dörtyol'da balık tutamadım ama başka bir şey tuttum

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    aslında botla açılmayı planlamıştık ama deniz haftasonu 3-5 görününce vazgeçtik ve kıyı avına karar verdik. sabah saat 04:00'de yola düşüp zamamnında çok mükemmel avlar vermiş bir mekan olan ceyhan - incirli'ye gittik. meteoroloji 3-5 dese de deniz çok sakindi. bacanak su üstü çapariyle istavrite, ben de rover 98'le levreğe niyet edip yaklaşık 2 saat attık, çektik. her ikimizde de sonuçsuz kalan sayısız zargana saldırısı ve bacanağın yakaladığı bir melanur dışında bir şey yok.

incirli'de gündoğumu

vakit daha erken olunca dörtyol - yeniyurt'a gitmeye karar verdik. avlağa vardığımızda deniz tam ana baba günüydü.insanlardan uzak sakin bir yerde bir saat kadar at çek yaptık. ben de iki ispendek saldırısı bacanakta da 15 cmlik bir akya yavrusundan başka bir şey yok. ( tabi ki serbest bırakıldı )en iyisi sıcağı yemeden gidelim deyip toplandık. tam o anda aklıma her ihtimale karşı çantaya attığım 8 - 10 tane donmuş karides geldi. bacanağı durdurup yemli de atayım dedim. o da tamam sen at deyip bir kenara oturdu. ben de gümüş için deneme yapacağımdan yanımdaki en küçük iğne olan owner 50001 - 6 no iğneden birini bağladım. sonra kamışın tabanını yere koyup yukarısını da omzuma yasladım ve klipse takımı takıyorum. o anda kamış kayıp boynuma doğru düştü ben de refleksle kamışı tuttum. elimden düşen yemli - kurşunlu takım salınım yapıp hoop tam da alt dudağıma hooked :eek: önce önemsemedim ve iğneyi hafifçe çektim gelmedi, sonra daha kuvvetli çektim ııh mümkün değil. parmağımla yokladım iğnenin damağı geçmiş. bir elimle dudağımı, diğer elimle iğneyi tutup var gücümle asıldım yine olmadı. tam kargaburnunu aklımdan geçirirken iğneyi diğer taraftan çıkarmak aklıma geldi. :eek: başka çare yok, bıçağı çıkardım ve misinayı bağladığım yerden kesip iğneyi yalnız bırakmaya çalışıyorum ama olmuyor, görmeden böyle ince bir işi yapmak kolay değil. bacanağa söyledim, içi kaldırmadı, bakamadı. ancak ısrar edince misinayı kesmeye karar verdi. büyük bir rahatsızlık ifadesi ile misinayı kesip iğneden ayırdı. ben de iğneyi iyice saplayıp çevirdikten sonra başka bir yerden ucunu çıkardım ve oradan tutup sıyırdım, tereyağından kıl çeker gibi çıktı :thumb: Allahtan iğne daha hiç kullanılmamış temiz iğneydi. sonrasında yeni takım bağlayıp yemli denedim ama onda da sonuç sıfır. avı saat 09:00 da sonlandırdık.

bu durumdan çıkardığım sonuçlar :

1- owner çok keskin bir iğne, öyle ki saplandığını dahi hissetmiyorsunuz.:thumb:

2- bir iğne tam olarak saplanıp damağı ete geçtiğinde onu çıkarmak gerçekten çok büyük güç istiyor reeling

3- bu kadar keskin bir iğneden yemi saniyeler içinde alabilen balıklara hayranlık duymamak mümkün değil, üstelik elleri de yok. :hungry:

4- insan derisi gerçekten çok sağlam bir madde. :rolleyes:

Allah hepinize kazasız belasız avlar versin :)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok geçmiş olsun. Çok kötü bir kaza.

Böyle kazalar ilk ve son olsun. Keyifli avlar dilerim.

Aslında avlak güzelmiş. Zargana ve melanur denemesi yapılabilirdi. :)

3. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    teşekkür ederim. zarganaya toplu atsam iş yapardı ama ona da ben uğraşmadım. mekanda melanur çok fazla ama sahteye gelmiyor, atlarsa kaztüyüne atlıyor. sahteye bir ara sargoz atladı, hem de tam önümde iri bir sargoz, çok net gördüm ama alamadım. bu avlak kıyısı kayalık, kayanın hemen önü derin, bir yanı kumsal olan, hem çeşitli, hem büyük avlar veren bir yerdi. bu yıl burası bile av vermedi.

4. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Geçmiş olsun bilge abi ...

5. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Bilge geçmiş olsun okurken sonuçta yine balık yakaladığını düşünürken yada en son resim sürpriz kocaman bir balık olacak diye içimden varsayarken,dudağına iğnenin batmasına üzüldüm büyük geçmiş olsun rastgele kardeşim

6. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Bilgecim çok geçmiş olsun.İşallah ciddi birşeyin yoktur.Yine herzamanki uslubunla;çok güzel anlatmışsın.Ama kaza işi bozmuş.İşallah bir ay sonra Dörtyoldayım.Beraber bi av yaparız artık.Tekrar geçmiş olsun

7. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Bilge geçmiş olsun dostum. Hakikaten sendeki büyük cesaret kendimi düşündüm bir ara ben olsam cesaret edemez direk hastaneye giderdim.

Balık hakikaten yok şu aralar bende burnazda levrek aradım olmadı hemitede sudak var dediler denedik olmadıda olmadı.

8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Geçmiş olsun , saglıklı ve keyifli, avların olsun

9. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Çok geçmiş olsun.
    Bu talihsizlik ilk ve son olur İnşallah.

10. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    çok geçmiş olsun, çok dikkat etmek lazım

11. prophet52

prophet52 Birkan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire CRCFS 270 MH 270 cm (10-40)
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC 4XSSS+1
    Çok çok geçmiş olsun. Rabbim daha kötü kazalardan korusun.

12. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

Bilge geçmiş olsun bir kaç gün önce kazalarla ilgili yazışmalar olmuştu, hatta ben balık yakalamış olabiliriz balıgı igneden çıkartırken dikkat edelim diger igneler boşta olaki o an balık aşırı çırpınabilir demiştim, seninki birebir aynı olmasa da benzeri kazanın çeşidi çok lütfen dikkat.

13. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Geçmiş olsun Kardeş.

14. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    büyük geçmiş olsun

15. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    geçmiş olsun
    2 hafta evvel başıma gelen kaza için yazmıştım
    partner şart diye.

Allah korumuş.

16. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok gecmis olsun sevgili Bilge...

Cok ucuz atlatmissin.Vallahi bir de "helal olsun' iyi dayanmissin...

Her zaman av cok keyifli olacak diye bir sey yok.Kazalar da olabiliyor, dikkat diyecegim ama kaza gelince goz gormez , el tutulurmus...

Emegine, paylasan yuregine tesekkur derim.Daha nice avlarinda bulusabilmek umuduyla.Saglicakla kal dostum...

Allah(cc) herkese kazasiz belesiz avlar nasip etsin...

Gonlundekine rast gelsin.

17. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hepinize teşekkür ederim. kara avcılığında, su avcılığında ya da iş ortamında, kendimde ya da arkadaşlarımda o kadar çok kaza yaşadım ve müdahale etmek zorunda kaldım ki, anlatmak bile istemiyorum :( böyle durumlarda panik yapmadan soğukkanlılıkla düşünmek, doğru ve hızlı müdahale etmek, bazen acıya dayanıklı, bazen de gaddar olmak, kaza durumlarında önemli olabiliyor.

Allah kaza bela vermesin

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Demeye dilim varmasa da bunlar bu işin doğasında var ve maalesef olağan şeyler dostum. Tedbir diyeceğim ancak öyle durumlarda öyle olaylar oluyor ki... Allah korusun. Bereket ki gözüne falan gelmemiş. Geçmiş olsun.

Sağlık ve afiyette keyifli balıkavı günlerine inşallah. Selamlar.:)

19. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Büyük geçmiş olsun her daim dikkat ve güvenlik önplanda gelmesi gerektiğini bir kezdaha anlamış olduk.

20. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler, aslında etrafımda aşırı tedbirli ve dikkatli olmamla tanınırım. her şeyin yedeği, hatta yedeğinin yedeği vardır, olabilecek her durum için hazırlık yapılmıştır, tedbiri alınmıştır vs. vs. ama kazanın nasıl gelebileceğini her zaman kestiremiyoruz, öyle olsa zaten kaza olmazdı :) bazen refleks nedeniyle böyle kazalar olabiliyor işte. geçen yıl işyerinde tezgahın üzerinden düşen bıçağı refleksle havada yakalayan bir aşçının avucunun içi, boydan boya yarıldı, tendonları kesildi, parmaklarını kullanamama tehlikesi oluştu. adam elimi keseceğini biliyordum ama beynim elimi kontrol edemedi diyor. üstelik bir de adli vaka olduğundan, işyerinin amiri de ben olduğumdan beni alıp jandarma karakoluna götürdüler, sabahtan akşama kadar ifade işleri ile uğraştırdılar