DOVER' den tekne ile balik avi raporum.

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında kibrislibalikci tarafından paylaşıldı.

1. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    ]sevgili balik avi sevdalilari herkese selamlar, bugun sizlere tekne ile dogu londrada yakaladigim 3 adet cod ,2 adet levrek,ve iki adet uskumrunun fotolarini sizlerle paylasmak istiyorum. sevgili arkadasim KEMAL'in organize ettigi ava, merkezi londradan 1.5 saat bi yolculuktan sonra,arabalarimizi park edip,tum hazirliklari tamamliyarak teknemize binip,Fransa Ingiltere arasindaki bolgede,avlak yerimize 9.30 civarinda ulastik. bilindigi gibi britanya dunyanin en yogun yolcu ve yuk gemilerinin ugradigi memleketler arasinda ve ayriyeten 1'ci ve 2'ci dunya savaslarinda gerek britanya gerekse dusman gemileri 100 ' lerce bu bolgede denizin dibinde yatmaktadir. biz'de bu gemilerin uzerinde tecrubeli kaptanimizla avimiza basladik oyle guzel bi atmosfer varki teknede icimizdeki tum stres ucup gidiyor. hele bi de en buyuk baligi yakaliyan kisi ,belirlenen para odulunun sahibi olacagindan dolayi heyecan iki kat artmis icimizde. ilk 1 saatte 5-6 uskumrudan baska yakaladigimiz balik olmadi akintinin biraz azalmasi ile ,Kemal arkadasim 40 cm 'lik levregi yakaladi,ardindan bir cod baligi,herkesi bi heyecan basti,aradan cok gecmeden benim kamicimin ucu oyle bir oynamaya basladi ki hemen makinayi sakin ve dikkatli bi sekilde sarmaya basladim heyecandan,ve gulmekten neredeyse baligi kaciriyordum,
    balik gozukmeye basladi bir de ne goreyim ki oltamda iki sahane levrek gorundu tabii ki hemen kaptanin yardimi ile tekneye aliverdik, cok mutluyum bu mutluluk cok gecmeden ikiye katlandi bu kez oltanin ucunda 40 cm lik bir uskumru,fakat son anda oltadan kurtulup denizin derinliklerine baygin bir sekilde ilerlemeye basladi kaptanin file ile tekrar onu alma cabalari sonuc vermedi.bu arada 6 kisiyiz teknede oteki arkadaslar da bazilari iri ,arada orta boyda uskumrulari yakaliyorlar, bu arada en buyuk baligi yakalama yarisi suruyor aramiza yeni katilan arkadaslardan bi tanesi kaptan fish (balik) diye bagirmaya basladi kaptan'da hemen mudahale ederek dikkat et bu buyuk bir balik dedi parayi kesin sen alirsin heyecan yok sakin ol nihayet balik filede iri bir cod baligi yaklasik 1 kilo 100gr tamam simdilik para aceminin cebinde, ilerliyen dakikalarda yine benim oltam oyle bir oynamaya basladi ki aman Tanrim bu kesin buyuk bir cod dedim icimden, hemen sarmaya basladim,bugun sansli gunumdeyim oltanin ucunda bir cod baligi,acami arkadasima donerek sanirim senin tutugunun biraz daha buyugu dedim gulumsedi yine sonlara dogru Kemal arkadasimin oltasina benim ve diger arkadasin yakaladigi baligin buyuklugunde bir cod yakalanmis fakat kaptanin yaptigi tartilar sonucu sampiyonlugu 1 kilo 200 gr ile ben deniz kazandim tabii ki 25 poundu da. Boylece avimiz sona erdi limana donus ve gunun yorgunlugu 1.5 saat lik bir aradan sonra evimize donduk. umarim okurken sikilmamissinizdir sevgiler.:p [​IMG]

Son düzenleme: 12 Nisan 2011
  2. ESER BABAOĞLU

ESER BABAOĞLU ESER

Favori Kamış:
    REMİXSON MASTER 4 MT
    Favori Makine:
    REMİXSON MAGNUM 6000
    Ali Abi Süper Anlatmişsin Sikilmak Ne Abi Insan Okurken Sanki O Ani Yaşiyor,keşke Bizim Buralarda Da Böyle şeyler Olsada Bizde Yakalasak Ama Denizlerimizdemalum Balik Nesli Nerdeyse Tükenecek Bu Troller Yüzünden Eline Kolu Sağilik,daha Güzel Avlar Nasip Olmasi Dileği Ile Kal Sağlicakla.

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tebrik ederim Ali bey. Keyifli bir av gunu gecirmissiniz.

Anlamadigim bir nokta var, bilgilendirirseniz sevinirim. Tek seferde iki levrek birden mi cektiniz? Standart yemli takimlarla mi avlandiniz, yoksa farkli birsey mi?

Ben de Exeter/Devon`dayim. Epey uzak sayilir ama kismet olursa bir gun bulusmak, hatta beraber av yapmak isterim.

Bu arada arkadaslardan bilmeyenler olabilir diye kucuk bir ilave: Ali beyin raporda cod diye belirttigi balik morina baligidir. Bizim sularimizda bulunmadigini zannediyorum. Soguk kuzey denizlerinde yasayan, beyaz etli iri bir baliktir. Ingilizlerin baslica fish & chips malzemesidir. :)

4. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

güzel anlatım ve ödül için tebrikler...resim olayınıda çözebilirseniz tam süper olacak..iyi avlar

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    çok güzel bir anlatım sıkılmak mümkün mü.. Tebrikler başarıların devam eder inşallah.

6. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    sevgili Eser kardesim cok haklisin burada da ayni proplemi yasiyoruz fransiz trolleri batik gemilere cok fazla yaklasamadiklarindan dolayi malum aglarin batiga takilma tehlikesi yuzunden,biz amator balikcilar icin en verimli avlar batiklar uzerinde (pirking,yada giling diye adlandirilan yontemlerle yetiniyoruz)
    BU yontemleri sizlerle bi dahaki sefere paylasacagim cunku bizim denizlerimizde de batiklar var bu yuzden bizim de amator balikcilarimizin uygulamasi gereken bir av taktigi diye dusunuyorum sevgi ve huzurla kalin.

7. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    sagol Engin ben de sana bol sanslar ve en onemlisi kazasiz avlar diliyorum.

8. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    sayin Feridun tesekkurler, resim isine gelince tabii ki cozmeye calisacagim resimleri mutlaka yuklerim o zaman, cok keyifli bir av gecirdik . onumuzdeki pazar gunu de Eastbourne dan, dovere yarim saatlik mesafede olan guneydogu londranin sirin bir kasabasindan cikiyoruz balik avimiza yine teknede 7-8 kisi oluruz tahminim insallah iyi raporlarim sizlerle ballandira ballandira anlatirim sglicakla kal Feridun.

9. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    merhaba Ibo guzel dilekler icin tesekkurler, levreklere gelince, kullandigimiz sahtelerle (sidewinder,hokkais,lumi,shad,vb gibi) canli yem su anda kullanmiyoruz daha biraz erken yemli avlarimizi kiyiya yakin kayalik yerlerde tekne ile yaz aylarinda yapiyoruz. insallah bi gun beraber baliga cikariz tanismak ve paylasim guzel bir sey sevgiyle kal, az kalsin unutuyordun ne ikisi ben gozumle gordum adam dort tane LEVREK birden cekmis hemde pembe renkli hokkais ile fakat cok uzun surmedi fog baliklari bolgeye akin etti levrekler toz oldu gorusmek uzere.

10. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Ali bey,
    Tebrik ederim. Keyifli bir av olmuş.
    Birincilik de yakışmış:)
    Sevgi ve selamlarımla...

11. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    merhaba Bahadir umarim iyisindir, evet iyi bir av yaptik havada gunesli idi darisi basina sevgiler saglicakla kal.

12. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi

13. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi

sonunda resimleri yuklemeyi basardim daha dikkatli olsam cok basitmis neyse ogrendik ya bol bol yukleriz artik :)

14. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    kiymetli amator balikci kardeslerim bu da bir baska avimda yakaladigim COD baligi.

15. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Güzel avlar abi tebrikler,25 sene önce bindiğim Ostende-Dover arası arabalı vapur aklıma geldi yanılmıyorsam da adı Sealink idi

16. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    sengili Ertan tesekkurler, evet sealink'leri goruyoruz hemen yanibasimizdan geciyorlar, buradan Bulgaristana selamlar.

17. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Aleyküm Selam bol resimli raporlarını bekliyoruz,benden de kucak dolusu selamlar abi

18. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Ali kardeşim çok güzel balıklarını kutlarız, afiyet olsun, hoşçakal.:) :) :)

19. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    sagol orhan abi saygilar sunarim.