Dün akşam saat 18.00 civarı yeniköydeydim. İstavrit çaparisi kullandım. ancak balık kıyılamıştı. çapari iş görmedi. Balık rıhtımdan 2 metre ötede oynak yapıyordu. Bunun üzerine hiç denemediğim istavrite oldukça benzeyen jig sahtemle atçek yaparak balığı sıkıştıran lüfer-palamut varsa almayı düşündüm. yarım saat kadar at çek yaptım ama sonuç sıfır. bu arada kuyrukaltı yaparak kıyıdan 5 tane istavrit alıp canlı yem için ayırdım. Saat 19.30 civarı yeniköy balıkçı barınağı burnundan denemek istedim. Üzülerek gördüm ki kıyı lüfercilerinin en gözde mekanlarından biri olan buruna bir lokanta teknesi demirlemiş üstelik kıyı tamamen kapatılmış. Bu yetmezmiş gibi akıntı üstü yönüne yaklaşık 50 metreye bir tonoz atılıp halat çekilmiş. Yani burada kıyı balıkçısı istemiyoruz diyorlar. ben de biraz daha koy içi olan bölgeye gittim lüfere atan kimse yoktu zaten. Canlı istavritimi taktım livarı denize saldım. 22.00'ye kadar bekledim tek vuruş alamadım. bu arada bir iki balıkçı teknesi gelip lüfere uzun olta denedi ama sonuç yok. Günün sürprizleri ise oltama gelen devasa bir yengeç, ve canlı yemlerimi mideye indirmek için livarın alt kapağını (nasıl becerdiyse) açıp içine giren bir gelincikti. Sonuçta canlı istavritleri ve davetsiz misafirleri denize iade edip döndüm.