Bu düzenekte ayni texas rig gibi,bu düzenekte kanca ile beden arasina ek olarak bir köstek baglaniyor...
Selim abicim teşekkürler. Bu takımı at-çekte mi, sırtıda mı kullanmak gerekir.? Fırdöndü öncesinde (bedene doğru olan taraf) kullanılan malzemeler boncuk ve kurşun mudur? İğne ucuna takılan yem/sahte hakkında da aydınlatırsanız sevinirim. Selamlar.
Takimi atcekte kulanman gerek. Düzelttim. Berkleyin cok güzel solucan seklinde sahteleri var,ayrica solucan seklinde bir cok markanin sahteside mevcut...
Selim Abi, bu takım drop shot değil.. Drop shot başka bir şey: Carolina rig, yani Karolina takımı, dipten levrek yakalamak için kullanılır. Aslen tatlı su takımıdır, bass denen bir tür levrek için yapılır ama denizde de gayet iyi netice verir. Atarsınız, dibe inmesini beklersiniz. Sorna sertçe çekip havalandırır, aşağı inerken de yavaşça boşluğunu alırsınız. Bu şekilde, dipte zıplata zıplata çekersiniz ve genelde akıbetiniz bir yerlere takılmak olur.. Klasik "at onu, sar son sürat onu" tekniğini bu takımla kullanmak cinayettir..
Dogru serdar drop shot degil ama o katagoride gectigi icin,üst tarafa drop shot yazip,takimin üstünede carolina rig diye ekleme yaptim,bunun nedeni kulanilan malzemelerin drop shotta oldugu gibi benzer takimlarin olmasi,yani anlayacagin katagori ayni. http://www.drop-shot.de/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=39 Avlanma sekline gelince,degisik av sekileri var ama bunu yazi ile anlatmak kolay degil,buarada herkes kendi deneyerek ögrenmeli av seklini diye düsünüyorum
Bunlar, amerkiada tatlı suda iyi bilien ve yaygın kullanılan, tabiri caizse tatlı suyun kare ası olarak nitelenebilecek takımlar.. Carolina rig - Texas Rig - Split shot - Drop shot.. Hepsi farklı nitelikte sular için geliştirilme takımlar.. Kullanımları elbette ona göre farklı.. Ama bizim kıyıların sahteden anladığı at ve son sürat çek olayı hiç birinde yok..
Serdar ona bakarsan,wobblerle,silikon baliga atcekte ayni sekildemi aksion veriyoruz,onuda birak jig kafali silikon balikla,düz takip attigimiz silikon baliga ayni sekildemi aksion veriyoruz,atcek degisik,cesitli ve disiplinli bir katagoridir,atmis oldugun sahteye hakim olman gerekir..ben onun icin diyorum,herkes kendi tecrübelerini edinmeli diye,bu anlatmakla olacak bir sey degil,sığ bir suda deneyerek ve sahtenin aksionunu görerek daha iyi tecrübeler edinilebilir vs vs bu böyle gider,tabiki dünden bu güne ögrenilecek bir konu degil ama disiplinli bir sekilde üstüne gidilirse ögrenilir...
selam selim abi ben bu drop shot takımını geçen sene bi yerden görüp yapıp denemek istemiştim ama daha deneyemeden vaz geçmek zorunda kaldım arkadaşlarım beni uzun süre dropshot tufan diye çağırmışlardı