Merhaba balik avi dostları, Ara ara balığa çıkıp avladığım balıklar ile ilgili rapor yazmaya çalışıyorum,En son 20 gün önce aldığım lüfer raporundan sonra rapor değeri olmayan avlarım olsa da dün akşam 19:00 gibi dragos sahilde yavuz arkadaşım ile av yapmaya çalıştık.Hava 15 derece rüzgar hafif poyraz deniz durgun tam balık havası 19:30 gibi ilk vuruşu aldım tasmalamamla sarıkanat kovamızda 5 dakika sonra yavuzun yemi dibe inmeden oltanın hareketi ve tasmalaması bir sarıkanat daha kova da.Rüzgarın ara ara sert esmesiyle kamışların oynaması bizi epey bir yanılttığı oltaları çektikten sonra yemlerin kesik gelmesiyle anlaşıldı.Akıntı da başlayınca 130gr kurşuna yükselttik takım ağırlığımızı,saat 20:30 gibi üst üste iki sarıkanat daha alıp avımızı,evde bekleyen misafirler yüzünden bitirdik. 3'lü siyah iğneli mantar takım balıkçıdan alınmış bayat olmayan istavrit ile alınan 4 adet sarıkanat. Bugün 5 gibi gidip taze istavrit tutmayı planlıyorum,akşama şansımız varsa avlanmaya devam... Sağlıcakla Kalın..
tebrikler çok güzel balıklar. şu mantarlı lüfer takımından bahsedermisiniz biraz. köstek boyu istavritin mantara takılışı...
Köstek boyu yarım kulaç yani 90-110cm arası benim ideal ölçüm olup,istavriti kılçıksız fileto şeklinde kesip kuyruk kısmı mantara gelecek şekilde et kısmından geçirip parlak yüzeye batırıp sırasıyla 2. ve 3. iğneleri sıralayarak takılması ve denizin akıntı durumuna göre 100-150gr kurşun ile avlanmak daha sağlıklı oluyor. Rast Gelsin
Akın bey ttebrik ederim, dişlilerin avlandıklarında oltacıya verdikleri haz bambaşka oluyor daha niceleri rastgelsin...