Arkadaşlar; her balığın lezzeti ayrı ayrı ayrıdır ve hepsinin damağımdaki yeri başkadır fakat öyle bir balık varki lezzeti konusunda damağımda taht kurmuştur işte bugün sabah saat 6:30 da başlayan av hikayesi; biraz öncede söylediğim gibi sabah erken kalkıp bir arkadaşımla fethiye'de karayolları balıkçı barınağı denen yerde buluşup tekneyle açılığ mercan avına çıktık her sabah yaptığımız gibi. yolda sırtı çekerek mendos dağına yağan karın soğuğunuda içimize çekerek ilk meramıza gittik ama nafile küçücük isparilerden başka birşey yok. Biraz daha uzaklaşıp daha derine 75-80 metrelerde balığı aramaya başladık ve mercan efendiyi ufak ta olsa bulduk bunun yanında lopa (kupes), paşa pantalon( barbunun burdaki bir çeşidi) başladık çekmeye bir an misinam gerildi kopacak zannettim ve karış karış çekmeye çalıştım aşağıdan deli bir balık geliyor ama ne ? daha önce hiç rastlamadığım bir mücadele var herhalde çok iri bir mercan geliyor diye düşünüyorum ama yok değil doğru düzgün kafa atmıyor ama teknenin küpeştesinde misina inim inim inliyor yolda arkadaşında misinasını toplayıp aldı dönüp duruyor allah'tan teknenin altı temiz midyesiz misinayı kesecek birşey yokve en naetinde sırtındaki tüm dikenleri açmış dülger balığı bir kaç kulaç ötede gözüktü ama ağzında olta yok olta kulağının dışından saplanmış aldım tekneye zannedersem aşağıdaki yeme gelen ufak balıkları yemek için oltamın çevresinde dönüyordu bende çarpınca yakalandı. Bu balığın bir diğer özelliği Nuh peygamber gemisini bu balığın kemiklerinden yapmış ve bir marangozun tüm aletlerinin şekli bu balığın kemiklerindeki şekillerle aynıymış, etinin lezzetini bu kadar çok sevdiğim bir balığı hayatımda ilk kez yakalamış olmanın sevinciyle akşam 18:30'a kadar avimiz devam etti. Dülger 1100 gram geldi diğer balıkların toplamıda bi o kadar vardır, resimleride eklemeye çalışacağım rastgeleyin
Oğuz bey tebrikler, güzel bir av olmuş. Dülger harika görünüyor. Güzel avlarınız daim olsun. Bu arada konuyu deniz av raporları bölümümüze taşıdım.
Tebrikler Oğuz güzel bir dülger yakalamışsın ufaklıklarda eşantiyonu olmuş şansın daim olsun Dülger benimde beğenerek yediğim balıkların başında gelmektedir
Tebrik ederim, şık bir rapor olmuş. Balıkların hepsi çok güzel görünüyor ama tabii dülger biraz daha ihtişamlı durmuş haliyle. Bereketli avlarınızın devamını dilerim... Bu arada, madem dülger balığını bu kadar çok seviyorsunuz, hakkında yazılmış başka bir hikayeyi de okumak istersiniz diye Adil Serkan Satı arkadaşımızın eski konusu olan ve Murat arkadaşımızın aktardığı bu linki ve ayrıca tür hakkında geniş bilgi ve av tekniği hakkında da bir şeyler okumak istersiniz diye, Hüseyin Alp Arslan ağabeye ait anlatımla bu linki konunuza eklemek istedim.
oguz bey tebrikler harika gözüküyo ben ilk kez gördüğüm bir balık afiyet şeker olsun balığınız her daim olsun
Çok güzel bir av olmuş. Normalde dülger balığı, oltada var nı yok mu hissedilmeden gelir. Yandan yakalanınca epeyce yormuş sizi. Afiyet olsun.
Tebrikler,çok güzel çeşit yapmışsınız.Anlatım ve resimlerde harika.Güzel avlarınızın devamı dileğiyle. Rasgele,
ilk sayfada SİFENDİFER arkadaşımız neden peygamber balığı dendiğini link vererek anlatmış ordan takip edersen neden mübarek bir balık olduğunu öğrenebilirsin, bende bu kadar detaylı olarak ilk kez öğreniyorum sadece yemesini severdim önceden rastgeleyin