Dün akşam

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Balıkmania tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Merhaba arkadaşlar dün akşam saat 19:30 gibi babamın yanına avlak noktamıza gittim o erken gittiğinden 1 kg kadar istavrit tutmuş ve ben gelene kadar 7 parçada çinekop almıştı. Saat 22:00 a kadar devam eden avımız süresince 45 parça çinekop-sarıkanat karışık olarak avımızı yem bittiğinden ve benim olta koptuğundan sonlandırmak zorunda kaldık. Balık tutmak istiyorsanız meraları iyi araştırıp tercihinizi ona göre yapın derim. Bildiğiniz yerden şaşmadan sabırla beklerseniz çok iyi avlar gerçekleştireceğinizden emin olabilirsiniz. Örneğin benim mera ekim ayının ortasından sonuna kadar hiç kesmeden hergün çok iyi balık yaptı sonra bayramdan önce balık bir kesti sadece birkaç gün yaptı o kadar diğergünler 8-10 parça balık alabildim. Ama dün akşam çok fazla verimliydi. Herkese rastgele.

2. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Sadece balıkların iriliğini merak ettiğim için soruyorum,hiç resim çekebildiniz mi??

3. mix_lord

mix_lord ercan

En İyi Avı:
    30 cm lüfer

4. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Ben hergün tuttuğum balıkların fotolarını çekerim tek tek dizipte. Ama burada işyerindeki bilgisayardan atamıyorum. Özel bir güvenlik sertifikası olduğundan izin vermiyor. Atabileceğim bir yöntem varsa bir sürü foto koyabilirim toplamda aşağı yukarı Ekim 15 ten itibaren yaklaşık 500 parça çinekop fotosu var elimde ayrı ayrı. Sırf inanmayan ( yada kendileri hayatları boyunca bu kadar balık yakalayamadıklarından kıskanan) arkadaşlar için koymak isterdim ama birkaç deneme yapmama rağmen koyamadım. Bir yöntem varsa söyleyinde arkadaşlara bir göz ve beyin banyosu yaptırayım :)

5. Uygar Arslan

Ben size mail adresimi özelden gönderiyorum...Oraya atabilirsiniz..Benim herhangi bir niyetim,inanmamak gibi bir durumum yok,gerçekten bu sene boğazda ve heryerde balık boyları ufaktı,sizin bolca av yaptığınıza dair mesajlarınızı gördükçe gerçekten merak ediyorum ortalama balık boylarını..Özelden mailimi attım..Oraya göndermekte sorun olmasa gerek

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ali hala aynı yerdesin tuttuğun limitaltı balıkları kıskanmıyoruz. Yakalayamazsın demiyoruz. Yakalama diyoruz. Anla artık bunu.

7. Aynı dert bende de var. Denemediysen bir de burayı dene.
    http://www.hizliresim.com/

8. KOGET

KOGET

Arkadaşlar merhaba,

Yahu bir kerede şu 20 cm altını denize atarken çekilen fotoları görsek şu sitede daha güzel olmazmı,bu şekilde daha eğitici olur diye düşünüyorum.

9. Evet! Görelim..

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Yakalanan balık ve denize iade edilmesinin videosu;

http://youtu.be/KRqFuwyXGj8
    http://youtu.be/KRqFuwyXGj8

...

11. Uygar Arslan

Ali Bey fotoğraflar henüz gelmedi mailime..Mail atarken de sorun çıkıyorsa bu çok ilginç ama karşılaştığınız sorunu bildirirseniz yardımcı olalım..Fotoları merakla bekliyorum...Saygılar

12. KOGET

KOGET

Bravo dostum,ancak bu şekilde bazı arkadaşlar aydınlanabilir.İnşaallah herkez senin gibi düşünüyordur.Bu şekildeki hareketleri takdir ediyoruz.

13. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Denize salarken video isteyenlere duyuru!!! rumeli tarafına takılıyoruz orda bizi canlı canlı limit altı olanları denize atarken izleyebilirsiniz...

14. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Bu duyarlılığı gösteren ve görüntüleyen Emrah arkadaşımızı buradan tekrar tebrik etmek istiyorum :clap2:

15. Limit altını denize atanlar elbette bunu övünerek teşhir edecekler. Haklılar ve her türlü takdire de layıklar. Fakat ben eminim ki, benim gibi bazen salmaya kıyamayanlar da var. Doğrucu görünenlerin arasında da varız diye düşünüyor ve buna tahammül etmekte zorlanıyorum.

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Peki limit üstü balıkları geri denize atanları dövecek miyiz?

Ben öyle yapıyorum ve bazılarının resmen dövecek gibi üstüme yürüdüğü oluyor :(

17. Bizim gibi yeni yeni birşeyler öğrenen, eve döndüğünde madara olmaktan çekinenler takımı için bu söylediklerin epey uzak.. İnşallah o da olur.

18. 33022

33022

Katılıyorum Abi sana, eminim pek çok kişi kovasına limit altı balık almıştır.Geçen yaptığımız avda pek çok kıraçayı suya salmamıza rağmen tuttuğum çinekopların sadece 3 tanesi 20 cm geldi biri 17 diğer ikisi 18 cm idi ki bu şekilde balık alan çoğu kişiyi forumdan ya da forum dışından biliyorum.Çapariye gelen balıklar için geçerli tabi yazdıklarım.Tatlı suda avlanırken limitlere kesinlikle uyanlardanım mesela.Birde kırlangıçlara karşı aşırı hassas bir yanım var ne zaman tutsam geri salarım.Ama ben limit altı balıkları hep geri salıyorum diyen (özellikle çinekop için söylüyorum)100 kişiden 90'ı almıştır limit altı balık.Boğazda 20 cm üstü o kadar az balık varki.Şimdi 80 parça balık aldım diyenlerin kovalarına bakın kaçı 20 cm üstü.

19. 33022

33022

Serdar Abi tatlı suda alabalık ve kasna avında yakala bırak yapmayı çok severim.Bu zamana kadar kimse dövmedi beni.Haa içinden salak mı bu diyenler olmuştur belki ama deniz için aynı şeyleri söyleyebilecek ustalıkta değilim.Vaktin olursa av yapalım beraber bir gün, inşallah yakalayacağın 5-10 kiloluk sinariti ki yakalayabileceğin bir mera burası bırakmanı seyretmek isterim açıkcası.Sana inanmadığımdan falan değil yanlış anlama ama, sadece yazmak için yazdığını düşünüyorum bunları

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    5-10 kg'luk sinarit denk gelmediği için salmışlığım yok, ama 3-5 kg'luk olanlardan bir hayli saldık.

Tutarım illa da salarım demiyorum. Ama tuttuğum herhangi bir balığı salıp salmamaya, boyuna bakarak kara vermem hiç bir zaman. Büyükte olsa, küçükte olsa, o bir canlıdır ve o anın özgün koşullarına göre salarım veya salmam. Ufacık kıraça gelir, 5-6 cm'dir, alırım, bilek gibi zargana gelir, geri salarım. Nasıl iştir dersen, o kıraçalar yem olacaktır, zargana ise yem olmayacak kadar büyümüş.

Genel olarak, bilhassa büyük balıklardan, saldıklarım aldıklarımdan daha çoktur. Genelde geri dönemeyecek halde olanları vs. alırım yanıma. Gerekçe de aslında çoğu zaman basit: taşıması dert oluyor, tembellik zor zenaat.

Ha, özelden yazarsan, en kısa zamanda damlarım yanına, kendin görürsün. Zira bu ara canım acayip sıkkın, kaçacak yeni maceralar lazım.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.