dostlarla saroz avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında balık kurdu tarafından paylaşıldı.

1. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    katılımcılar: yasin (mavi) sennur (simendifer) günay (son mohikan) ve bendeniz
    geliboludan: tayyar ve murat
    kullanılan ekipman: muhtelif spin makara ve kamış
    kullanılan sahteler: ges (cam sahte) remixon muhtelif kaşık

sıklıkla yaptığımız saroz avlarına bir yenisini daha ekledik. geçen avımızda yazdan kalma bir havaya yakalanınca 21 tane zarganayla yetinmiş, ama her zamanki gibi çok iyi vakit geçirmiş, yeni tecrübeler edinmiştik. Bu hafta sonu yaklaşınca kurtlarda harekete geçti tabi :p planlar yapıldı ve cumartesi gecesi yola koyulduk. Buluşma noktası her zamanki gibi meşhur börekcimizdi. Sabah 05:30 gelibolunun namlı balıkcıları turgay abi, tayyar abi, İlker ve muratın katılımıyla güzel bir kahvaltıdan sonra, Turgay abinin başka misafirleri olduğu için 2 ekip olarak ayrıldık ve meralara hareket ettik. Hava gene yatık, balık için umut azdı. Tayyar abinin tecrübelerine dayanarak, bu havada balık olma ihtimali olan meramıza vardık ve hazırlıklar tamamladıktan sonra, tabiat ananın tüm güzellikleriyle iç içe yürüyüş başladı. Burası Saroz, burada kolay avlak yok ! patikalar, yamaçlar, uçurumlar derken nihayet oltalarımız sudaydı. Arabada unutulan birkaç malzeme yüzünden sennur ve ben geriden gelmiştik, henüz meraya inmiştim ki, Yasin kardeşim binbir türlü duygu sömürüsüyle ( benim montum yok ama, üşüyorum ama ):D ele geçirdiği kırmızı montumun etkisiyle 5 melanuru çantaya atmıştı bile :D hava kapalı, rüzgar yetersizdi. Melanurda kalabalık olmamızın etkisiyle yer değiştirmişti. Ve diğer koya yürüyüşe geçtik, burada yerleştik ve başladık çalışmaya. Balık bir vardı bir yoktu. Ama her şey çok güzeldi:) bu arada murat levrek peşinde ortadan kaybolmuştu. Tayyar abi, günay ve ben, levrek yoklamak için ileriki koylara atış yaparak yürümeye başladık. Bir müddet sonra uzakta murat göründü, ve her atışta çektiği balıklar. Melanurun üstüne oturmuş at çek balık alıyordu. Yetişip bu karnavaldan az çok nasiplendikten sonra, güneşin çıkması ve acıkan karnımızın etkisiyle arkadaşlarımızın yanına döndük. Balıklar temizlendi, ısınmak için yaktığımız ateşin küllerinde bir güzel kızardı. Birkaç lokma yemekten sonra biraz daha atış ve avımızı, 1 ispendek 2 zargana ve bol miktarda melanur ile sonlandırdık. Ah o dönüş yokmu o dönüş, insanın ''ışınla beni scot'' diyesi geliyor :p yokuş yukarı yükle yürüyüş fena halde tozumuzu attı doğrusu. Ekip limandaki kahvede buluştu. Çay eşliğinde, dostlarla Balık üzerine hoş sohbetlerden sonra artık ayrılık vaktiydi. Saroza her gidişimizde bizden ilgi ve alakasını eksik etmeyen değerli dostlarımız bir kez daha teşekkür ederim. iyiki varsınız....:)

selam ve sevgilerimle...:)

geçtiğimiz yollardan birisi

sabah suyunda kırmızı montumun yasine getirdikleri :D :p :)

yemekten sonra kalan balıklar

tabaklarımızda pek şık canııım :p

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Mart 2010
  2. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana

yeğane yemli denemesinde gelen ispari

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Mart 2010
  3. fish founder

fish founder Özgür

muhteşem kareler,
    bakir doğa güzel hava ve bol balık,
    insan ister istemez oralarda yaşamak vardı diyor içinden,
    tüm ekibi kutluyorum

ayrıca bir kere daha çok iyi anlaşıldı,
    kırmızı mont ve bereketi :)
    efsunlu bu mont efsunlu :D

Son düzenleme: 15 Mart 2010
  4. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Ercan abi harika bir av olmuş tebrikler. Melanurların tadı nasıl? Hiç yemedim. Ayrıca o geçtiğiniz yollar fenaymış. Aklıma telli babayı getirdi de:)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Vay, vay, vaayyy. Ula, ula, ulaaaa.!!!:p :D

Müthiş, imrendim vallahi. Balık, doğa, dostluk; herşeyi ile güzel, herşeyi ile mükemmel. Tebrik ederim herbirinizi. Daha nice avlara, nice güzel günlere, sıcak/sımsıcak nice dost ve sevgi birlikteliklerine, inşallah.;) :)

Kim, ne tuttu, hasılat nedir? :rolleyes:

Sorunun öznesi Sennur tabi. Olta tutuş fena değil ancak, o atışa ne geldi merak ettim?:D :)

6. yolcu42

yolcu42 Yakup IŞIK

En İyi Avı:
    11,5 kg aynalı sazan
    Oltacıların imreneceği görüntülerden.

Afiyet olsun.

7. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Mükemmel bir rapor olmuş Ercan abi,tüm takımı kutlarım!

8. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Ercan tebrikler , güzel bir hafta sonu geçirip şahane av yapmışsınız , ortalığın sessizliğinden belliydi saroza gidişiniz. O zorlu yolculuğa bakınca , acaba balıuk avımı yoksa yaban keçisi avımı yaptığınıza dair şüphelerim var.

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Közde zargana. Breh, breh maşallah. Seyri bile güzel, tadı kimbilir nasıl?:) :)

10. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Güveçte , tavada ve ızgarada balığı bilirdimde taşta olanı ilk defa görüyorum.:rolleyes:;):D:)

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bilineni bilmenin bilgiye dair fazla bir kıymeti harbiyesi yok. İş o ki, bilinmeyeni bilesin abici. :p :)

12. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    teşekkür ederim özgür, bir gün birlikte gideriz inşallah :)

montu ihale yoluyla satışa çıkarıyorum, bilgine.....:D :D

sağol emrecim, tellibaba asfalt kalır buraların yanında :)

çok teşekkür ederim canım abim, bir dahakine sana çiçek böcek resmide çekeceğim :)

sorunun cevabını muhattabı verir artık :D ama tamda bu atış sırasında bir orkinos su üstüne fırlamıştı :eek: :D :)

13. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    teşekkür ederim, sizlerede nasip olsun :)

sağol erdemcim :)

sence ? :eek: :)

teşekkür ederim ismail abi

bilmem ki nasıl :rolleyes: yiyene sormak lazım. hı' nasıl ? :p :)

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sağlık olsun, engin gönlünün düşünmesi dahi yeter.;)

Orkinos zıplatan. :eek: :eek: Demek ki böylesi dehşetli atışlar da var.:D :p

15. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Son zamanlarda işlerimin yoğunluğu nedeni ile balığa gidememem ve dolayısı ile bunun üzerimdeki etkilerini atmamı sağlayan harika bir hafta sonu olduğunu söyleyeyim öncelikle,

Benim açımdan herşeyiyle çok güzel ve keyifliydi açıkçası, nasıl olmasın ki? Keyifli bir yolculuk, yeni dostlarla tanışma fırsatı, eski dostlarla dostlukları pekiştirme imkanı, harika bir doğa, spor, balık avı, keyifli sohbetler, gülmek, eğlenmek, yorulmak, dinlenmek, deniz, mavi, yeşil ve dahası....

Ee daha ne olsun?:)

Mont meselesi ile ilgili olarak Ercan(balık_kurdu) kardeşime rahmetli Barış Manço'dan "Kul Ercan'in Ceketi" isimli güzide eseri armağan etmek isterim.(Arkadaşlar böyle hurafelere kanıpta kerameti kendinden menkul bir monta itibar etmeyiniz.):p :D

Gelibolu'lu dostlara, en başta dostlukları, keyifli sohbetleri ve bizlere gösterdikleri ilgi ve konuk severlik için ayrı ayrı teşekkür ederim.

16. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:

Yasin bu güzel avınız için tebrikler. Mont konusuna gelince , tanıdığım bir konfeksiyoncuya binlerce adet sipariş verdim Balık kurdu montları:p:p diye tüm balık avcısı dostlara satacağım.;):)

17. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Abi sende mi? Yok öyle bişey, sadece tuttuğum balıkları kıskandığından böyle şeylerle karalamaya çalışıyorlar.:eek: :p :D

18. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Bende Yasin bende , bu olay bir değil üç değil beş değil , hep tekerrür ederse bende Yasinim bende.;):):p:D

19. İlker

İlker İlker Ergülen

Favori Kamış:
    Shimano Bassterra,Power Aero,Trabucco Poetica
    Favori Makine:
    Shimano Symetre,Ultegra XTB
    En İyi Avı:
    MÖ'de tutulmuş yayın 5,2 kg,Sazan 6,5 kg,kofana 2,5 kg,torik 4,3 kg
    Arkadaşlar, yine güzel bir gün geçirmişsiniz, levrek olmaması benim yokluğumdandır herhalde :) Ama yinede melanurlarda tutması gayet zevkli balıktır, oltanın ucunda deli gibi çırpınır, etide lezzetlidir. Açık hava sofranız ise mükemmel, resmen imrendim.....

Rasgele

20. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

tebrik ederim çok güzel organizasyon olmuş acama melanurları hangi sahteyle aldınız