaladıktan sonra, mücadele balıyordu , bu ceylandan güçlü bir balıktı balığı yormaya başladım balık yol istiyor veriyordum bu şekilde balığı yorduktan sonra arkadaşım elinde fileyle hazır bekliyordu.Bottan aşağı baktığımda balığın denizdeki yansıması çok güzeldi doğrusu o zaman anladım bu bir yazılı orkinostu ve balığı botumuza alıyoruz. Güzel sevinç havası doluyordu ciğerlerimize....

Çok Mutluyduk....

Ankaradan beni kırmayıp gelen, Benin En iyi Dostum Burhan Ciner'e teşekkürü borç bilirim.. İyiki varsın

Balıkların ikisi de 2 kg civarında
    Balıkları Alan Sahteler : River 2 Sea Triho Minnow HB06 (Yazılı Orkinos alan),
    River 2 Sea Seabass Minnow HC 13R (Ceylanı Alan)

Kalın sağlıcakla....

Resimleri beğeninize sunuyorum...

2. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Çok keyifli bir av olmuş imrendim.. nice büyük trofelere.. tebrikler..

3. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    resımler cıkmıyor

4. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    güzel bir rapor ve av olmuş..
    elinize sağlık...
    inşallah bundan sonra botu çekecek sürekli bir araç bulup, tekrar tekrar denizle buluşmanız dileğiyle...

5. modena

modena

kardeşim afiyet olsun...balıklar çok güzel...ceylan(wahoo-spanish maccarel) balığını az kalsın bir kere yakalıyordum akyaka da ama acemilikten olmamıştı...ama inan kendim yakalamış kadar sevindim...

afiyet bal şeker olsun...

6. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Ellerine sağlık ustam keyifli bir av olmuş,rastgele..

7. murakour

murakour MURAT

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Banax
    En İyi Avı:
    lambuka 4 kg civarı
    10 Numara av olmuş ellerinize sağlık....tebrikler.....

8. acemı balık

acemı balık murat

çok guzel av olmuş darsı başıma :D

9. izmirlii_35

izmirlii_35 Mustafa

tebrikler abi çok güzel av olmuş.

10. Ossy

Ossy Cihan

İlk Dörtyol yazısını gördüm. O anda aklımdan geçen Yakup Çakmış Raporu dedim.

Kardeşim raporunu büyük bir heycan içerisinde okudum. Biraz hayıflandım, biraz iç geçirdim. Açıkçasın kıskandım ((-: ama gururda duydum. Bilader Tebrik ederim. İzin bitmeden istediğin avı gerçekleştirdin. Gönül isterdi ki beraber geniş zamanda birlikte bir av yapalım ama kısmet olmadı. Artık bir dahaki gelişinde acısını çıkartırız... Şimdi denizden kopup Tekrar Tunceli'ye dönmek, kötü olacak... Neyse Senin adınada avlanırım (((-:
    Abicim balıklar mükemmel ortam mükemmel hava bir ayrı güzel. Ve çok dikkatimii çekti.
    Burada Dün bugün durmadan yağmur yağarken, orada havanın o kadar güzel olması...
    Neyse Kardeşim tekrardan tebrik ederim. Gitmeden hava iyi olursa affetme...

11. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Yorumunuz için teşşekür ederim daha büyükleri oltanızdan eksik olmaz umarım

Ne zaman balığa çıksak aksilikler peşimizi bırakmıyor, hep böyle oluyor çok şükür iki balık aldık yoksa evdekilere madara olcaktık :)

Daha irilerini siz yakalarsınız bizde yorumlarız inşallah..

Bu sitede örnek aldığım değerli büyüğümsün, nezaman başım sıkışsa hızır gibi yetişiyorsun. Sayende spin takımı yaptık ama fırsatını bulup denizle buluşturamadım.Keşke İmkan olsa seni buralarda misafir etsek güzel avlara imza atsak çok güzel olurdu....
    Bu raporda katkın büyük abi senin ceylanı senin takımında da bulunan River2sea HC 13R ile aldım senin paylaşmış oduğun malzemelerle ilgili raporunda görüp hayran kalmıştım. Mutlaka bundan benim olmalı deyip almıştım... Ceylana nasip oldu işte...

Herşey gönlünce olsun Turgay abi... iyiki varsın...

Teşşekür ederim daha usta olamdık acemi bir amatörüz. Değerli yorumun için teşşekür ederim.

İnşallah daha irileri oltanızdan eksik olmaz.. Değerli yorumunz için teşşekürler..

Teşşekür ederim kardeşim daha büyükleri tutman temenisiyle iyi bak kendine...

Raporu yazdık ama, hava şartları elverse yine gitcez ama kısmet.15 gün izne geldik inan 2 gün denize gidebildim, arsuza gittik bide bu avım, evde misafirimde var gidemiyosun başını alıp yoksa hergün denizdeydim inan hamd olsun güzel balık aldık elimizin şişiğini indirdik :)

Normalde hava bozuktu parçalı bulutludu dalgalıydı açığa gidemedik..

Bidaha ki iznimde organizasyon gerçekleştiririz....

Kal sağlıcakla....

12. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Güzel av güzel rapor ve güzel görüntüler teşekkür ederim..
    Burada da var sanırım o balıktan (Ceylan) flamingo dedikleri olsa gerek..
    Tebrikler kardeşim..

13. mehmet y.

mehmet y. mehmet

tebrikler abi güzel bi av olmuş..

afiyet olsun...

14. buck

buck ilyas

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin 2.40, Cormoran bullfighter 2.70, remixon sea lion 1.80 jigging
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000FD, Okuma trio40, Ryobi oasys 4000,Daiwa BG20
    En İyi Avı:
    işte orası henüz bir netlik kazanmadı
    güzel bir av olmuş tebrikler...

15. giyim16

giyim16 fezail ulukaya

çok güzel balıklar,tebrikler

16. hozdemir1907

hozdemir1907 Hüseyin

Favori Kamış:
    olta
    yakup kardeşim tebrik ederim güzel bir senelik izni geçirmişsin raporda anlatım güzel nica avlara

17. Mehmet Solgun

Mehmet Solgun Mehmet

Yakup ,tebrik ederim.Av hazırlığı uğraştırmış ama ,sonunda başarmışsınız.Afiyet olsun. Nice başarılı avlara ve rast gele.

18. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Tebrikler,güzel avlarınızın devamı dileğiyle,resimler ve rapor süper olmuş.Bayağı bir heyecan yaşamışsınız.
    Rasgele,

19. modena

modena

sevgili kardeşim çok değerli bu kelimeler için sana çok çok teşekkür ederim...imkanlarımız dahilinde vaktimiz olduğunca elimizden geldiğince üyesi olduğumuz bu güzel foruma bir şeyler katmaya çalışıyoruz...ne mutlu ki bize bütün bu çabalarımız burada böylesine değerli cümlelerle karşılık buluyor...ancak şunu da belirtmek isterim ki bu çok büyük ailede hepimiz bir birimizde daha değerliyiz...hepimizin bir diğerimizden öğrenecek çok şeyleri var...

iyi ki sende varsın...

not:ceylanın tadı nasıldı...:D

20. OMMG

OMMG OKAN

Hem av hem rapor için tebrikler,ikisi de birbirinden güzel.Avlarınız daim olsun,rastgele...