Merhabalar, Tatlısu için Turna sezonun açılmasına günler kala eksik malzemeleri tamamlamaya çalışıyorum. Turna için suni yemlerle at-çek yaparken haliyle sahte balıklar, kaşıklar, silikonlar bazen kamışlara bazen de su içindeki otlara takılıyor. Takılınca da doluyorum elime misinayı başlıyorum çekmeye...Gerilen misina birden boşalıyor. Acaba sahteleri kurtardım mı derken hayal kırıklığı yaşıyorumcyr . Kopan misinanın ucuna baktığımda düğüm yerinden koptuğu belli oluyor. Acaba benim attığım düğümden dolayı mı çabuk kopar misina yoksa misinanın düğüm mukavemeti düşük olduğu için mi? Bunun bir çaresi var mıdır? Dikkatli kullanmak dışında Değerli ustalarım, sahtelerimi kurtarmak için sağlam ve uygun fiyatlı misina bulabilir miyim. Tavsiyelerinizi bekliyorum...
turna için ip misina kullanabilirsin,ki zaten ip misina kullanıyor çoğu kişi...kafadan saldırırsa mono misinayı kesme olasılığı var.. hangi marka misina kullanıyorsun ayrıca ne tür bir düğüm atıyorsun misinaya?
Yıpranmış/çürümüş misinalar hariç mukavemet ne olursa olsun, kopma %99 düğüm yerinden olur. Düğümün kaderidir bu.
Kadir agabey misinanın markasını hatırlamıyorum ama düğüm yeri hariç çok sağlam asılmayla kopmuyor. Ama düğümde sıkıntı oluyor. Attığım düğümü de burda nasıl göstercem bilemiyorum . İp misinada hiç tecrübem yok kullanışlı olur mu bilemiyorum.
ne tür düğüm kullanıyorsun bilemiyeceğim.. şu videodaki düğüm en sağlam düğümlerin başını çekiyor..bağlaması oldukca kolay ve çok sağlam.. kendi attığın düğümü test et,birde bunu test et:thumb: aklına başka düğümler geliyorsa onunlada karşılaştır bu polamar düğümü:thumb: bu düğüm şekli misinanın gerçek düğüm mukaviyetini tavan yaptırır.birçok düğüme göre.. klipsse bu düğümü at.. http://www.youtube.com/watch?v=VjETiMmFN_c
Agabey çok teşekkür ederim. Eve gider gitmez bunu deneyeceğim. Tavsiye ve ilgin için tekrar teşekkür ederim..
Palomar düğüme küçük bir ekleme yapayım: Düğüm oturtulurken çekme işlemini beden misinasına değil, kesilip atılacak uca uygulamak lazım. Biraz da ıslatmak yanma ve deformasyonu en aza indirir.
-bir kez daha vurgulama gereği hissettim nedense- Hakancım şu düğüm mukavemeti; misinaya uyguladığın bağlama/düğüm işlemiyle doğru orantılı bir konu. Sağlam, ne bileyim çekeri yüksek herhangi bir misina yanlış düğümden dolayı istenilen performansı vermez. Atacağın düğüm çeşidi ve bu düğümü nasıl attığındır belirleyici olan. Hiçbir düğüm mukavemeti misina çekerinin üstünde bir değere sahip olamaz. Belirtilen çeker değeri maksimum mukavemettir aslında ve düğüm altına girince biraz nefesi kısılır, güçten-takatten düşer. Az düşer veya çok düşer bunu da doğru düğüm atmak belirler ki bu da avcının el becerisi ve dikkatine bağlıdır. Yanlış düğüm sonucu 5 kg. çekerli bir misina 2 kg çekmez. Doğru düğüm aynı misinayla 4,90 kg. çektirir. Marka tavsiyesi bilen dostlardan gelsin, Senden de trofe turnalar inşallah.
Anladım Agabey çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Yukarıda kadir agabeyin tavsiyesi olan polamar düğümü denedim. Gerçekten de benim düğümden bayağı bir sağlam oldu. Çok işime yaradı gerçekten teşekkürler.