herkese selamlar, böyle bir siteyi çok geç keşfettiğim için üzgünüm ama okuyacak ve paylaşacak bir dolu bilgi olduğu için de sevinçliyim. ben karadenizli bir ailenin oğluyum, 5-6 yaşında başladım balık tutmaya, on yaşına kadar balığı yediremezlerdi bana, sonra ne oldu bilmiyorum sadece ispari yemeye başladım, 11-12 yaşından sonra da gastronomik olarak da balık aşığı oldum. istanbul'da ikamet ediyorum, yazları silivri civarındaki yazlığımızdaki teknem ile balığa çıkıyorum, senelik iznimde de herkes kalabalık yerlere eğlenmeye giderken ben balık sevdasına dağlara tepelere, ıssız yerlere vuruyorum kendimi mümkün olduğunca. burada aynı duyguları paylaşmakta olduğum bir sürü müstakbel arkadaş bulduğum için çok mutluyum. favori balıklarım sparidae familyasının tüm üyeleri; çipura, mercan, sinarit, karagöz vs. henüz sinarit ve mercan yakalama şansım olmadı, bulunduğumuz yerler bu balıkları yapmadığı için sadece izinlerimde deneme şansım oluyor ama tekne ayarlayabildiğimiz gecelerde ay olmaması, motorun bozulması gibi zoraki durumlar yüzünden sinarit ve mercan tutamadım henüz elimde. kamış ile avcılığa çok aşina değilim, tekne balıkçısı olduğum için makina kültürümü geliştiremedim, kıyı balıkçılığı ile makina kullanımına yönelmek istiyorum biraz da... bu vesileyle siz denize gönül vermiş bilinçli arkadaşlarımın hepsine saygılarımı sunuyorum. rastgele...
Merhaba Kaan hoşgeldin. Biz de Silivri'ye gidip balık tutarız ara sıra. Kısmetse, bir gelişimizde seninle de tanışmak isteriz. Keyifli paylaşımlar dilerim, rast gelsin.
hoşbulduk, iki hafta içinde sezonu açacağım, haftasonları oralarda oluyorum genelde, memnuniyetle... hoşgeldin diyen tüm arkadaşlara da teşekkür ederim...