Merhaba arkadaşlar Drop Shot ve Light Rock Fishing tekniğini rahat bir şekilde kullanabileceğim bir kamış arıyorum hali hazırda elimde Okuma V SYSTEM Spin Kamış 270 cm 10-40 gr atarlı ve makara olarakta Daiwa Procaster 2500 A var sanırım makina işimi görür ama kamış atarı yüksek ve boyu uzun sizlerden elimdeki makinaya uygun bir kamış tavsiyesi bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim vereceğiniz tavsiyeler için.
5-20 cok yüksek olur. En fazla 10 gram atarlı bir kamıs edinmelisiniz. 20 atarlı bir kamışla 2-3 gramlık bir sahteyi hissedemezsiniz bile.
drop shot için ince uçlu yumusak 1.80-2.70cm arasi 1-10g, 5-15g, 10-30g gibi kamislar kullanilir. seçilecek kamis kullanilacak kursun ve silikon agirligina göre belirlenir. 10-40g daiwa crossfire 240cm aksiyonu drop shot için biraz sert geliyor mesela. v system de sert bir kamis. güzel aksiyon verecegini zannetmiyorum.
Alumina 240 5-25 kullanıyorum. LRF için uygun değil. Bence atara aldanmayın. Okuma kamışlar sert aksiyonlu dur. LRF için yumuşak aksiyonlu kamış kullanın.
Yakın bir yerde olsan, karaköy'de bir toptancıda tam bu işe göre güzel mitchell ve abu kamışlar var. Bilhassa abu garcia'lar biçilmiş kaftan. Şu an modelini filan hatırlamıyorum, sorun o. Vakit varsa, uğradığımda bir bakarım.
cormoran dropshot 205 cm 3-28g aksiyonlu. ben lrf için 230 cm 3-30g aksiyonlusunu aldım seçim sana kalmış
eğer yeni isterseniz bunu düşünebilirsiniz http://www.egetechstore.com/shimano-nasci-ax-2-parca-spin-215-mt-ml-7-21-gr-pmu2570
Bu nasıl sizce pahallı baya bi ama hakkını verirmi dersiniz http://www.incecizgi.net/Balzer-Outlaw-Drop-Shot-Lure-28-Spin-Hiroshi-277cm-3-28gr-Spin-Kamis.html#0
daiwa Crossfire 2.2m, 2-8gr atarlı, CF722ULXFS-AF kodlu lrf için şuan numune aşamasında piyasada satışta olmayan crossfire ın gelmesini bekliyorum. fiyatı oldukça uygun olacak
Kasna için atçek yapacaksanız ve bartında yukarı taraflara gidip avlanacaksanız 2 mt fazlası işkenceden başka bir şey olmuyor. Bartın dereleri yapı itibariyle etrafı ağaçlık ve uzun olta ile sahte ya da meps atmak pek mümkün olmuyor. Ben 2.7 lik spin kamışla atmayı denedim her defasında hüsran. Açık bir yer bulup oltayı atmaya uğraşmaktan balık avlamanın tadını alamıyorsunuz. Ya da hamsiyi takıp beklemeli av yapacaksınız geçen haftalarda çılgınlar gibi saldıryorlardı hamsiye. Selamlar