dubai de balık avı

Konu, 'Tanışalım' kısmında murat pekin tarafından paylaşıldı.

1. murat pekin

murat pekin murat pekin

Favori Kamış:
    penn
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    hamurr (orfoz) 7 kg. king fish 6.5 kg.
    Merhaba,
    yaklaşık bir yıldan beri burada yaşıyorum,yelkenle ve sualtı ile ilgim olmasına rağmen balık avına çok yabancıydım. ancak burada bir arkadaşımın önerisi ile 31 feet bir balık teknesi alıp bu işe başladım. benzinin çok ucuz olması sebebiyle çift 200 hp motorlar için 400 lt. benzin 240 tl sına (600 drh.) doluyor. bu sayede bu beygirdeki motorlar la rahat bir şekilde saatlerce trolling yapma imkanı olduğu gibi bir bölgeden diğer bölgeye hızlı intikalinizi sağlıyor. zira her bir balığa çıktiğinizda 50 knot mesafe katetmeniz çok normal.
    burada olan lokal balıkların en makbulü hamurr denilen bir orfoz cinsi. dipte yaşamasına rağmen basra körfezindeki su derinliği 50 knot bile açılsanız 20 metre yi geçmediğinden trolling ile yakalıyabiliyorsunuz.
    burada en iyi iş yapan rapala x rap ın derinliğe göre 30 - 20 - 15 feet lik boyları olan kırmızı gri tonda olanları. ancak 2 - 3- 4 numara kaşık ta şu aralar iyi iş yapıyor. tabi kaşığın 10 mt. önüne batırma aparatı koymak şartıyla.
    mayıs ekim arası su ısısı 34-38 derece olduğu için hamurr dışında pek bir balık alma şansınız yok. zira hava sıcaklığının da 55-60 derecede olması işin cabası.
    ancak 15 ekim den sonra sıcaklığın düşmesi ve suların soğuması ile (su an su 23 derece hava 25 - 29 derece arası) göçmen balıklar geliyor. bunların en çok yakaladıklarım kingfish denilen bir uskumru türü ki 20 kiloluğunu yakalarsanız hiç şaşırmayın. ben 6 kiloluğuna kadar olanını yakaladım.
    bir diğer balık bizim akyaya benzeyen ama daha lezzetlı olan ve 3-6 kilo arasında bolca yakaladığımız limonfish denilen bir balık ve tabiki her boyda baracuda lar.
    azda olsa bizde lambuka denilen dorado ve cobia larda yakalanan balıklar arasında.
    şimdilik bu kadar ilerde daha detaylı bilgiler de gönderirim.
    rastgele.

2. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Merhabalarr hoşgeldiniz.Keyifli paylaşımlar.Orada daha mı bol balık var bilmiyorum hep içimde"ulan yurt dışında ne balıklar var"diyorum ama eminim dışarıda 1-2 ay aralıksız avlanma imkanım olsa yine burayı özlerim

3. 56562

56562 xxx xxxxx

Aramıza hoşgeldiniz, keyifli paylaşımlar. Tecrübe ve bilgileriniz bizler için oldukça farklı. Özellikle av raporlarınız sabırsızlıkla bekliyoruz.

4. LapinCash

LapinCash

Bence 3 tarafını denizlerle kaplı bir ülkenin balıkları daha çoktur diye düşünüyorum.Allaha şükür bizim balığımız bize yetiyor.

5. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Hoş geldiniz.

6. murat pekin

murat pekin murat pekin

Favori Kamış:
    penn
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    dün yani ayın 7 sinde bir haftalık fırtına bitti ve balığa çıktım. yaklaşık 7 kiloluk bir lokal adı lemonfish, (bilinen adı queenfish) çektim. uzun uğraşmam sonuncu balık tam tekneye geldiğinde kaşık ağzından çıkmasına karşın aynı anda kancayı saplama imkanı bularak balığı tekneye çektim. bunda balığın yorgun olmasının etkisi oldu. yaklaşık iki kiloluk kısmını lakerda yaptım ve iyi olacağından eminim. bugün yeni başlayan kum fırtınası bitene kadar ara veriyorum. balığın resmini blog a ekledim. iyi avlar.

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Murat bey tebrik ederim. Muhteşem, çok güzel bir balıkmış gerçekten. Ellerinize sağlık. :)

Bu güzel balık burada da olmalı değil mi?

8. murat pekin

murat pekin murat pekin

Favori Kamış:
    penn
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    bu resim yukarıda bahsettiğim balığın değil bu balık 3.5 kilo. onun resmini yeni yükledim yarın görülebilir herhalde.

Son düzenleme: 8 Aralık 2009
  9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hay Allah, balığın güzelliği gözlerimi kör etmişte, kilosuna bakmayı unutmuşum.:D :eek:

Resimde ki balıkta Lemonfish midir Murat bey? :)

10. emrmtn

emrmtn Emrah Metin

En İyi Avı:
    kayıtlara geçecek birşey arıyor :)
    hoşgeldiniz Murat Bey,,yaşadığınız bölgede güzelmiş fotoğraflı paylaşımlarınızı bekleriz...

11. murat pekin

murat pekin murat pekin

Favori Kamış:
    penn
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    evet bu balıkta lemonfish ancak bu isim burada özellikle afrika kökenlilerin kullandığı bir ad. gerçek adı queenfish google da da bu isimle bulabilirsiniz.

12. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Öncelikle hoşgeldiniz. Bu yakınlarda ben de geleceğim oraya. Bana biraz bilgi verebilir misiniz orası hakkında? Balık tutabilirmiyim? Bilmiyorum. Çünkü yanımda takım getirme lüksüm yok. Ben daha çok ne yapabilirim onu öğrenmek istiyordum. Şimdiden teşekkür ederim.

13. murat pekin

murat pekin murat pekin

Favori Kamış:
    penn
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    iyi günler
    iş amacıyla mı turizm amaçlı mı dubai ye gideceksiniz ?

14. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    İş amacıyla geliyorum. Şimdilik oturma izni alacağım. O yüzden bol vaktim olacak herhalde. Hem bizim oradaki tesis de üretime başlamadı. Bir hafta kadar kalıp döneceğim. Sonrasında senede 1-2 defa 1-2 haftalık gelip gidişlerim devam edecek.

15. MGB

MGB GOKHAN

Favori Kamış:
    Kamış olta, yapay yemler, sırtıyı pek severim :) ...
    En İyi Avı:
    Umarım yakında İRİ bir LEVREK :)
    Murat Bey, queenfish olarak adlandırılan balıgı daha onceden de bildigim uzere bizim oralarda ki akyaya benzetmisimdir ben hep... Sizin ki de gercekten harika gorunuyor, tebrikler... Dubai'ye geleli 3 ay olmasına ragmen henuz maalesef islerimin yogunlugundan balıga ayıracak vakit bulamadım. Biraz daha isler rayına oturdukca sanırım en buyuk hobime de vakit ayırabilecegim... Dubai balık anlamında gercekten oldukca verimli ve barındırdıgı cesit itibari ile de oldukca zengin bir yer... Bu anlamda sanırım oldukca sanslıyız... Bu vesile ile aylardır giremediğim formada tekrar girme fırsatı buldum, artık bundan sonra raporlar Dubai'den gelecek... Bu vesile ile herkese tekrar saygılar, sevgiler....

Son düzenleme: 22 Aralık 2009
  16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yeniden hoşgeldin Gökhan.

Özlemini duyduğun levreklerini bulursan bizler de görmek isteriz. Şimdiden rastgelsin en güzeline, gönlündekine.:)

17. MGB

MGB GOKHAN

Favori Kamış:
    Kamış olta, yapay yemler, sırtıyı pek severim :) ...
    En İyi Avı:
    Umarım yakında İRİ bir LEVREK :)
    Tesekkurler Nuri Bey,

Sanıyorum levrek burada da hayal olmaya devam edecek... Cunku bildigim kadarıyla bu bolgede yok. O benim Antalya'da ki en buyuk hayalimdi, bırakayım en buyuk hayalim olarak kalmaya devam etsin :)