Yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce idi, Karaköy Firar mağazasından bir kamış bakarken, Sonradan sahibi olduğunu öğrendiğim Mahmut bey bir vesile ile bu ufacık aparatı göstermişti, O zaman tam manasını anlamadığım bu aparatı geçen mağazalarını ziyaretimde dikkati çekti 3 paket aldım…Eve gelince çeşitli denemeler yaptım ve inanılmaz sağlamlıkta bir bağ oluşturuyor ve çok pratik bağlaması. En önemli özelliği ise düğümün mukavemetini azaltan diğer düğümlere göre çok sağla oluyor. Benim aklıma ilk gelen sahtelere birer tane takmak ve av esnasında direk misinayı bağlamak, Diğer bir yöntemde, Bu aparata klipsi peşinen takıpta , takımda düğümsüz kullanmak gibi ilk akla gelenler. Düğüm ile başı dertte olan arkadaşlara, Bu çok hesaplı ama bir o kadar da kıymetli aparatı tanıtmak ve faydalanmalarını sağlamaktır. Tüm dostlara RASTGELSİN . Dyneema, brad, örgü diye tabir edilen ip misinalarda başarısı yüksektir. Boyutları 2cm. dir Düğümün atılış şekli, Sadece dolama yöntemi ile inanılmaz sağlamlıkta olmaktadır. Kullanan arkadaşlar varsa, ne şekilde kullandıkları ile ilgili yapacakları katkılar çok kıymetli olacaktır. NOT: Düğümler diye bir bölüm olması lazım, en önemli konuların başında takım da düğüm gelir.
Hamit Abi selam, güzel bir sistem ama aklıma takılan bir şey var; misina gerginken güzel tutar bu ama düğümsüz sadece dolama, misina boşladığı zaman gevşeyip kurtulmaz mı?
Bu aparatı Vedat Amca' da önermişti. Fireline crystal gibi sorunlu düğüm mevzuusu olan misinalar için birebir. Fireline ı olta bedenine bağlarken kullanılabilir sonuçta dip takımında sonda gergin tutan bir kurşun var ama sahteye direkt olarak takılması konusunda şüpheliyim.
Sevgili Kaan evde yaptığım denemelerde monoflament 0,35-0,25 misinalarda el kontrolunde bence başarılı iken, Bu aparatı kullanan ve tecrübesinden kesin olduğum arkadaşım suda mono misina çözülüyor dedi ama örgüde çok başarılıymış. En güzel yanı ise sistem çok güzel iş görüyor, 8-9 tur sarıldığında inanılmaz sağlamlık sağlıyor. Çok hesaplı fiyatı var, alınıp denenmesi faydalı olur. Yücel bey, Önce aparat kandırıcıya takılıpta, misina sarılıyor. Denedim harika oluyor.
slmlar ben bu malzemeyle bir hayli zaman önce tanıştım gercekten dediginiz gibi çok ucuz ama cpk faydalı bir urun bende bunu firarda edinmiştim ben bu urunu çaparide kullanıyorum amacım çaparide kasa başı baglarken özellikle pahalı misinalrda kasa başı baglarken uzun bir metraj kullanmak zorunda kalmıyorum en önemliside kasa başı dügümünden kurtuluyorum dügümsüz çaparilerde ozellikle yuksek gramad kursunlarda deforme olan takım kasa başı dügümünden patlıyor bu malzeme sayesinde cok daha dayanıklı oluyor kullanımıda çok başıt rast gele
Tek kat kasa düğümüyle bile kullansak sanki takıma en az zararı verdirecek gibi duruyor ama tabi denemek lazım, benimkisi sadece ilk gördüğümde aklıma gelen fikir.
çok pratik ve kullanışlı olduğu belli,acaba sazan avında 3 lü dip oltasında iğne bağlamada kullanıla bilir mi?