Tarih : 16.08.2013 Saat : 19:30 - 07:30 Yer : Dörtyol-İskenderun D.Ç. Açıkları Derinlik : 45 -50 Metre Kullanılan Yemler : Bayat Karides , Sübye , Sardalya , Çapari Tutulan Balık Cinsleri ve Ne ile tutulduğu 4 Adet Akya ( Beyaz çapari tüyü) 6 Adet Eşşek İstarviti ( Beyaz Yeşil çapari tüyü) 4 Adet Kayış Balığı ( Beyaz çapari tüyü) 1 Adet Lambuka (Parça Sardalya)1 Adet Lüfer ( Parça Sardalya) 20 Adet Çipura ( Parça Karides) 2 Adet Mercan ( Parça Karides) 1 Adet Fangri Mercan (Parça Karides) 5 Adet Baraküda (Parça Sardalya + Karides ) 4 Adet Sardalya (Beyaz Çapari) 4 Adet Gargur Balığı (Parça Karides) 1 Adet Erkek Gümüş ( Beyaz Tüy) merhaba arkadaşlar En sonunda Cuma Günü Arkadaşlarımızla sözleşip mesai çıkışı koyulduk yola forumdan arkadaşlarımızın beni yönlendirmeleri ile hazırladığım çapari takimları kesinlikle meyvesini verdi ilk başlarda karidesle yakaladığımız çipuralar gargurlar sarı balıklar pek heyecan vermese de pek tadı olmayan meramız da farklı bir stil denemesi ile bir anda panayır yerine döndü teknemizde 4 kişiydik sol tarafta yemli dip takımı sağ tarafta ise çapari takımı kullanılıyordu ben bulunduğum yerde bir boş alan daha vardı bende şu yeni tasarladıgım çapari takımımı deneyeyim dedim ilk atışımda bir tane istavrit aldım sonrasında 400-500 gramlık akyalar gelmeye başladı kaçırdıgım lüferlerlerin hattı hesabı yoktu her seferinde oltamı kesip çapari sayımı azaltıyorlardı stilimi yenisini takmaya müsait olduğu için direkt bağlıyordum ne kadar zamandır balığa çıkarım bilmiyorum ama bu kadar çeşitliliği olan bir mera bir daha karşıma çıkarmı bilemem bulundugumuz mera gündüzle vertikal jig yapılan bir nokta olduğunu kaptanımız söyledi pek de şaşırmadım açıkcası bu arada murat abimin sardalya yemli lüfer takımına vuran ancak bir türlü tekneye çıkaramadığımız balıkda gecenin finali oldu oltanın durumunu göze alınca balıgın agırlıgının 6-7 kg nun üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz lambukları resmen teknenin yanında 1-2 metrelerde aldık buraya yazılacak çok sözler var ancak emin olun arkadaşlar o anki heyacanımı anlatacak söz bulamıyorum darısı hepimizin başına gelsin rasgele
bizde tutarken buna benze bir espiri yaptık abim balıkların çogu iri balık çupralar maalesef biraz limit altı gibi onlarda sudan çıktıklarında ölü geldiler vurgun yemişler yoksa onları bırakacaktık 15-20 balıkda küçük olduğu için geri salındı
tebrikler, güzel balıklar yakalamışsınız. iskenderun körfezi balık çeşidi yönünden çok zengin. denize açıldığımızda 14 - 15 farklı tür yakaladığımız oluyor. bu aralar çapari iyi iş yapıyor sanırım, dün görüştüğüm bir arkadaş da çapari ile çok güzel balıklar yakaladığını, hatta akyalar yakaladığını söyledi. bir süredir balığa gidemiyorum ama ilk fırsatta açılıp jig takımı ile denemeler yapacağım