dostluk ve palamut avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında lineafee tarafından paylaşıldı.

1. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    değerli site üyeleri arkadaşlarım 18.09.2010 tarihinde site üyelerinden arkadaşım enginson rumuzlu engin ve volkan arkadaşımızla hem tanışmak hemde palamut avı için saat 6.40 beykoz yalıköy önünden tekne ile palamut avına çıktık.kaptanımız hüseyin kaptan yolda palamut çapari inceliklerini anlatırken biz tanışma faslıındaydık avlak yerine vardığımızda burunbahçe önlerinde çaparilerimizi sabahın ilk ışıklarında sulara bıraktık.ancak çevre teknelerde pek bir hareket gözlemlenmiyordu.moralimiz pek bozulmamıştı çünki önümüzde daha çok vakit vardı,gerçekten boğaz kıyılarını açıktan seyretmek ayrı bir zevkti.
    yaptığımız denemelerden sonra mevki değiştirmeye karar verdik üstelik mevkimizi oynaklara göre ayarladık.ilk deneme sonuç verdi.palamut yandan takılmıştı oltaya daha sonra çubuklu önlerinde yapılan denmelerde avı 4 adet palamutla sonuçlandırdık.av neticesinden çok kazanılan dostluk çok önemliydi ben engin ve değerli arkadaşı volkana güzel saatler için çok teşekkür ediyorum
    not;engin ben avfotolarını yükleyemedim sana mail atarım rapora ilave edersen sevinirim.

2. deePblue

deePblue na

Dostluğunuz daim balık avlarınız bol olsun :)

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    İskende abi seninle tanışmak gelçekten güzeldi. av günümüş güzel geçti bundan sonraki avlarımızın daha eğlenceli geçeceğini düşünüyorum. av fotolarını senden ve volkandan alır almaz ekleyeceğim. o gün naci amcamla hazırladığımız palamut çaparisini açmadığıma çok üzüldüm çünkü aldığım duyumlara göre turuncu ve yeşil çapariler iş yapmış bizim hazırladığımız çapari ise karışıktı turuncu , yeşil, pembe ve beyaz renklerden oluşuyordu ama kaptan açınca takımı o takımı pek açmak istemdim . zaten takımı teknede unuttum :)
    balık oynaklarını izlemek bile çok zevkliydi. zaman zaman balıklar dibimizden bile zıplıyorlardı. benim o gün canımı sıkan tek olay gırgırların diğer teknelerin üstüne sürüp herkezi kovalayım oraya ağ açmalarıydı ama bu konuyla ilgili yetkili yere sahil güvenliğe mail attım cevabını bekliyorum.

fotoğraflar elime ulaşır ulaşmaz ekleyeceğim. tekrar teşekkürler iskender abi. ayrıca bu avda beni yalnız bırakmayan volkan abime de çok teşekkür ederim.
    bir dahaki avlarda görüşmek dileğiyle..

4. modena

modena

tebrikler...bol balıklı hoş sohbetli nice avlar diliyorum sizler için...

5. evrim_basar

evrim_basar EVRİM

Favori Kamış:
    okuma cedros 4.20 yabomax POISON 4.20
    Favori Makine:
    BAWRA BOSPHORUS80 OKUMA SAFİNA PRO
    En İyi Avı:
    16 kg lık halat herkese nasıp olmaz
    tebrıkler beyler bende 1 tanecık aldım ama usb kablomu bulamadıgım ıcın ekleyemıyorum :) çarsamba yada persembe gunu bende ılk tekne maceramı yasıyacagım kısmetse

6. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    evet arkadaşlar resimleri ekliyorum

ilk palamutumuz boğazından yakalanmıştı. bu fotodan sonra tekne ve benim üsütüm kan içinde kaldı :)

Uploaded with ImageShack.us

ikinci balığımız ve iskender abi güzel poz vermişler :)

Uploaded with ImageShack.us

tekneleri kovalayıp anında bölgeyi ağ ile çeviren gorgor efendi ve bir iki saat sonra ikincisi de koşar adım biraz yakınına ağlarını döktü...

arkadaşlar başka fotoğraflarda var. volkan arkadaşımdan fotoğrafları aldığımda ekleyeceğim..

7. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    teşekkür ederim ahmet :)

8. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sağol turgay abi geleceğin atçekcisi olmadan önce böyle arada ağırlık antramanı tarzı avlar yapmaya devam edeceğim :) parmaklarım kesildi misineden bundan sonra eldiven kullanıcam :D

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bende seni tebrik ederim. olsun çok tekne vardı bizim orda olduğumuz saat içerisinde hiç alamayan da oldu :)

10. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    önemli

değerli arkadaşlarım tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim,ayrıca engin arkadaşımızın belirttiği çok önemli bir detay var tekneden palamut avına çıkacak arkadaşlar muhakkak nalburlarda satılan eldiven(latex cins) veya beybi bulaşık eldiveni alsın şuan ellerim paramparça.
    ben site kurucusu arkadaşlara nacizane tavsiyem karadada butür buluşma ,tanışma organizasyonları toplu balıkavı etkinlikleri düzenlenirse daha iyi olur.balık avı arkdaşlıklarının çok kuvvetli olduğu kanaatindeyim çünki enaz bir ortak payda oluyor.engin ve volkan arkadaşlarıma bu bağlamda;site kurucusu arkadaşlarada ortam hazırladıkları için teşekkürü bir borç bilirim

saygılar

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    foto ilave
    iskeder abi ikinci mailini şimdi gördüm

balığın kuyruğuna dikkat edin :)

12. d1ablo

d1ablo ender

En İyi Avı:
    izmarit :)
    çok güzel av olmuş tebrikler biz henüz palamuta çıkamadık artık kısmetse haftaya kovalıcaz umarım şu karadeniz kızlarından 1/2tanede biz yakalarız :D

13. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    palamut

engin gerçekten kuyruk ilginç 3 lü ,palamut avı gerçekten çok zevkli sürek avı gibi

14. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem

Dosluğunuz daim olsun.Engin bizide palamut avına götürmüsün. Bende seni tuzlada lüfer avına götürürüm :)

Bu arada teknelerin üzerine süren gırgırları filme alıp sahil güvenliğe bildirirseniz belgeleri iptal ediliyormuş. Gerçi hangi sahil güvenlik oda tartışılır.

15. Sıddık 58

Sıddık 58 Sıddık

En İyi Avı:
    Dere alası (32cm)
    Slm
    Bereketli av olmuş.Daha iyileri nasip olur inşallah.

16. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    abi teknenin durumuna bağlı götürmek isterim tabi neden olmasın. tekne başka ekiplere de çalıştığı için boş gününü bilmek gerekiyor. ama seni kaptanla tanıştırmaya çalışırım. şöyle bir sorun da var kaptan yakın bir zamanda ayvalığa yazlığına gitmeyi planlıyormuş teknesiyle. müsait bir zaman olursa konuşurum abi kaptanla . tekne beykozda herkeze kiralamıyor zaten belli bir ekibi var hafta içi haberleşiyoruz bana gün veriyor bende uygunsam çıkıyoruz abi.
    gırgırı kameraya çekicektim şarzım bitti sadece fotosunu çekebildim :) ama fotoda dikkat edersen bir tekne ağın içinde kaldı . adamcağız artık kaçlı çapari açtısya oltasını can havliyle zor toplayıp ağların arasından zor çıktı..

17. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    İskender tebrikler. Palamut az ve öz olmuş. Çok daha irilerini yakalarsınız inşallah. Kıyıdan bizede nasip olur diye umut ediyorum.

18. cebirx

cebirx

tebrikler..

19. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm
    tebrikler,

20. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Engin, Volkan ve İskender bey,
    Tüm ekibi kutluyorum, ellerinize sağlık.
    Belki balık az olmuş ( gerçi 4 adet Palamuta az demek de ne derece doğru ya) ama kurulan dostluklar, alınan keyif belliki harika olmuş.
    Bu güzel avı bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.