Av tarihi: 25.09.2014 Av yeri: Zeytinburnu açıkları Av zamanı: 2 - 2,5 saat kadar Kullanılan takım: El oltası uzunolta Yem: Yaprak zargana Beden: 0,56 berkey trilene Kurşun ayağı: 0,40 Kol: 0,34 FC berkley İğneler: 2/0 Wmc Yakalanan balıklar: 8 adet En takozundan lüfer irisi Dün sabah yaptığım avdan sonra ,sevgili dostum Aret'le bu sabah erkenden bizim limanda buluşmaya karar verdik.Bende dünki avdan kalan fletolarla Aret'in getirdiği geçen seneki zarganalar gayet güzel çalıştılar.Saat 06:00 sularında limandan meramıza hareket ettik.İlk balığı sabah karanlığında aldık.Gelen balıklar takozmu takoz.Ortalama 1,5 saat av yapıp 8 güzel lüfer yakalayınca sabah sabah güne keyifli bir başlangıç yapmış olduk.Daha güzel avlar tüm Balıkavı ailesine rastgelsin ...
Hey Maşallah canavarlara bakın hele Tebrikler Can bey artik her sabah raporlariniz ile şenleneceğiz umarim Devamini dilerim yine güzel bir sabah suyu yapmişsiniz. Aretcim sanada selamlar ve rastgele.. Özledim valla sizleri kısa zaman içerisinde umarim bi av yapabiliriz. Rastgele..
Tebrikler Can, çok güzel bir av yapmışsınız. Kısa sürede bu kadar güzel av yapıp, ardından o moralle işe gitmek muhteşem bir duygu olmalı. Balık boyları gayet güzel, bizim buralarda zaten bu boy çıkar lüfer, sizin takoz olarak nitelememeniz lazım bu balıkları, aslen bu balıkların tutulması lazım bence. Bunlar harbi lüfer işte, adına yakışır ebat ve asalette. Umarım bu boy balıklara alışacağız ilerleyen süreçte. Bunlar bizim buralara gelene kadar 1 boy daha büyürler. Devamını dilerim, rastgelsin.
Can kardeşim, yeni teknen hayırlı olsun tekrar. Gerçekten çok denizci ve rahat bir tekne. Soğuk, yağmur filan vız gelir, hızı da gayet yeterliydi. Çok iyi bir seçim olmuş gerçekten. En iyi günlerde kullanmanı dilerim. Ava gelince gerçekten, kısa günün karı diyebileceğimiz çok keyifli bir av oldu. Hele uzun zamandır balığa çıkamadığım için bu av bana adeta ilaç gibi geldi. Sabah erken balıklar peş peşe tekneye gelmeye başladı, sonra biraz kesti. Avın sonuna doğru Can hadi saralım biraz da limanın önünde bakarız dedi. Tam sarıyorduk ki balık bulucu sağlam bir sürü gösterdi. Biraz daha duralım dedi Can, az sonra da benim oltaya balık bindi. 40 cm'lik kofana adayı yakalandığı gibi 250 gram'lık kurşuna rağmen su üstü yaptı, sonra Can'ın oltanın üstüne gitmeye başladı. Can oltasını kurtarmaya çalışırken ben de çeşitli aksiyonlarla sonunda takozu tekneye almayı başardım. Böylece 8 vuruş 8 balık yapmış olduk. 5 tane Can, 3 tane de ben. 1 yıllık buzluk zarganalarının bu derece randımanlı çalışması gerçekten çok hayret verici ve sevindiriciydi. Bu balıktan sonra biraz daha dolaşmayı sürdürdük. Yine ava son verecekken son dakika golü benim oltamdaydı. Bir önceki kadar olmasa da iri bir balıktı, kurşunu içeri aldım ancak su üstünde kuyruğu salladığı gibi gitti. Bu da günün kaçan tek balığı oldu. Bir önceki iri balık iğneyi iyice açmış. Ben de dikkat etmeden gönderince bu balık su üstünde iğneden kurtuldu. Bu da onun şansıymış. Neticede bu güzel havada, mesai öncesi harika bir av yapıp, akşam yiyeceğimiz balıklarla işyerinin yolunu tuttuk.
Fırtına öncesi iyi kaçamak olmuş, boğaza güzel lüfer girdi haberini aldım tutulan balıklar 700 gramlık. Biz haftasonu ava gidenler yine çıkamayacağız denize. Kafayı yememk içten değil. Avlarınızın devamını dilerim.
Sizin bu moralle ise gitmeniz iyide biz okuyup baliga gidemeyenler icin ise baslangic pek hayirli olmuyor
Güne başlamak için eşsiz bir yöntem gerçekten tebrikler, daha bol daha güzel avlar yaparsınız inşallah bu sezon...
Sorma be Furkan, fırtına gitti geldi tam hafta sonunu buldu. Sürekli hava durumunu kolluyorum ama olacak gibi değil heralde. Dediğin gibi hiç yoktan bir kaçamak yaptık, vaktimiz olsa tüm gün iyi balık alırdık. Artık fırtına sonrasında da aynı balığın devamını umuyoruz.