Dün Boğaz'ın Avrupa yakasında spin denedim. Hansen 21 gr beyaz kaşıkla sadece bir tane alabildim. Diğer rapalalarla ise başarılı olamadım. O sırada 50 m ötede yemli avlanan bir arkadaş -sağolsun- "burası balık kaynıyor, buraya gelin" dedi. Yanına gittik, gerçekten kovası doluydu. İki olta kullanıyor, bir onu bir öbürünü çekiyordu. Yorulmuştuk, ekipman da vardı, derken biz de yemli atmaya başladık. Onunki kadar bereketli olmadı (biraz zaman geçmişti) ama yine de 6 tane alabildim. Kendisi çok erken gelmiş, yemli ile 27 tane aldı. Sabah olunca hemen gitmedim, 150 gr kurşun arkasında "Kendo rapala palyaço renk 90 mm" ile kandırdığım 12 balıktan 5 tanesini kovaya atabildim, 5 tanesini herhalde rapala iğnesindeki bir sorundan dolayı (çektiğim iri bir trakonya bozmuş) çıkarırken denize düşürdüm, 2 tane oltadan yere düşünce kedi kaptı... vs. Yine de keyifli bir gün oldu. Çok balıkla dönebilecekken 10 taneyle döndüm. Zaten fazlasında gözüm yoktu. Balığı kandırıp çekme sayısı tatminkardı. Facebook'a baktım, başka verimli av yapanlar da olmuş. Oysa ondan önce bir kaç gün çok kısırdı. Gelgelelim ısrar edip uzun kalmak gerekiyor. Balık bir giriyor bir çıkıyor. İki saatliğine uğrayarak bol balık alınamıyor. Ayrıca: ============- 1 adet kuş (havada yakalandı) 1 adet trakonya (30cm üzeri) 1 adet yengeç 1 adet denizyıldızı Çok sayıda diptaşı ve deniz kabuklusu
Tebrikler tadında ve güzel bir av olmuş bol bereketli avlar dilerim. Benim en çok kedi olayı canımı sıkıyor ama sonra neyse nasibiymiş deyip gülüp geçiyorum
Teşekkürler, sağolasın. Bazen durum kedi için de tehlikeli olabiliyor, uçuşa geçmek üzere olan yeme saldırıyor. Balığını hadi aldı diyelim... Neyse... ama kendisinin de takımla uçma ihtimali çok yüksek olabiliyor. Ondan kaçıralım derken takım kopardığımız çok oluyor ��
Tebrikler güzel balıklar Akçakoca'da da 3-4 gündür tık yoktu hiç vuruş alamıyordum. Bugün hava bozdu, öğle saatlerinde günler sonra ilk vuruşları ve ilk balıkları aldım 5 tane. Balığı çekmeyi özlemişim Sonra poyraz çıktı, balık kesti, balık olsa da pek durulacak gibi değildi zaten. Yarın sabah inşallah güzel olacağını ümit ediyorum reeling
Teşekkürler, sağolasın. Yemliye gitmiyordum hiç ama, aklımı çeldiler işte. Yemliye gitmiyorum çünkü, Spin ve Kurşun arkası rapala = Zayıflama Yemli = Kilo alma Sana rastgelsin. Bugünler iyi günler, değerlendirmek lazım.