Bu zamana kadar dip oltası kullandım. Artık yeni atraksyonlar denemenin zamanı geldi. ( yemlerle uğraşmaktan elimin kokmasından bıktım .. ) Sahte yemle avlanmaya karar verdim ama o kadar çok çeşit var ki hangi sahteyi almaya karar veremedim. bir tane su üstü bir tane 2.5 metreye dalan sahtelerden almaya karar verdim. Dörtyol/İskenderun hattında güzel avcılık yapabilecek sahte öneriniz ? renk önerinizi lütfen paylaşırmısınız ? Şimdiden teşekkür ederim
-26 liraya mı ne → Rapala Clackin Minnow 11 cm (Renk Kodu GGH) bununla iskenderunda levrek ve lüfer aldılar. -20 liraya mı ne → Meşhur Tyr Usta GES'i (Gelibolu sahtesi) var, bilemiyorum nerede satılır, dörtyolda o sahteyle metin abi hem de aksiyon verdirmeden, düz çekerek levrek aldığını söyledi. yalancı olduğunu sanmam. metin abiyi yeni tanımıyorum. demem o ki, metin abi dedi ben iskenderundan aldım GES'i dedi. erciyesten mi dedim evet erciyesten dedi. gel gelelim erciyesin yerine daha geçen hafta gittim. tezgahtar az daha dövecekti beni. dedi ki GES de neymiş ne gelibolusuymuş ? yav abi dedim, var mı yok mu, burada satılıyormuş, sen dedi bilgisizsin demeye getirdi, bu ne biliyor musun ? eline alıp gösterdiği, hakkında en çok bilgiye sahip olduğum saltiga minnow idi. adama söyledim adam mort oldu bunu istiyosan vereyim dedi. kaç lira dedim. 55 dedi. belki ısrar etsem içeride GES vardı bilemiyorum. ama dediği sahtenin sarı cırt tonuyla birkaç turna, bir adet de kaya lagosu aldım. sen makul bir renk ile daha büyük balıklar çekebilirsin. ucuna görünmez misina olmalı 1,5 metre. çekeri de iyi olmalı. Albright düğümü ile ince ve çekeri güçlü diğer bir misinaya ve makaraya ekli olmalı. kamışın hafif olmalı. okuma tavsiye ederim. lineaeffe de olur. makinen hafif olmalı. octana serisi tavsiye olunur. D.A.M. makina vardı o da iyi hafif gramaj bak işte kesene göre. 55 liraya mı ne→ daiwa saltiga minnow floating 12 cm Benim renk kodum Hirame Chart. Ama sana tavsiyem Laser sardine filan olabilir. Çünkü benimki cırtlak sarı. turnadan başka sabah 04.40'ta karanlıkta kaya lagosu tuttum bu cırtlak sarı ile. seninki makul bir renk olursa düşünemiyorum bile neler tutabileceğini. Ha, 2.90 TL'ye mi ne→ Carrefourlarda alba toby kaşık var. 24 gr lığından al at çek. kaşığa balık gelmez diye dörtyol barınağında kimse garanti veremez. çok tehlikeliymiş. her an bir şey gelebilirmiş. kimi ustalara göre, kaşık gibisi yokmuş. kaşıkla tutulamayan balık, 300-500 liralık sahte balıklarla da tutulamazmış. Ha 2→ bizim buralarda en çok iş yapan, şamandıralı, simli silikon yüzdürmektir. çok yaygındır. bizim buranın levrek ve lüferleri en çok bu ucuz küçük sahte silikon üç küçük balık sürülerine düşer. 2-3 metre önlerinde şamandra gelir, fırş fırş diye. arkasından sahte bir sürü yüzer. dalar balık. cupp. bazen zargana gelir, silikonlarına diş geçirir. kullanılmaz eder. tabi ağustosu ortalamak lazım turna zargana için bence ya, Allah'ın işine karışılmaz. yalnız 2012 itibariyle atçekçi ne kadar tanıdığım varsa, hiçbirini görmedim. balığa gide gele usandılar. hiçbirşey tutamadılar. mazlum hoca vardı. levrek lüfer uzmanı. dolabı trofe balıkla dolu olur. hiç görmüyorum. o yoksa, balık da yoktur. metin abiyi göremiyorum. hatta şunu söyleyeyim, 1 aydır barınağa gidiyorum. 3 geceyi barınakta geçirdim. hiç atçekçi görmedim. sadece birinde sabah 4 te başladığım bir avda kaya lagosu alabildim. öbürleri sabaha kadar tık olmadı sahtelerime. cin kazım dayı olta ile alıyormuş yarım kiloluk levrekleri bilemiyorum. onun dışında buralarda atçekin piri ben değilim. şu sayfa sana yeter. okumayı ve balığı seven birisi isen, bence sabahlarsın http://balikavi.net/forum/showthread.php?p=972703#post972703
büyük bir hastalığın arefendesiniz demkki..geçmiş olsun )..Şaka bir yana özellikle at-çek ve levrek avcılığı bir tutkudur..Ben en güzel levreklerimi Çok zor koşullarda yakalamışımdır(hava-deniz şartları.).bu avcılığın en önemli noktalarından biriside sahte yemdir...Size en önemli tavsiyem:yakınlarınızda bu işle uğraşanlara bakarak yada sorarak-görerek çevreye en uygun sahteyi seçmeniz..Ayrıca öyle birtane suüstü,birtade sualtı falan kurtulamazsınız..Çantalar dolusu sahte balığınız olur ama yine de şundanda çantada bulunsun diye yenisini alırsınz.....sahtelerimin birçoğunu yurt dışından getirttim...(hem ekonomi hemde farklılık açısından)...üstadlarımızında yorumları olacaktır elbet...şimdiden bol trofeli avlar diliyorum....rastgele...
alışan abi 1-2 levrek trofe almış sahte pek mühim değil çünkü dip oltasını hızlı ve yukarıdan çekerken levrek atladı tebi için ustası değiliz daha sudan çıkaramadım. forumu dolaştım adamlar tutmadık balık birakmamış dörtyolda iş yapacak öle bi katile ihtiyaç var Evt abi erciyesin ne kadar ukala adamlar olduğunu gayet iyi bilyorum piyasada 3-5 liralık mağzemeleri 7-8 liraya kakalamaya çalışıyorlar Abi kaşık demissin ben dörtyolda atan hiç görmedim ve vuracağınıda sanmıyorum envai çeşit sahteye vurmuyor kaşığa mı vuracak? Allahın işi vurur niye vurmasın Alişan abi bizim dörtyolda balıkçı adam yok onlar zewkine tutuyor o şamandıralı olta 3 liraya maloluyo kalkıp kaşığa 15-20 lira vermezler. Ki bendede var simli silikonlardan mert abiyede verdim (senin atakaşçı dediğin mert) ondada bi cacık olmadı At çekçi kalmadı çünkü büyük balık yok. Hava cehennem gibi denizden alev fışkırıyo resmen Hoş barınağa her gitmeme at çekçi görüyorum ama hiç yakalayan görmedim levreği dip le yakaladıklarını gördüm . ama herkes anlatıyo at-çekle yakaladım falan Mazlum amcayı bilmmem mi? ilk balığımı onla tuttum ben reeling iskenderunaa taşncaklardı belki ondan görmüyosundur evet alişan abi gördüm lahosunu baya hoştu yazdıklarından dolayı çok teşekkür eder hayırlı be bereketli avlar dilerim
Süleyman abi ah keşke tüm hastalıklar böyle olsa yakınımda sahteyle atan var ama tutan yok süleyman abi bende artık sizlerden öneri bekliyorum Abi başlangıç için 1 er tane dediştim tadına vardıkça sonunun gelmiceğini şimdiden tahmin edebiliyorum şu an bile hiç başlamadığım çeşit onlarca iğnem var ne yapacaksam? abi yurt dışını şimdi araştırmaya başlıyorum yazdıklarınız için çok teşekkür ederim hayırlı ve beraketli avlar dilerim
birader at çekçilerin çoğunda olduğu gibi benim av çantam ve evdeki dolabım da malzemeci dükkanı gibi. hatta daha suyla daha buluşmamış sahteler var. içlerinden bazıları hayli pahalı. toplamda küçük bir servet eder. ancak geçtiğimiz kıştan bu yana avladığım balıkların çoğunu 7 liraya aldığım eurofish aragon combat minnow 130 mm ( sırtı sarı, yanları beyaz ) ile yakaladım. bir kısmını da rover 98 g15r ile. ( atıyorum çekiyorum bir şey yok demeyeceksin, eğer wtd yaptıramıyorsan boşa atıp çekersin. ) bizim ekipteki arkadaşlar da yakaladıkları balıkları yine eurofish, sea horse ( sarı kırmızı, koyu yeşil ), ve adana işi denen el yapımı su üstülerle yakadılar. bunları bile bile hala duramıyorum internette sahtelere bakıp duruyorum.
bir tane river98 yahut river sea bubble pen 80 su üstü sahte al,sizin oralarda en cok kullanilan sahte,adana isi cam sahte,hem ucuz hem islevi güzel iyi aksiyon verdirirsen pesine baligi takarsin:thumb: bir tane de dam sahte al,sirti siyah,yanlari seffaf renkli,ici gözüküyor ama biraz koyu renkli,kuyrugunda kirmizi tüy var,gagali dalarli bir sahte,bu 3 sana yeter,ragot silikon takimi yaptir kendine bayide,onlar ayarlar,sirti yesil karni beyaz ragot,105mm,orasi ile burasi arasinda fark yok,ayni baliklar burda da cikiyor bu 3ü sana 30 tl ye maal olur diye düsünüyorum
tutkudur bu doyumsuz bir tutku eurofish e baktımda tükiye piyasasında pek yok yurt dışından mı aldınız? önerileriniz için teşekkürler
Evet DAM ve riversea bubble walker80 8 cm HC04 modeli tam aradığım modelmiş ama riversea nın istediğim modelini hiç bir yerde bulamadım büyük hayal kırıklığı içerisindeyim önerileriniz için çok teşekkür edeim
alma zaten. iskenderunda var. şimdi iskenderunda bi caddeye giriyosun, sağ şeritte öz erciyes balıkçılık var, şöyle bi 30 metre sanırım ileride küçük bir balık malzemecisi daha var. her nasılsa ucuz satıyor da kerata, sahte mi bu balıklar acaba diye düşündürüyor. ben rover ı ordan almıştım. "avcılığı artırdığı söylenen arkasındaki püskülü çıkart, bi numarası yok" dedi tuncay karaaslan. fakat bilemiyorum. belki de çıkarmasaymışım keşke diye düşünüyorum. avcılığı artardı belki de.
tamam alişan abi ilk fırsatta gidip bakacam. Tuğu çıkartmam cünkü suyu kesip arkada iz bırakır ve zaten levreğin tüğe geldiğini biliyoruz bi zararı olcağını sanmıyorum
istanbula gittiğimde istoçtan, lodos balıkçılıktan almıştım ama dün başka bir firmanın internet sitesinde gördüm.
bende 3 tane var, üçünün de kuyruk tüyünü kestim, bacanak da ısrarla kesmiyor. ama geçen haftasonu bacanağın rover 98'ini alıp denedim ve gerçekten kuyruklunun yüzüşü ile kuyruksuzun kıvraklığı çok farklı. bunu görünce bacanak da tüyü kesmek istedi ama kendisi WTD aksiyonu veremediği için ben kestirmedim. belki aksiyon veremese de tüy sayesinde balıkları kandırır diye
bubble walker 80 ile siftah yapamadım, ama belki de ben ısrarcı davranmadım ondandır. ben de river2sea'nın S Waver modeline baktım ama Türkiye'de yokmuş
Ah istanbula gitme fırsatım olsa hem malzeme depolayacağım hep bogazda av yapmanın tadına bakacağım insallah kısmet olur istediğim tüğlüyü bulamadım deneyeceğim 0-0,5 arasında iyi iş yapabileceğini tahmin ediyorum evet o modeller malesef yok ama ben bobble walker cho4 ü sipariş verdim merakla bekliyorum sonuçlarını