Uzun süredir balığa gidememenin hasreti ile sabah 5 te kalkıp işe gitmemize rağmen saat 3 te işten çıkıp o yorgunlukla tüm fedakarlıkları yaparak akşam suyu için daha önce çok güzel çipura ve levrekler aldığımız çeşme çiftlikköye gitmeye karar verdik.Ne varki bizim yaptığımız fedakarlığı denizana bu sefer yapmadı.Ama olsun bugün olmazsa yarın olur. Kullanılan Takım: Mustad 496/2 No Yem:Yaze sardalya ve boru kurdu Yer:Çeşme çiftlikköy civarı Av zamanı:18:00/23:30 Tutulan Balıklar: 7 Tane ufak sargoz 1 tane ufak lidaki (Tamamı denize canlı iade edildi) 3 Adet yılan balığı eek: Bir tanesi yaklaşık 1 metre ) Kaçan Balıklar: Saat on civarı benim oltaya güzel bir vuruş oldu ne varki zil bile çalmaya fırsat bulamamıştı tasmalama işlemi tamamlandıktan sonra kalamayı vererek balığı yormaya çalıştım çünkü gerçekten sağlam birşeydi ve oltayı çok zorluyordu o an kalp atışım tavan yaptı yaklaşık iki dakikalık mücadelenin sonunda oltam boşalmıştı bu sefer balık galip geldi çektiğimde ise iğnenin saçaktan koptuğunu gördüm.O yüzden sadece yılan balıkların resimlerini yükleyebiliyorum.
Tebrikler Evren abi sargozlar ve lidaki için yaptığınız fedakarlığı keşke mığrılar içinde yapsaydınız lütfen yanlış anlama abi pek rağbet görülen bir balık değildir ondan dedim.Siz rağbet ediyorsanız afiyet olsun
çeşmede çok meraklısı var bu yılan balıgının, hatta bir çok bayan bıle gördüm komşulardan falan, iskelede tutuyorlar bunları
o balık yemi yuttuktan sonra zarar vermeden iğneyi çıkarmak neredeyse imkansız.Kendi tecrübelerimden biliyorum..
Olsun belki yarına güzel bir av olur.Mığrılarda fena değil.Bende bu balıkların iğneyi aldıktan sonra zarar vermeden çıkarmanın imkansız olduğunu duymuştum.
Irı mıgrı tulum cıkarıp gece domates suyunda bır mıktar dılımlenmıs soganla bekletılıp ertesı gun sotelenır. Ancak gececı arkadasların bas belası olup her alıp gıttıgınde yuregımız hop eder.Levrek zannedıp onu gorunce nefret ederız. Zaten ıgneyı derınlere yuttugundan ugrasmaz keser atarız. Soyları tehlıkede olan bır tur degıl ancak ınsan bos yere oldurdugune uzuluyor. Bır kez arkadas kepceyle alalım dedı.Ertesı gun 1 ssat kepceden sumuksu parcacıklar temızledım.
migrimi yilan baligimi..yilanbaliginin avrupada cok ragbet gordugunu,cok lezzetli oldugunu duydum,yilan baliklari dunyada sadece meksika korfezinde derinlerde yumurtluyor diye okumustum biryerde.
yılan yada yılan balığı fark etmez,taw ben bu canlıyı gördüğümde elim ayağım birbirine dolaşıyor,resmen yusuf yusuf yapıyorum. hele birde oltama falan gelirse herhelde oltayı falan atar kaçarım.
Kardeşim inan dediğini yapmayı çok isterdim ama inan iki kişi üzerine basarak birimiz 72 kg birimiz 105 kg ancak zapdebildik ve ancak ne yazıkki boğazlarını keserek çıkarabildik iğneleri ve o takımlar hurdaya çıktı.Çünkü balık hem çok kıvrak ve kaygan ayrıca kenara aldığında timsah gibi dönüyör Ben yemiyorum o gün yanımda gelen bir abi arkadaşına götürdü sanırım balıklar ziyan olmadı buda beni mutlu etti.