uzun süredir teknem bakımda olduğu için rapor yazamıyordum.fakat şubatın 7' sinde tekneyi denize indirdim. ama ne indiriş... tekneyi bağlarken denize düştüm. eve gidip hemen üstümü değiştim.''artık tam denizci olduk'' dedim kendi kendime. neyse tekneye yer yaptıktan sonra ipleri çözdüm ve motoru çalıştırdım.rölantide barınak içinde dolaşarak teknenin su yapıp yapmayacağını kontrol edeceğim.bu arada kaşıkla lüferleride bir yoklayayım dedim ve daha takımı suya salalı 15 kulaç olmamıştı ki ilk lüfer oltamda.aynı yerden 2 ve 3 geçişimde de lüferler oltamdaydı.daha sonra bugünün yarınıda var diyerek karaya çıktım.ha bu arada teknem su yapmadı.yeni raporlarda görüşmek dileğiyle not: kameranın tarihi yanlış.7.2.2008'in balıkları
Yılmaz teknenin suya kavuşmasına lüferlerde hoşgeldin demişler kısmetini almışsın afiyet olsun rastgele
Tebrik ederim Yılmaz sezonu lüferlerle açmışsın. Allah kazasız, belasız, bol balıklı avlar nasip etsin.
sağolun değerli üyeler.sezonu lüferle açtım.bu hafta sonuda mercanları yoklamayı düşünüyorum.tabi hava güzel olursa.
Tebrik ederim Yılmaz kardeş paylaşımın çok güzel eğer cevaplarsan senden yardım istiyorum.Manavgatta bazen lüferlerin geldiğini söylüyorlar,buların kıyıdan nasıl yakalandığı ve nasıl bölgelerde bulunduğu hakkında bilgi verebilirmisin.Ha birde yem için ne kullanmamız gerekir,biliyorsan lütfen aydınlat.
Cafer kardeşim her yörenin avlanma tekniği ayrıdır. Aşağıda verdiğim linkte aradığın cevapları bulacağından eminim. http://www.balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=7
sedat abinin dediği gibi her bölgenin av şekli farklılıklar gösteriyor.ben kıyıdan lüferi daha çok kalemle avlıyorum.tekneden avlanırken yapay yemleri tercih ediyorum.dörtyolda lüfere uzun olta kullanan yok.hatta kıyıdan mantarlı hırsızlı takım kullananda hiç görmedim.bu takımlarla benim denemelerimde pek sonuç vermedi.dörtyolda kıyıdan lüfer avlayanlar, gagalı sardalya dedikleri balığı at çek yaparak avlıyor.ya da sahta yemleri tercih ediyorlar. sedat abinin verdiği linki incelemenizi tavsiye ederim.
Tebrikler Yılmaz kardeşim. Teknende hayırlı olsun kazasız belasız inşallah bol keyifli avlar dilerim sana,yeni paylaşımlarda buluşmak dileği ile, Sevgilerimle, Allaha emanet ol.
Tebrikler, sanırım tekneniz sezona hazırlık olarak bakımdaydı, balığa çıkamadığımız şu günlerde bu güzel kareler içimizi ısıttı sanki, selamlar.
Yılmaz bey merhaba. Öncelikle güzel avınız için tebrik ederim. İmza ayarlarınızda katılım bölgesi olarak Düziçi yazdığınızı farkettim. Bende Osmaniye Bahçe' liyim. Genellikle ziyaret amaçlı olmak üzere Düziçi' ne zaman zaman geliyorum. Havanın güzel olduğu hafta sonları da Dörtyol - İskenderun hattında avlanıyoruz. Umarım birgün karşılaşır ve birlikte avlanma olanağı buluruz. Tekrar tebrikler. Paylaşım için teşekkürler...
Yilmaz Bey tebrikler. Baliklar cok guzel. Usenmez kalkabilirsek biz de yarin sabah Tirtar'da bir lufer denemesi yapmayi planliyoruz...
Gagalı sardalya dediğiniz herhalde zarganaya benzeyen balık olamalı bu balığı kıyıdan nasıl atabiliyorlar?takımı ne şekilde hazırlanır merak ettim bende kız kulesinin karşısında kıyıdan asansör yöntemiyle lüfer yakalıyordum benzer bir takımmı